به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد نتایج نظرسنجی ایسپا نشان می دهد، ۷۱.۴ درصد از افراد بالای ۱۸ سال از پیام رسان واتس اپ استفاده می کنند. اینستاگرام با ۵۳.۱ درصد در رتبه دوم و تلگرام با ۴۰.۴ درصد در رتبه سوم قرار دارد. ۸.۶ درصد از افراد بالای ۱۸ سال از روبیکا و ۵.۱ درصد از سروش استفاده میکنند.
ایسپا نظرسنجی را در روزهای ۱۶ تا ۲۰ تیرماه ۱۴۰۰ در مقیاس ملی و با شیوه گردآوری تلفنی اطلاعات اجرا کرده است. جامعه آماری این نظرسنجی شهروندان ۱۸ سال به بالای ساکن در مناطق شهری و روستایی کل کشور و تعداد نمونه آن ۱۵۸۵ نفر بوده است.
براساس این نظرسنجی نیمی از افراد بالای ۱۸ سال کشور یعنی ۵۳.۱ درصد از افراد بالای ۱۸ سال کشور از اینستاگرام استفاده میکنند.
۵۰.۹ درصد زنان و ۵۵.۲ درصد مردان از اینستاگرام استفاده می کنند. میزان استفاده از اینستاگرام بین گروه های مختلف سنی و تحصیلی معنادار است.
۷۵.۹ درصد جوانان ۱۸- ۲۹ سال، ۵۴.۸ درصد افراد ۴۹-۳۰ سال و ۲۷.۳ درصد افراد بالای ۵۰ سال، گفتهاند از اینستاگرام استفاده می کنند.
در واقع با افزایش سن استفاده از اینستاگرام بین کاربران کاهش یافته است. همچنین ۷۰.۲ درصد افراد دارای تحصیلات دانشگاهی از اینستاگرام استفاده می کنند. این میزان بین افراد فاقد تحصیلات دانشگاهی ۴۲.۴ درصد میباشد.
در عین حال براساس نتایج به دست آمده در آخرین نظرسنجی ایسپا (تیر ۱۴۰۰)، با وجود فیلتر بودن تلگرام ۳۷.۲ درصد زنان و ۴۳.۶ درصد مردان از تلگرام استفاده می کنند.
۵۹.۲ درصد جوانان ۲۹- ۱۸ سال، ۴۰ درصد افراد ۴۹-۳۰ سال و ۲۲.۴ درصد افراد بالای ۵۰ سال، گفتهاند از تلگرام استفاده می کنند. در واقع با افزایش سن استفاده از تلگرام بین کاربران کاهش چشمگیری داشته است.
همچنین ۵۵.۱ درصد افراد دارای تحصیلات دانشگاهی از تلگرام استفاده می کنند. این میزان بین افراد فاقد تحصیلات دانشگاهی ۳۱ درصد میباشد.
در این نظرسنجی تاکید شده که از هر ۱۰ نفر بالای ۱۸ سال، ۷ نفر از پیامرسان واتساپ استفاده میکنند
یعنی طبق نتایج نظرسنجی ایسپا ۷۱.۴ درصد از افراد بالای ۱۸ سال از پیامرسان واتساپ استفاده میکنند.
۸۷.۷ درصد جوانان ۲۹- ۱۸ سال، ۷۶.۱ درصد افراد ۳۰-۴۹ سال و ۴۶.۵ درصد افراد بالای ۵۰ سال، گفتهاند از واتس آپ استفاده می کنند.
در واقع با افزایش سن استفاده از واتس آپ بین کاربران کاهش چشمگیری داشته است.
همچنین ۸۷.۶ درصد افراد دارای تحصیلات دانشگاهی از واتس آپ استفاده می کنند و این میزان بین افراد فاقد تحصیلات دانشگاهی ۶۱.۳ درصد میباشد. ۷۰.۸ درصد زنان و ۷۲ درصد مردان نیز از واتس آپ استفاده می کنند.
به طور کلی براساس ایننظرسنجی میزان استفاده مردم ایران (افراد بالای ۱۸ سال) از پیامرسان واتساپ طی سالهای اخیر روند صعودی داشته و در تیرماه ۱۴۰۰ به ۷۱.۴ درصد رسیده است. پس از فیلترینگ تلگرام روند صعودی با سرعت بیشتر تداوم داشته است.
نتایج نشان میدهد میزان استفاده افراد بالای ۱۸ سال از اینستاگرام طی دو سال گذشته ۱۳.۶ درصد رشد داشته است و از ۳۹.۵ درصد (تیرماه ۱۳۹۸) به ۵۳.۱ درصد (تیرماه ۱۴۰۰) رسیده است.
میزان استفاده از تلگرام، از بهمن ۱۳۹۹ تا تیرماه ۱۴۰۰، رشد ۴ درصدی را نشان میدهد.
نظر شما