به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، مهمترین تحولات روز ششم حمله روسیه به اوکراین به ترتیب زیر است:
- حرکت کاروان طویل خودروهای نظامی روسیه به سوی کییف
- حمله موشکی به خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین
- گزارشها از محاصره شهر خرسون و ورود نیروهای روسیه به خیابانهای این شهر
روز پنجشنبه گذشته روسیه از سه جهت حملات خود را آغاز کرد: شمال، جنوب و شرق.
همزمان با تهاجم زمینی ارتش روسیه، دهها هدف مورد اصابت موشکهای روس قرار گرفت. وزارت دفاع روسیه به ساکنان کییف هشدار داده است که در حال آمادگی برای هدف قرار دادن نقاطی در پایتخت اوکراین است.
همزمان ستونی ۶۴ کیلومتری از خودروهای نظامی روسیه از شمال به سوی کییف در حرکت است و به فرودگاه هوستومل در غرب پایتخت رسیده است.
فرودگاه آنتونوف در هوستومل در چند روز گذشته صحنه نبردهای سنگین بوده و کنترل آن چند بار دست به دست شده است.
نیروهای روسیه روز جمعه به منطقه اوبولون در حومه کییف رسیدند، اما هنوز نتوانستهاند به مرکز پایتخت نفوذ کنند.
ارتش اوکراین میگوید نظامیان روسیه بارها تلاش کردهاند به پایتخت یورش بیاورند، اما موفق نشدهاند.
نیروهای هوابرد روسیه و همین طور نیروهای ویژه ارتش در درگیریهای شهری در شمال غرب کییف حضور دارند اما نیروهای مکانیزه مانند تانکها و خودروهای زرهی هنوز وارد پایتخت نشدهاند.
روز یکشنبه گزارشهایی از درگیری با گروههای به اصطلاح خرابکار وابسته به روسیه در خیابانهای شهر منتشر شد و یک تاسیسات نفتی در واسیلکیف در جنوب شهر هدف قرار گرفت.
نیروهای روسیه در مرزهای اوکراین
روسیه اکنون کنترل بخشهای مهمی از خاک اوکراین را در دست دارد.
بعد از حمله به پدافند هوایی و زیرساختهای نظامی اوکراین در روز پنجشنبه، ستونهای تانک روسیه با حمایت واحدهای توپخانهای و نیروی هوایی به راه افتادند.
نیروهای روسیه در بخشهایی از شمال، شرق و جنوب اوکراین پخش شدند و حملات موشکی و توپخانهای مسیر پیشروی آنها را هموار میکرد.
به گفته تحلیلگران نظامی پیشروی نیروهای روسیه کندتر از پیشبینی بوده اما بعد از توقفی نسبی، آنها تلاش میکنند با قدرت و شدت بیشتری کنترل شهرهای مهم را در دست بگیرند و کاروان خودروهای نظامی بیشمار خود را به سوی کییف روانه کردهاند.
حمله از شمال
نیروهای روسیه از سمت شمال از گذرگاه سنکیفکا واقع در مرز سهشاخه اوکراین، روسیه و بلاروس وارد خاک اوکراین شدند.
وزارت دفاع بریتانیا روز دوشنبه گفت بخش بزرگی از نیروی زمینی روسیه در حدود ۳۰ کیلومتری کییف مستقر شدهاند و پیشروی آنها با مقاومت نیروهای نظامی اوکراین که از فرودگاه هوموستل دفاع میکنند، کند شده است.
ستونهای زرهی، شامل تانک و سیستمهای راکتانداز، به سمت چرنیهیف حرکت کردند اما با مقاومت شدید اوکراینیها روبرو شدند. این شهر هدف گلولهباران شدید روسهاست اما همچنان در کنترل اوکراین است.
پیشروی دیگر نیروهای روسیه که سریعتر بوده، در کرانه غربی رود دنیپر از مسیر چرنوبیل بوده که طی آن کنترل بخش بزرگی در شمال و غرب کییف را در دست گرفتند.
تهاجم از شرق
در ۴۸ ساعت گذشته حملات روسیه به خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین شدت گرفته است.
به گفته مقامهای اوکراین دهها نفر در حملات موشکی ارتش روسیه به این شهر کشته شدهاند.
نیروهای روسیه صبح روز یکشنبه وارد خارکیف شدند. تصاویر منتشرشده نیروهای اوکراینی را در حال شلیک آرپیجی در خیابانهای شهر و سربازان روسیه را در حال پیشروی پشت ستون خودروهای زرهی نشان میداد.
اواخر روز یکشنبه مقامهای اوکراین اعلام کردند که حمله ارتش روسیه را دفع کردهاند.
بنا بر گزارشها گلولهباران مناطق اطراف دونتسک هم ادامه داشته که از سوی نیروهایی که از بلگورود در غرب روسیه وارد شدند، هدف حمله قرار گرفته است.
برآورد میشود که حدود ۱۵ هزار نفر از نیروهای جداییطلب مورد حمایت روسیه در دونتسک و لوهانسک، به پیشروی ارتش روسیه کمک کردهاند. اوکراین میگوید تعداد آنها بیشتر است.
حمله از جنوب
گزارشها حاکی از محاصره شهر خرسون و حرکت نفرات ارتش روسیه در خیابانهای این شهر است.
نیروهای روسیه پیشرویهای سریعی از شبه جزیره کریمه به سوی شمال شرق و شمال غرب داشتهاند.
در سمت شمال غرب کریمه، درگیریهای سنگینی در اطراف بندر مهم ماریوپول رخ داده است.
روز یکشنبه نیروهای روسیه به تدریج به سوی زاپروژیا پیش رفتند و در شرق، در کرانه دریای آزوف به سوی ماریوپول. همزمان گفته شد که بندر بردیانسک اوکراین سقوط کرده است.
پیشروی روسیه از طرف ماریوپول به سوی شرق، میتواند مسیری استراتژیک بین کریمه و مناطق تحت کنترل جداییطلبان مورد حمایت روسیه در دونتسک و لوهانسک ایجاد کند.
وزارت دفاع روسیه مدعی شده که نیروهای این کشور بدون مقاومت وارد شهر ملیتوپول شدهاند هر چند که مقامهای غربی میگویند این شهر همچنان در اختیار اوکراین است.
نیروهای اوکراینی میگویند تلاش نیروهای آبی-خاکی روسیه برای ورود به شهر اودسا را خنثی کردهاند.
در روزهای منتهی به حمله، روسیه ناوچههای آبی-خاکی قادر به حمل تانک، خودروهای زرهی و نیروی پیادهنظام خود را در نزدیکی سواحل اوکراین در دریای سیاه و دریای آزوف مستقر کرده بود.
آوارگان جنگ
به گفته سازمان ملل متحد از زمان شروع تهاجم روسیه به اوکراین، بیش از ۶۰۰ هزار غیرنظامی از محل زندگیشان گریختهاند.
اتحادیه اروپا برآورد کرده است که شمار آوارگان جنگ ممکن است به چهار میلیون نفر برسد.
پناهجویان از مرزهای غربی به سوی کشورهای لهستان، رومانی، اسلواکی، مجارستان و مولداوی در حرکت هستند.
نظر شما