به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از تجارتنیوز، پذیرهنویسی سرخابیها به عقیده کارشناسان حواشی زیادی داشت. اغلب کارشناسان عقیده داشتند که این دو باشگاه سودی به سهامداران نخواهند رساند. اما سازمان خصوصیسازی و فرابورس و سایر شرکتها با تبلیغات مختلف تلاش کردند که مردم را تشویق به خرید سهام استقلال و پرسپولیس کنند و به نوعی موفق بودند.
پذیره نویسی سرخابیها در آخرین روزهای زمستان به پایان رسید و در نهایت ۳۵۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان عاید باشگاه پرسپولیس و ۳۵۹ میلیارد تومان نیز باشگاه استقلال رسید.
مصطفی صفاری، کارشناس بازار سرمایه چند روز پیش درخصوص سودآوری سرخابیها گفت: مردم نباید به دنبال کسب سود از این سهام باشند. عرضه سهام باشگاههای ورزشی در بورس بیشتر با هدف کمک به هواداران انجام میشود و جنبه سودآوری ندارد. قرار نیست سودی به سهامداران استقلال و پرسپولیس پرداخت شود. همچنین سهام این دو باشگاه در تابلوی نارنجی فرابورس عرضه شده است و شفافیت کاملی هم ندارد.
وی تاکید کرد: در سالهای آینده اگر سرخابیها به یک بنگاه اقتصادی سودآور تبدیل شود، اینکه سهامداران عمده باشگاه چه افرادی بوده و چه عملکردی دارند، در سهام آن مؤثر است و اکنون نمیتوان از این سهام انتظار سود داشت.
پیش از این هم اغلب کارشناسان زیانده بودن دو باشگاه سرخابیها را اعلام کرده بودند. تاکید داشتند که سهامداران نباید انتظار داشته باشند پس واریز پول به حساب باشگاه و بازگشایی نماد به سوددهی برسند.
چند هفتهای از واریز پول به حساب سرخابیها میگذرد اما این دو باشگاه نمیتوانند از نقدینگی جذب موجود استفاده کنند.
پول به حساب سرخابیها واریز شد؟
حسین امیررحیمی، سرپرست دفتر شرکتها و اماده سازی بنگاههای سازمان خصوصی سازی در این باره ایسنا گفت: وضعیت دو باشگاه متفاوت است. پول در حساب باشگاه استقلال بوده و مجوز ثبت افزایش سرمایه این باشگاه مجددا نزد اداره ثبت، ثبت شد و مجوز خصوصی سازی را هم دریافت کرده است. نماد باشگاه استقلال آماده بازگشایی است تا مردم سهام خود را مبادله کنند. در واقع باشگاه استقلال به پول دسترسی دارد و هیات مدیره میتواند این پول را برداشت کند. اما طبق مصوبه هیات مدیره، برداشت این پول نیازمند تشکیل کمیتهای است تا مخارج باشگاه اولویت بندی شده و پس از آن پول برداشت شود.
وی در مورد وضعیت باشگاه پرسپولیس توضیح داد: باشگاه پرسپولیس نامه تایید بانک را به سازمان بورس ارائه داده است. بعد از اینکه مجوز اخذ شود، ثبت انجام میشود که یک هفتهای زمان میبرد تا پول قابل برداشت شود. در واقع پول در حساب باشگاه است، اما باید مجوز افزایش سرمایه نزد سازمان ثبت، ثبت شود و مجوز سازمان خصوصی سازی و سازمان بورس نیز گرفته شود.
امیررحیمی به این سوال که کمیته مذکور چه زمانی تشکیل میشود پاسخ داد: از آنجائی که سازمان خصوصی سازی قانونا نمیتواند در حاکمیت شرکتها وارد شود، تشکیل کمیته باید از مسیر هیات مدیره دو باشگاه طی شود. در این راستا وزارت اقتصاد با عاملیت سازمان خصوصی سازی بر نحوه خرج کردن پولها نظارت دارد و به طور مرتب از باشگاهها گزارش میخواهد.
نظر شما