به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از فارس؛ پیگیری از مقامات آگاه نشان میدهد حجم صادرات نفت و فرآوردههای در ماههای اخیر روند صعودی داشته است و به بالاترین سطح در دوران بعد از تحریم رسیده است.
صادرات نفت و فرآوردههای نفتی که در اواخر سال گذشته و اوایل امسال به شدت کاهش یافته بود از مهر ماه بهبود پیدا کرد و این روند افزایشی تا دی ماه ادامه داشته است.
استفاده از شیوههای جدید برای فروش نفت و استفاده از افرادی که در فروش نفت در شرایط تحریم تجربه دارند به افزایش صادرات نفت کمک قابل توجهی کرده است.
یک مقام آگاه در این باره گفت: «همه ۹ میلیارد دلار ارز مورد نیاز برای خرید کالاهای اساسی در طول سال ۹۹، تا پایان دی ماه تامین شده است و تا پایان سال مشکلی برای تامین کالاهای اساسی وجود ندارد.»
پیگیری خبرنگار نشان میدهد ارز حاصل از فروش نفت و فرآوردههای نفتی به شیوههای جدیدی منتقل میشود و این روشهای انتقال ارز، مانع از بلوکه شدن پولهای ایران شده است.
عباس قبادی، دبیر کارگروه تنظیم بازار نیز به تازگی با اشاره به اقدامات بانک مرکزی برای تامین ارز گفته است: «بانک مرکزی تمام ارز مورد نیاز سال ۹۹ و آنچه که در برنامه بوده را تامین کرده است و به ما برای تامین ارز سه ماه آینده قول داده اند. بطوری که به ما اعلام کرده اند خرید های مورد نیاز سه ماه اول سال آینده را انجام دهیم و اعلام کرده اند که ارز مورد نیاز سه ماه اول سال را تامین کرده اند و به موقع نیز پرداخت می شود.»
در سال گذشته و اوایل امسال بانک مرکزی برای تامین ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای اساسی از سامانه نیما ارز حاصل از صادرات را به قیمت نیمایی خریداری و به واردکننده به قیمت ۴۲۰۰ تومان تحول میداد. این اقدام هم موجب افزایش تقاضا در بازار ارز و هم رشد نقدینگی و پایه پولی میشد. اما با افزایش منابع حاصل از صادرات نفت و فرآوردههای نفتی هم بانک مرکزی دیگر از نیما تقاضای ارز نمیکند و هم پایه پولی از این ناحیه افزایش نمییابد.
کاهش تقاضا در سامانه نیما ناشی از افزایش صادرات نفت و فرآورده روی کاهش نسبی قیمت ارز در ماههای اخیر نیز تاثیرگذار بوده است.
نظر شما