به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از فرارو- مرکز آمار ایران گزارش جدیدی از وضعیت تورم در تیر ماه امسال منتشر کرده است که حاوی اطلاعات تکاندهندهای درباره قیمت کالاهای اساسی است.
گزارش مرکز آمار به خوبی نشان میدهد که سطح زندگی مردم در یک طول یک سال گذشته افت کرده است.
براساس گزارش مرکز آمار از ۵۳ سه قلم خوراکی منتخب در نقاط شهری، تعداد ۳۴ قلم درصد تغییر سالانه بالاتر از نرخ تورم نقطهای نقاط شهری (۵۲.۸ درصد) داشتهاند. در این گزارشی جدولی منتشر شده است که نشان میدهد قیمت اقلام اساسی خوراکی در تیرماه امسال نسبت به تیر ماه سال گذشته چند درصد افزایش پیدا کرده است.
براین اساس روغن مایع ۳۲۷ درصد، روغن نباتی جامد ۲۸۵ درصد، برنج ایرانی درجه یک ۱۸۸ درصد، سیب زمینی ۱۷۳ درصد، ماکارونی ۱۶۶ درصد، پنیر ایرانی ۱۳۷ درصد، ماست پاستوریزه ۱۳۴ درصد، رب گوجه فرنگی ۱۳۴ درصد، شیر پاستوریزه ۱۰۵ درصد، قند ۹۵ درصد، شکر ۸۱ درصد، پیاز ۸۲ درصد افزایش قیمت داشتهاند.
کمترین افزایش قیمت در لیست اعلام شده مرکز آمار متعلق به کنسرو ماهی است که ۱۹ درصد بوده است.
گزارش مرکز آمار تورم اقلام خوراکی در تیر ماه نسبت به خرداد را نیز بالا ارزیابی کرده است.
اقلام "برنج ایرانی درجه یک" ١٠.٧ درصد، " برنج خارجی درجه یک " ٦.٥ درصد و " رشته آش " ٥.٢ درصد افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
"مرغ ماشینی" ٢٦.١ درصد، "کنسرو ماهی تن" ٣.٢ درصد و "گوشت گاو یا گوساله" ٢.٦ درصد افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
"دوغ پاستوریزه" ١٨.٨ درصد و " خامه پاستوریزه " ١٤.٨ درصد و " کره پاستوریزه (کره حیوانی)" ١٤.٣ درصد رشد قیمت داشته اند.
" هویج فرنگی " ٢١,٦ درصد، "پیاز" ١٠.٠ درصد و " لوبیا چیتی" ٧.٣ درصد،"سس مایونز" با ٢٤,٣ درصد و "سس گوجه فرنگی" با ٧.٤ درصد رشد قیمت نسبت به ماه قبل داشتهاند.
نظر شما