به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از تجارتنیوز، قطع برق دوباره گریبانگیر صنایع شده است. شرکت سهامی برق منطقهای تهران، ۱۲ دی، اعلام کرد برق برخی از شرکتهای فولادی سهمیهبندی میشود.
بعد از آن، وحید یعقوبی، دبیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد به تجارتنیوز گفت که مجموع قطعی برق از ابتدای سال ۱۴۰۰، تولید فولاد را حدود ۸ میلیون تن کاهش داده و ۶ میلیارد دلار خسارت به فولادیها زده است.
دبیر انجمن فولاد همچنین گفته بود که شرکت برق و وزارت نیرو، پیش از شروع زمستان به آنان هشدار داده که به دلیل کمبود گاز در زمستان، گاز این صنایع نوبتبندی میشود.
تکذیب قطع برق صنایع واقعی بود؟
با وجود این، مصطفی رجبیمشهدی، سخنگوی صنعت برق این خبر را تکذیب کرد. رجبی مشهدی اظهاراتی متفاوت داشت و مدعی بود که برق هیچ کدام از صنایع از ابتدای پاییز در کشور قطع نشده است.
رجبی مشهدی در حالی نوبتبندی برق صنایع را تکذیب کرده که نامه شرکت سهامی برق منطقهای تهران در شبکههای مجازی دست به دست میشود و اتحادیه سیمان به تجارتنیوز گفته بود که هر ۱۵ روز یک بار مازوت در اختیار آنان قرار میگیرد.
او همچنین به ایسنا گفته بود: هیچ برنامهای برای اعمال خاموشی یا محدودیت برای مشترکان خانگی وجود ندارد. برق همه مشترکان به صورت پایدار تامین میشود و تدابیر لازم نیز برای این مساله اندیشیده شده است اما به دلیل شرایط فعلی از همه مشترکان تقاضای همکاری و مدیریت مصرف داریم.
تابستان امسال، زمانی که وزارت نیرو از تامین برق مشترکان خانگی درمانده شد، شبکه برق خانگی را با خاموشی برق صنایع روشن نگاه داشت و حالا که زمزمههایی از افزایش قیمت حاملهای انرژی و نوبتبندی برق صنایع گستردهتر شده، نگرانی از ناتوانی در تامین بر شبکه هم افزایش یافته است.
یکی دیگر از سنایورهای احتمالی برای جبران کسری برق شبکه، گرانی برق است. دولت جدید تغییراتی در نحوه محاسبه تعرفه برق مصرفی مشترکان داشته است. به گفته دولت سیزدهم، قرار است «مدیریتی عدالت محور» در بخش انرژی پیاده شود تا مشترکان مجبور شوند مصارف خود را کنترل و بهعنوان مشترک کممصرف شناخته شوند.
توانیر هم رسما اعلام کرده که قرار است از ابتدای بهمن ماه، برق مشترکان پر مصرف گران شود.
نظر شما