رکوردشکنی بزرگ گردشگری عربستان چگونه رقم خورد؟

طی دو ماه گذشته نزدیک به ۵ میلیون نفر از عربستان سعودی دیدن کرده‌اند، زیرا این کشور به دنبال تنوع بخشیدن به اقتصاد متکی به نفت و جذب بازدیدکنندگان خارجی بیشتر است. وزیر گردشگری عربستان در ماه ژانویه اعلام کرد که این کشور قصد دارد در سال ۲۰۲۳ از ۲۵ میلیون گردشگر خارجی میزبانی کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از گالف نیوز، «احمد الخطیب» وزیر گردشگری عربستان اعلام کرد که تعداد بازدیدکنندگان از این کشور در ژانویه به ۲.۴ میلیون نفر و در فوریه امسال به ۲.۵ میلیون نفر افزایش یافته است.

طی دو ماه گذشته نزدیک به ۵ میلیون نفر از عربستان سعودی دیدن کرده اند، زیرا این کشور به دنبال تنوع بخشیدن به اقتصاد متکی به نفت و جذب بازدیدکنندگان خارجی بیشتر است.

به گزارش ایسنا به نقل از گالف نیوز، «احمد الخطیب» وزیر گردشگری عربستان اعلام کرد که تعداد بازدیدکنندگان از این کشور در ژانویه به ۲.۴ میلیون نفر و در فوریه امسال به ۲.۵ میلیون نفر افزایش یافته است.

او در یک نشست آنلاین با سرمایه گذاران گردشگری در سرتاسر این کشور گفت: بخش گردشگری در این پادشاهی ارقام تاریخی در نرخ اشتغال و تعداد بازدیدکنندگان از خارج به ثبت رسانده است و وزارت گردشگری مشتاق همکاری به ویژه از سوی اپراتورهای بخش گردشگری در شهرهای مقدس مکه و مدینه است که در ماه مبارک رمضان آمارهای بالایی را به ثبت رسانده‌اند.

رکوردشکنی بزرگ گردشگری عربستان چگونه رقم خورد؟

میلیون‌ها مسلمان از سراسر جهان برای عبادت، انجام عمره در مسجد الحرام در مکه و زیارت مسجد النبی در مدینه، عمدتاً در ماه رمضان به اماکن مقدس در عربستان سعودی سرازیر می‌شوند.

عربستان سعودی در ماه‌های اخیر از مجموعه‌ای از تسهیلات برای مسلمانانی که می‌خواهند برای انجام عمره به این کشور بیایند، رونمایی کرده است.

مسلمانانی که انواع مختلفی از ویزاهای ورود مانند ویزای شخصی، دیدار و گردشگری را دارند، مجاز به انجام عمره هستند. مقامات سعودی همچنین ویزای عمره را از ۳۰ روز به ۹۰ روز تمدید کرده اند و به دارندگان اجازه داده اند از طریق تمام خروجی‌های زمینی، هوایی و دریایی وارد این کشور شوند و از هر فرودگاهی خارج شوند.

شهروندان سعودی می‌توانند برای دعوت از دوستان خود در خارج از کشور برای بازدید از این کشور و انجام عمره، برای ویزا اقدام کنند.

عربستان سعودی همچنین یک ویزای ترانزیت توقفی صادر می‌کند که به دارنده آن اجازه می‌دهد عمره را به جا آورند، از مسجد النبی بازدید کنند و در رویدادهای مختلف در سراسر این کشور شرکت کنند.

عربستان همچنین گفته است که ساکنان شورای همکاری خلیج فارس بدون توجه به حرفه خود واجد شرایط درخواست ویزای توریستی هستند و به آن‌ها اجازه می‌دهد عمره را انجام دهند.

وزیر گردشگری عربستان در ماه ژانویه اعلام کرد که این کشور قصد دارد در سال ۲۰۲۳ از ۲۵ میلیون گردشگر خارجی میزبانی کند.

رکوردشکنی بزرگ گردشگری عربستان چگونه رقم خورد؟

مقام‌های عربستان سعودی قصد دارند با کمک «راهبرد گردشگری ملی» سالانه ۱۰۰ میلیون گردشگر را تا پایان این دهه به کشورشان جذب کنند. یکی دیگر از اهداف این پروژه ایجاد مشارکت ۱۰درصدی صنعت گردشگری در تولیدات ناخالص داخلی این کشور است که از نظر اقتصادی به درآمد ناشی از فروش نفت متکی است.

در ماه نوامبر سال گذشته وزیر گردشگری عربستان در جریان نشست شورای جهانی سفر و گردشگری اعلام کرد که این کشور تا سال ۲۰۳۰ فرصت‌های سرمایه‌گذاری به ارزش ۶ تریلیون دلار را در حوزه سفر و گردشگری ایجاد خواهد کرد.

مقام‌های عربستان سعودی در راستای «راهبرد گردشگری کشور»، توسعه چندین پروژه مختلف را آغاز کرده‌اند که از جمله آن‌ها به پروژه «نئوم» (NEOM) می‌توان اشاره کرد که یک کلان‌شهر با بودجه ۵۰۰ میلیارد دلار است. مقام‌های این کشور امیدوارند «نئوم» به یک قطب گردشگری جهانی تبدیل شود.

