به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، وام طلاق هم به لیست وامهای دیگر اضافه شد . وام طلاق هم با سود کمتری بین مردم توزیع میشود که مبلغ وام طلاق هم اندک است. وام فرزندآوری، وام ناباروری، وام سربازی، وام خرید یا اجاره مسکن، وام خرید کالا، وام ازدواج، وام طلاق، وام بازنشستگی و حتی وام خرید قبر از انواع وامهایی هستند که هر بار با شرایطی جدیدی، قانونی یا غیرقانونی ارائه میشود و وام طلاق هم مستثنی نیست.
در ماههای اخیر گرانی تا آنجایی پیش رفته که تقریبا مرحلهای در زندگی نمانده که بتوان بدون وام و قرض از پس هزینههای آن برآمد و حالا برای همه چیز وام تعریف شده است از تولد تا مرگ!
در این میان وام طلاق یا مهریه و یارانه برای کفن و دفن را شاید کمتر شنیده باشید. راههایی برای پرداخت اقساط مهریه یا هزینههای کفن و دفن که کمتر افرادی مشمول آن میشوند و مبلغ آن هم اندک است.
کدام بانکها وام مهریه میدهند؟
بر اساس تبصره ۱۶ بند «ج» لایحه بودجه ۱۴۰۰، مبلغی برای پرداخت وام قرضالحسنه دیه زندانیان نیازمند، زنان زندانی و زندانیان بدهکار مهریه در نظر گرفته شده است. این وام با معرفی ستاد دیه کشور پرداخت میشود.
علی مهربان، قائم مقام و مسئول امور مالی ستاد دیه کشور در این باره عنوان میکند: همانطور که در سالهای گذشته برای مهریه تسهیلات بانک فراهم شده بود امسال هم با توجه به قانون بودجه مبلغ پنج هزار میلیارد تومان به واجدین شرایط تعلق میگیرد.
آنطور که مهربان توصیح میدهد محدودیت سقف پرداخت وام به زندانیان وابسته به میزان حکم مجرم است و برای استانهای مختلف هم هیچ فرقی ندارد اما اولین و مهمترین شرط پرداخت این است که فرد به خاطر مهریه به زندان افتاده باشد.
او تاکید میکند: قدرالسهم استانها به طور مساوی تقسیم میشود و در چهار بانک عامل ملی، ملت، صادرات و تجارت با معرفی مددجویان از سوی ما، توزیع میشود.
شرایط پرداخت چیست؟
سید اسدالله جولایی، رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور نیز در ادامه درباره شرایط پرداخت این وام توضیح میدهد. به گفته او دولت مستقیم پول را در اختیار ستاد دیه قرار نمیدهد بلکه آن را در اختیار دادگستری قرار میدهد و فقط با معرفی ستاد دیه پرداخت میشود.
جولایی ادامه میدهد: مهریه جز اولویتهای پرداخت ما نیست و سعی داریم افرادی مورد مساعدت قرار دهیم که ناخواسته به زندان افتادهاند نه کسانی که با صحت کامل عقل و اراده تعهدی را پذیرفته و حالا از ایفای آن عاجز شده.
او میافزاید: بنابراین زندانیان مهریه در اولویت ما نیستند مگر زمانی که مشخص شود شخصی واقعا ناتوان مالی است و مهریه معقولی تعیین کرده مثلا سه یا پنج سکه، اما با این حال توان پرداخت یک سکه را هم ندارد.
این مسئول درباره شکل پرداخت این وام نیز توضیح میدهد: با توجه به اقساطی که برای فرد تعیین شده اگر توانایی پرداخت قسط را نداشته باشد، ستاد دیه به او کمک میکند به این صورت که به بانک معرفی میشود و مبلغی بدون سود با اقساط خرد به او داده میشود.
به گفته او فرقی ندارد مهریه چقدر باشد، بعد از تایید دادخواست ناتوانی در پرداخت، ستاد نهایتا یک تا دو سکه را میتواند پرداخت کند تا قسط اولیه پرداخت شود و فرد فقط بتواند از زندان آزاد شود.
قبر ۲۰ میلیونی و یارانه دو میلیونی!
ناتوانی در خرید قبر هم موضوع دیگری است که اخیرا روزنامه همشهری درباره آن گزارشی تهیه کرده است.
این که عدهای حتی با مرگ هم نمیتوانند از قسط، وام و بدهی راحت شوند و برای خرید قبر هم کارشان به قسط و وام کشیده است. آن هم در حالی که گزارشها میگوید برخی دیگر به راحتی تا ۱۵۰ میلیون تومان برای خرید قبر هزینه میکنند!
با این حال بر اساس تعرفههای مصوب شورای شهر تهران بیشترین قیمت قبر باید بیست میلیون تومان و کمترین آن رایگان باشد. البته قبرهای رایگان نیز با محدودیت مواجه است و به بیش از ۱۵ هزار قبر نمیرسد.
چند سالی است که سنگهای ایرانی جای سنگ قبرهای ارزان چینی را گرفتند و با ممنوعیت واردات این سنگها، یک کفن و دفن دستکم چندمیلیون تومانی برای خانواده آب میخورد.
در چنین وضعیتی تنها کمکی که خانوارها در این شرایط میتوانند دریافت کنند کمک هزینه کفن و دفن سازمان تامین اجتماعی است.
براساس بند ۱۸ ماده ۲ قانون تامین اجتماعی کمک هزینه کفن و دفن مبلغ مقطوعی است که برای تامین هزینههای مربوط به کفن و دفن بیمه شده، در مواردی که خانواده او این امر را به عهده میگیرند، به بازماندگان وی پرداخت میشود. این وام معادل یک ماه حداقل حقوق( دو میلیون و ۶۵۵ هزار تومان) است.
مدارکی که برای دریافت هزینه کفن و دفن لازم است نیز دفترچه درمانی متوفی،گواهی فوت بیمه شده، مستندات و مدارک مربوط به کفن و دفن (فاکتور و …) است.
نظر شما