به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصادبه نقل از انپیآر، باربی چهرههایی از زنان دانشمند، از جمله توسعه دهنده واکسن کووید، را به عروسک تبدیل میکند.
سارا گیلبرت دانشمند بریتانیایی در حال حاضر یک عروسک باربی منحصر به فرد دارد که با الهام از او ساخته شده است.
استاد دانشگاه آکسفورد که به توسعه واکسن کرونا، آکسفورد_آسترازنکا، کمک کرده ماه گذشته به شهرت رسید و اکنون مدل مو، لباس حرفهای و عینک او که قابی تیره دارد در طراحی عروسک جدید متل (شرکت تولید باربی) استفاده شده است.
گیلبرت به گاردین گفت او در ابتدا این عروسک را «بسیار ناآشنا» یافته اما امیدوار است که این امر به زنان جوان دیگر در سراسر جهان انگیزه دهد تا در زمینههای علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات (STEM) کار کنند.
گیلبرت افزود: «من علاقه زیادی به الهام بخشی به دختران نسل آینده در زمینه علوم دارم و امیدوارم بچههایی که باربی من را میبینند بفهمند که مشاغل مرتبط با علم (STEM) برای کمک به جهان اطراف ما چقدر حیاتی هستند.»
او که یکی از شش زن الهامبخش در طراحیهای خط جدید تولید باربی است گفت: «آرزویم این است که عروسک من که نمادی از یک واکسینولوژیست است، مشاغلی را به بچهها نشان دهد که ممکن است از آن بیخبر باشند.»
به ترتیب از راست: دکتر سالیوان، دکتر استیسی، دکتر گیلبرت، دکتر وایت، دکتر دوژسوس، دکتر کروز.
سازنده این اسباببازیهای مشهور از پنج افتخار دیگر گفت که عبارتند از: دکتر آدری سو کروز، پرستار بخش اورژانس؛ امی اوسالیوان، پزشک کانادایی و فعال زد نژادپرستی در مراقبتهای بهداشتی، چیکا استیسی؛ محقق زیست_پزشکی برزیلی دکتر ژاکلین گز دو ژسوس و پزشک استرالیایی و توسعه دهنده لباسهای محافظ کربی وایت.
لیزا مک نایت، از مدیران ارشد این شرکت متل با اشاره به تلاشهای کادر درمان و دانشمندان در دوران همهگیری، از ارج نهادن به فداکاری این افراد با انتشار نمادی از داستان زندگی این روزهای آنها گفت. او افزود که امیدوار است این حرکت باربی «الهام بخش نسل بعدی باشد که از این قهرمانان پیروی کنند.»
باربی در سالهای گذشته و به دلیل ارائه صورتی جنسیت زده از زنان مورد انتقاد قرار گرفته بود که در نهایت با تغییر رویکرد خود به تولید عروسکهایی واقعیتر از زنان مختلف روی آورد.
بر اساس پروفایل دانشگاه آکسفورد، توسعهدهنده واکسن آکسفورد بیش از یک دهه است که در تولید و آزمایش واکسن فعال است. سازمانهای بریتانیایی نیز از افزایش تعداد زنان فعال در حوزه علوم خبردادند و افزودند ۳۵ درصد از دانشجویان STEM را زنان تشکیل دادهاند.
نظر شما