نئوم

پروژه نئوم

پروژه نئوم یک پروژه بزرگ و مهم در عربستان سعودی است که در حال حاضر در دست اجرا قرار دارد. این پروژه با هدف تحول عربستان به یک اقتصاد دانش‌بنیان و زیرساخت‌های پایدار در طولانی مدت، به عنوان یک شهر هوشمند و کربن صفر پیشرفته در حوزه‌های فناوری، صنعت، انرژی و گردشگری شناخته شده است.

منابع مالی این پروژه عظیم تا حد زیادی توسط صندوق سرمایه‌گذاری عمومی که وجوهی را به نمایندگی از دولت عربستان سعودی سرمایه‌گذاری می‌کند، تامین می‌شود. شرکت توسعه سعودی که برای ایجاد نئوم تأسیس شده و توسط مدیر اجرایی آن «ندمی النصر» رهبری می‌شود، ادعا می‌کند که این صندوق ۵۰۰ میلیارد دلار به این طرح کمک می‌کند. این طرح از برنامه چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان برای تنوع بخشیدن به اقتصاد این کشور به منظور کاهش وابستگی آن به نفت است. سه حرف نخست عنوان شهر نئوم (Neom) از کلمه neo- در یونانی گرفته شده که به معنای جدید است و حرف «m» آن نیز برگرفته از واژه عربی مستقبل به معنای «آینده» است.

نئوم مساحتی در حدود ۱۰۲۰۰ مایل مربع (۲۶۵۰۰ کیلومتر مربع) در شمال غربی عربستان سعودی را در بر می‌گیرد که تقریباً به اندازه کشور آلبانی است. این منطقه از جنوب به دریای سرخ و از غرب به خلیج عقبه محدود می‌شود.

ویژگی های شهر نئوم عربستان - رسانه قطبنما

نئوم از ۱۰ پروژه (منطقه) تشکیل خواهد شد و تاکنون جزئیات آن چهار مورد از مناطق اعلام شده است که شامل «لاین» (The Line) که معروف‌ترین آن است و همچنین اگزاگون (Oxagon)، تروجنا (Trojena) و سنداله (Sindalah) می‌شود.

«لاین» یک شهر خطی ۱۷۰ کیلومتری است که ۹ میلیون نفر را در خود جای خواهد داد و از شرق تا غرب در سراسر منطقه نئوم اجرا خواهد شد. به گفته سازنده، این شهر از دو آسمان خراش خطی موازی به ارتفاع ۵۰۰ متر تشکیل خواهد شد که در فاصله ۲۰۰ متری از هم قرار دارند. ساختمان‌ها با نماهای آینه کاری پوشیده خواهند شد. «اگزاگون» به عنوان یک شهر بندری هشت ضلعی در نظر گرفته شده است که در دریای سرخ در منتهی الیه جنوب منطقه نئوم ساخته خواهد شد. این بندر قرار است بزرگ‌ترین سازه شناور جهان باشد.

«تروجنا» به عنوان پیست اسکی در کوه‌های سروات در نزدیکی شمال منطقه نئوم برنامه‌ریزی شده است. این پیست اسکی در فضایی باز به مساحت ۶۰ کیلومتر مربع، قابلیت اسکی و ورزش‌های زمستانی در تمام طول سال ارائه می‌کند و قرار است میزبان بازی‌های زمستانی آسیایی ۲۰۲۹ باشد.

«سنداله» هم به عنوان یک استراحتگاه جزیره‌ای در دریای سرخ برنامه‌ریزی شده است. این جزیره ۸۴۰ هزار متر مربعی با هدف قایقرانی تاسیس می‌شود و دارای یک اسکله تفریحی با ۸۶ لنگرگاه و هتل‌های متعدد خواهد بود.

4 شهر فوق مدرن پروژه نئوم در عربستان+تصاویر

ساخت نئوم جدول‌های زمانی بلندپروازانه‌ای دارد و بسیاری از پروژه‌ها تا سال ۲۰۳۰ ساخته می‌شوند. تصاویر هوایی جدید منتشر شده نشان می‌دهد حفاری برای فونداسیون کلان شهر ۴۴۰ میلیارد پوندی «لاین» عربستان سعودی آغاز شده و حفاران را در سایتی به طول ۱۷۰ کیلومتر نشان می‌دهد. در این فیلم، حفاری‌هایی دیده می‌شوند که در حال ایجاد زیربنای این شهر هستند و انتظار می‌رود که این حفاری پایه‌های شهر را در داخل خود نگه دارد.

شاهزاده محمد بن سلمان اعلام کرده است که می‌خواهد شهر را تا سال ۲۰۳۰ آماده کند، اگرچه مهندسان گفته‌اند ساخت آن ممکن است ۵۰ سال طول بکشد! طبق جدول زمانی اعلام شده، اولین بخشی که برای تکمیل برنامه‌ریزی شده، جزیره مجلل «سنداله» است که توسعه دهنده پروژه نئوم قصد دارد از اولین مهمانان خود در اوایل سال ۲۰۲۴ در این جزیره استقبال کند.

۷ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۷
کد خبر: 40765
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha