به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، " به این کار علاقه زیادی دارم و در حقیقت، بعد از فارغ التحصیلیم از دانشگاه بود که با این کار آشنا شدم و علاقه ام رفته رفته بیشتر شد. چون دنیای خیلی جذابیه و به نظرم در این کار، خستگی معنا نداره، چون وقتی آدم به کارش علاقه داشته باشه همه سختی هایش را هم تحمل میکنه. "
"کار مدلینگ، برخلاف آن چیزی که مردم تصور میکنند اصلا کار آسونی نیست. اما شاید چون مردم توی فضای مجازی زرق و برقش رو میبینند فکر میکنند خیلی آسونه و بهش علاقهمند میشند، چون واقعیت اینه که جذابیت و تنوع توی کار ما خیلی زیاده. "
این بخشی از صحبتهای ساناز دختر جوانی است که چند سالی از فعالیت او در عرصه مدلینگ میگذرد و از تمامی فراز و نشیبهای حرفه اش میگوید.
حرفهای که در میان مردم با نامهای مدلینگ، مدل و مانکن شهره است و چند سالی میشود که بیش از پیش بازار داغی دارد و این را میتوان از صفحههای فضای مجازی و تبلیغات گسترده در این خصوص و گرایش هرچه بیشتر اغلب نوجوانان و جوانان به این عرصه دریافت. افرادی که علت علاقه شان را آینده و بازار خوب این حرفه عنوان کرده و تاکید میکنند که اگر با همین فرمان جلو بروند نانشان در روغن است و نه تنها میتوانند درآمد بالایی داشته باشند بلکه میتوانند خود واقعی شان را در عرصههای بین المللی نشان دهند.
سالهای زیادی از آن روزهایی که در دل خیابانها و مراکز خرید شهر قدم میزدیم نمیگذرد. روزهایی که از میان شلوغیها به رنگ و لعاب ویترین مغازهها نگاه میکردیم و مانکنهای لباس به تن چشممان را میگرفتند و توجه ما را به خود جلب میکردند. به طوری که برای دقایقی هم که بود خیره به آنها میشدیم و جنس لباسها را لمس میکردیم و گاهی مانکنها آنقدر پیش چشممان زنده بودند که با یک انسان تفاوتی نداشتند و به خودمان که میآمدیم متوجه مانکن بودن آنها میشدیم، اما حالا مدتی است که در برخی از شهرهای کشور استفاده از مانکن رنگ واقعی به خود گرفته است و برخی از افراد در پوشش مانکن ویترین برخی از مغازهها شده اند و به عنوان منبع درآمد برای خود و صاحب مغازه عمل میکنند.
سال گذشته بود که ویدیویی در فضای مجازی با عنوان استفاده از مانکن زنده در ویترین یکی از مغازههای پایتخت باعث تعجب مردم شد و بدنبال آن، واکنشها و اعتراضهای زیادی را به همراه داشت که پس از آن پلیس امنیت عمومی تهران به این موضوع ورود و تاکید کرد که تصویر منتشر شده در فضای مجازی واقعی نیست و مربوط به پلان یک فیلم سینمایی است.
سرهنگ نادرمرادی معاون نظارت بر اماکن پلیس امنیت عمومی پایتخت اظهار کرد: در بررسیهای صورت گرفته شده مشخص شد که این تصویر مربوط به صحنهای از یک فیلم سینمایی بوده است که در این پلان، یکی از بازیگران فیلم در نقش مانکن درویترین مغازه دیده شده است.
وی با تاکید بر لزوم رعایت تمامی بایدها و هنجارهای اعلامی از سوی اتحادیهها توسط اصناف بیان کرد: به طور حتم رعایت ضوابط و ابلاغیهها مبادی ذیربط از جمله اتحادیهها میتواند مانع از هر گونه هنجارشکنی و سوء استفادههای احتمالی در حوزه اصناف باشد.
