به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از بورس نیوز؛ بازار سرمایه این روزها حال خوشی دارد و شاخص کل با یک صعود ۱۹ هزار واحدی، کانال ۱ میلیون و ۳۰۴ هزار واحدی را فتح کرد. بازار ارز به نظر میلی به حرکت ندارد و دلار، ۳ روزی است که در کانال ۲۴ هزار تومان معامله میشود. باید دید آیا رشد بازار ادامه دارد و ضرر و زیانی که این بازار در یک سال گذشته به سهامداران تحمیل کرده، امسال جبران خواهد شد یا نه.
علی قاسم نژاد عضو هیات مدیره شرکت سبدگردان مانی در خصوص وضعیت بازار سرمایه بیان کرد: روند بازار سرمایه تحت تأثیر چند عامل قرار دارد که مهمترین این عوامل، تورم است. این تورم میتواند ناشی از رشد نقدینگی و به دنبال آن رشد نرخ ارز باشد. مادامیکه موتور تورمزا روشن باشد، بازارها هم سیر صعودی دارد. کما اینکه در ۲۸ سال گذشته باوجود فرازوفرودهای مقطعی، روند کلی بازار سرمایه صعودی بوده است. البته نرخ بهره بانکی هم اثر قابلتوجهی بر بازار سرمایه دارد. در صورت تداوم افت نرخ بهره بینبانکی و تثبیت قیمتهای جهانی و نرخ ارز، ریسکی در کمین بازار سرمایه ما نخواهد بود.
وی افزود: در چنین شرایطی، جای نگرانی در مورد شرکتهای بنیادی بازار که نسبت P بر E در حد نسبت P/E میانگین بازار دارند، وجود ندارد و باوجود نوسانهای مقطعی، حداقل بهاندازه تورم رشد میکنند. اما شرکتهایی که سودآوری چندانی ندارند و بر اساس اتفاقاتی مثل خبر افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها یا پروژه شدن سهم، رشد کردهاند؛ جای اصلاح خواهند داشت. در ابتدای تیرماه ارزش صفهای فروش در حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان بود که دیروز این رقم به حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان رسید و این کاهش حجم صفهای فروش نشان میدهد بسیاری از سهمهای بازار به تعادل رسیده که اتفاق مثبتی است. به نظر میرسد مابقی سهمهایی هم که هنوز قفل در صف فروش هستند، با یک افت ۳۰ تا ۴۰ درصدی به تعادل خواهند رسید. سهامدارانی که در نیمه دوم سال ۹۹ وارد بازار شدهاند، احتمالاً الآن زیان حداقل ۴۰ درصدی متحمل شدهاند. این گروه از سهامداران امسال از زیان خارج نخواهند شد؛ ولی انتظار میرود در پایان سال ۱۴۰۱ از زیان خارجشده باشند.
این کارشناس بازار سرمایه در معرفی گزینههای مناسب برای سرمایهگذاری گفت: با ورود جریان پولی در بازار سرمایه، نقدینگی بین گروههای مختلف حرکت میکند و تمامی گروههای بازار ممکن است تحرکی داشته باشند. بههرحال هر گروه برحسب وضعیت بنیادی شرکتها، رشد میکند و بعضی صنایع رشد بیشتر و برخی صنایع هم رشد کمتری خواهند داشت. اما معتقدم جریان نقدینگی هرچند وقت یکبار به یکی از صنایع و گروههای بازار ورود میکند. قطعاً اکثر سهامداران توان تشخیص اینکه نقدینگی روزانه به کدام گروه وارد میشود، ندارند و بهتر است بهجای نوسان گیری روزانه، سبدی از سهمهای مناسب بازار تشکیل دهند و گاهی، تغییراتی در سبد سرمایهگذاریهای خود ایجاد کنند. نوسان گیری روزانه، استراتژی مناسبی برای سهامداران کمتجربهتر بازار نیست و جز تحمیل هزینه کارمزد معاملات به سرمایهگذاران، ثمرهای ندارد. رشد بازار سرمایه، همیشگی نیست و پشت هر مثبت بازار، منفیهایی خواهد بود تا بهتدریج، بازار ما کفسازیهای جدید کرده و رشد ملایم و منطقی داشته باشد. در غیر این صورت، تجربه سال گذشته دوباره تکرار خواهد شد. بنابراین توصیه میشود سهامداران بهجای رفتارهای هیجانی، با آرامش اقدام به معامله کنند.
نظر شما