به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از کوین تلگراف، استیو هانکه، استاد اقتصاد کاربردی دانشگاه جان هاپکینز (John Hopkins)، هشدار داد که خبر اخیر قانونیشدن بیت کوین در السالوادور به عنوان دارایی رسمی، اقتصاد این کشور را نابود میکند.
استیو هانکه بهمدت یک سال بهعنوان اقتصاددان ارشد در دولت رئیس جمهور رونالد ریگان خدمت کرده است. او قبلاً بیت کوین را بهعنوان یک دارایی سوداگرانه «با ارزش بنیادی صفر» توصیف کرده بود.
هانکه در ماه آوریل در توییتر خود گفته بود:
«ارزهای دیجیتال آینده پول هستند، نه بیت کوین!»
او در مصاحبهای با کیتکو نیوز (Kitco News) اظهار داشت، اکنون دارندگان بیت کوین در کشورهایی مانند روسیه و چین میتوانند از السالوادور بهمنظور نقدکردن داراییهای بیت کوینی خود استفاده کنند؛ این موضوع باعث میشود که این کشور اساساً ذخایر دلاری خود را خالی کند:
با توجه به اینکه السالوادور ارز داخلی ندارد، این اقدام باعث خروج تمام ذخایر دلاری این کشور شده و پتانسیل سقوط کامل اقتصادی را برای آن فراهم میکند.
هانکه در مصاحبه خود، نمایندگان منتخب در السالوادور که به تصمیم رئیس جمهور این کشور (برای قانونیکردن بیت کوین) رأی مثبت دادند را «احمق» خطاب کرد و پرسید که چگونه بیت کوین میتواند بهعنوان یک پول قانونی در معاملات روزمره عمل کند؟ آن هم در کشوری که مردمش از پول نقد استفاده میکنند.
شما نمیتوانید هزینه تاکسی خود را با بیت کوین پرداخت کنید. این مسخره است! ۷۰٪ مردم کشور شما حتی حساب بانکی ندارند!
در ۱۱ ژوئن، جیپی مورگان (JPMorgan) نیز همین نظر را با لحنی ملایمتر عنوان کرد. به گفته مسئولان این بانک آمریکایی، «بیت کوین در ایجاد منافع اقتصادی محسوس درمانده است و نمیتواند ارز رایج دوم یک کشور باشد. این اقدام حتی ممکن است مذاکرات با صندوق بینالمللی پول (IMF) را نیز به خطر بیندازد.»
در مقابل، بانک ادغام اقتصادی آمریکای مرکزی (CABEI) از این اقدام السالوادور حمایت کرد و اظهار داشت:
پذیرش بیت کوین فضاها و فرصتهای زیادی را برای این کشور ایجاد میکند.
این بانک چندملیتی اعلام کرد در حال ایجاد یک گروه مشاوره فنی بهمنظور کمک در نقلوانتقالات بیت کوین به عنوان پول قانونی در این کشور هستیم.
استیو هانکه در مصاحبه خود اعلام کرد «دستهای پشت پرده در این اقدام وجود دارد؛ السالوادور میخواهد از بیت کوین برای دستیابی به دلار استفاده کند.»
این اقتصاددان امریکایی همچنین پرداختهای بینالمللی بیت کوین را «بیمعنی» توصیف کرد؛ چراکه بهعقیده او دارایی باید بلافاصله به دلار تبدیل شود تا بتوان از آن استفاده کرد.
«اگر مادربزرگتان در السالوادور زندگی میکند و شما میخواهید برایش بیت کوین بفرستید مشکلی نیست؛ اما او بعد از گرفتن بیت کوین چهکار میکند؟ مسلماً برای خرجکردن آن باید به سراغ یک دستگاه خودپرداز رفته و بیت کوین خود را تبدیل به دلار کند.» با این حال، تمام کسبوکارهای موجود در السالوادور موظف به پذیرش بیت کوین خواهند بود.
دیوید جرارد (David Gerard)، یکی از منتقدان مشهور بیت کوین، گمان میکند که السالوادور به دلیل آنکه نمیتواند دلار چاپ کند، با پذیرش بیت کوین، نقدینگی دلاری لازم برای پرداخت بدهیهای خود را از شهروندانش تهیه میکند.
نظر شما