مانکن زنده، برای نخستین بار در طول چهار سال گذشته توسط برخی از فروشگاههای صهیونیستی مورد استفاده قرار گرفت و این موضوع بازتاب گستردهای در رسانههای داخلی و خارجی داشت تا جایی که خود رسانههای صهیونیستی به نقل از عدهای از شهروندانشان اذعان کردند: " ما ابتدا فکر میکردیم این زنان، مانکنهای چوبی هستند که برای نمایش لباسها در ویترین قرار گرفته اند، اما با جا به جا شدن و پلک زدن آنها متوجه شدیم که اینها انسان هستند. "
این موضوع پایان ماجرا نبود و پای مانکنهای زنده به برخی از شهرهای کوچک و بزرگ کشور نیز باز شد. به طوری که مدتی پیش، تصویر یک مانکن زنده در پشت ویترین فروشگاهی در مشهد دست به دست میچرخید و بازتاب خبری گستردهای داشت و بدنبال آن، صاحب مانتوفروشی از شعارشان مبنی بر ترویج عفاف و حجاب خبر داد و تاکید کرد که انتشار تصویر مانکن زنده، کار یکی از پرسنل بوده است و آنها از مانکن زنده استفاده نمیکنند.
وی بیان کرد: این کار را در صفحه شخصی خود و نه در صفحه و کانالهای رسمی فروشگاه، منتشر کرده و این شائبه را به وجود آورده است که فروشگاه ما از مانکن زنده استفاده میکند. در صورتی که این طور نیست و ما به هیچ عنوان این کار را نکرده ایم.
این فروشنده تاکید کرد: برند ما نیازی به انجام این کار ندارد و تمامی پرسنل ما دارای فرم یکدست و محجبهای هستند، چرا که به طور کلی، شعار ما اشاعه حجاب و عفاف است و به همین دلیل، با فرد موردنظر برخورد کردیم.
حالا چند روز پیش بود که دوباره موضوع مانکن زنده در یکی از فروشگاههای لباس فروشی در منطقهای به اصطلاح لاکچری در کرمانشاه نقل محافل مجازی و حقیقی شد، که این بار شواهد حاکی از انتشار تصاویر و ویدیوهایی علنی در صفحه اینستاگرام این فروشگاه بود که بیش از زنده بودن مدل، کشف حجاب او جلب توجه میکرد و در این میان، براحتی قبح شکنی و ترویج بی بند و باری کرده بود.
بدنبال این موضوع، سرهنگ حسن حیدری رئیس پلیس امنیت عمومی استان کرمانشاه از پلمب این واحد صنفی خبر داد، چرا که اقدام صاحب مغازه و فرد تصویربردار با شئونات اخلاقی، فرهنگی و اسلامی کاملا مغایرت داشت.
وی بیان کرد: بدون شک، اقدام صاحب مغازه در استفاده از مانکنهای زنده خانم و انتشار تصاویر آنها در فضای مجازی و همچنین فرد تصویربردار مغایر با اخلاق اسلامی و خلاف شرع بود و پلیس و دستگاه قضایی چنین رفتارهایی را بر نمیتاباند.
رئیس پلیس امنیت عمومی استان کرمانشاه تصریح کرد: ماموران با انجام اقدامات اطلاعاتی موفق به شناسایی محل سکونت خانمی که به عنوان مدلینگ مقابل دوربینهای فیلمبرداری و تصویربرداری قرار گرفته بود، شده و پس از هماهنگی با مقام قضایی وی را دستگیر کردند.
سردار حسین رحیمی رئیس پلیس پایتخت نیز در گفتگو با خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با حضور مانکنهای زنده در برخی از شهرها اظهار کرد: ما در تهران چنین موردی را نداشتیم، امّا خلاف است و در صورت مشاهده برخورد پلیسی و قضایی خواهیم کرد و آن واحد صنفی را پلمب میکنیم.
نظر شما