به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از دویچه وله: رئیس شورای بیندولتی تغییرات آبوهوایی در آغاز مذاکرات دوهفتهای این شورا نسبت به خطر گرمایش زمین هشدار داد. این مذاکرات برای تصویب گزارش شورا در باره تغییرات اقلیمی انجام میشود.
هوسونگ لی، رئیس شورای بیندولتی تغییرات آبوهوایی (IPCC) در نخستین روز مذاکرات دوهفتهای این شورا که روز دوشنبه، ۱۴ فوریه (۲۵ بهمن) در برلین آغاز شد، ضمن تاکید بر ضرورت فوری مبارزه جدی برای جلوگیری از تشدید بحران آبوهوایی گفت، در هیچ زمانی مبارزه علیه گرمایش زمین تا این حد پراهمیت نبوده، زیرا هیچگاه خطر گرمایش هم تا این حد خطرناک نبوده است.
اینگر اندرسن، رئیس برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) نیز تصریح کرد، فعالیتها برای جلوگیری از تشدید تغییرات آبوهوایی در مقایسه با رشد گرمایش زمین بسیار ناچیز است.
بتینا اشتارک واتسینگر، وزیر تحقیقات آلمان هم بر اهمیت همکاری بینالمللی در حفاظت از آبوهوا تأکید کرد و گفت، فقط از طریق فعالیتهای فراگیر بینالمللی میتوان به شکل تاثیرگذار با گرمایش زمین مبارزه کرد.
مذاکرات دو هفتهای شورای بیندولتی به شکل حضوری و مجازی برگزار میشود. در این مذاکرات نمایندگان ۱۹۵ کشور عضو شورا و سازمانهای محیطزیستی شرکت دارند.
شرکتکنندگان در مورد بخش دوم از ششمین گزارش شورای بیندولتی بحث خواهند کرد و در پایان قرار است در باره چکیده گزارش که بین ۳۰ تا ۴۰ صفحه خواهد بود، تصمیمگیری شود.
تمامی گزارش ۲۸ فوریه منتشر خواهد شد.
بخش نخست گزارش در اوت ۲۰۲۱ منتشر شده بود. در صورت تصویب بخش دوم، کشورهای عضو شورا یافتههای علمی این گزارش را بهرسمیت خواهند شناخت.
شورای بیندولتی تغییرات آبوهوایی در بخش نخست گزارش با تأکید بر این که "گرمایش زمین بسیار سریعتر از آنچه قبلاً تصور میشد" در حال افزایش است در این مورد هشدار داد.
اگر اوضاع به همین روال پیش برود، زمین در سال ۲۰۳۰ در مقایسه با دوران پیشاصنعتی ۵/ ۱ درجه گرمتر خواهد شد، یعنی ده سال زودتر از آنچه که در سال ۲۰۱۸ پیشبینی شده بود.
در گزارش شورا همچنین تاکید شده است که بر اساس شواهد موجود گرمایش زمین توسط انسان ایجاد میشود. پیشتر گفته شده بود که این بحران محیطزیستی "به احتمال زیاد" ساخته دست بشر است.
شورای بیندولتی خود در رابطه با تغییرات اقلیمی پژوهش نمیکند بلکه نتایج هزاران پژوهش در این زمینه را ارزیابی کرده و یافتههای کلیدی آنها را خلاصه میکند.
تیم اصلی که اکنون قسمت دوم گزارش را نوشته است، شامل حدود ۲۷۰ دانشمند از سراسر جهان، از جمله ۱۵ پژوهشگر آلمانی است.
"جوانان را نترسانید"
دبیرکل سازمان جهانی هواشناسی (WMO) از پیامدهای "ترسهای آخرالزمانی" برای سلامت روح و روان جوانان هراس دارد. پتری تالاس گفت: «ما باید مراقب باشیم که چگونه درباره نتایج علمی، نقاط اوج آنها یا یافتههای خود در مورد فروپاشی بیوسفر یا ناپدید شدن انسان صحبت میکنیم».
او با وجود این که به خطرهای جدی تغییرات اقلیمی آگاه است تاکید کرد، در این راستا باید به تاثیرات روحی و روانی یافتههای علمی بر مردم، بهویژه بر جوانان هم توجه کرد.
او تصریح کرد: «ما باید مراقب باشیم که ترس زیادی در بین جوانان ایجاد نشود».
نظر شما