به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از راشاتودی، صندوق بینالمللی پول اعلام کرده آمارهایی که از اقتصاد کشورهای جهان بیرون میآید یادآور رکود بزرگ سال ۱۹۳۰ است و از آنجایی که سرمایهگذاریها، تجارت بینالملل و اشتغال به شدت پایین آمده اقتصاد جهان در خطر بزرگی قرار گرفته است.
جیتا گاپینات، کارشناس اقتصادی صندوق بینالمللی پول، گفته است که کسری انباشته نسبت به قبل از دوره همه گیری بیماری کووید ۱۹ در سال ۲۰۲۱ به رقم ۱۱ تریلیون دلار و در فاصله سالهای ۲۰ تا ۲۵ به ۲۸ تریلیون دلار میرسد و این نشان میدهد که دوره سختی برای بهبود اوضاع و رسیدن به میانگین استانداردهای زندگی در همه کشورها وجود دارد.
از سوی دیگر صندوق بینالمللی پول از بانک مرکزی همه کشورها به دلیل برنامههای محرک اقتصادی که سبب شده تاثیرات کووید ۱۹ در اقتصاد جهان تا حدود زیادی تعدیل شود، تعریف و تمجید کرده است و البته هشدار داده که اگر این بستههای حمایتی زودتر از موعد کنار گذاشته شود باعث ایجاد فاجعه شده و همه تلاشها برای بهبود اوضاع را هدر میدهد.
IMF گزارش داده است که حمایت مالی ۱۲ تریلیون دلاری، تزریق نقدینگی توسط بانکهای مرکزی کشورها به حفظ شرایط زندگی کمک کرده و مشکلات مالی کشورها را از فاجعه دردناک نجات داد. وی تاکید کرد که سیاست بانکهای مرکزی باید همچنان در راستای کاهش خسارتهای اقتصادی کووید ۱۹ متمرکز باشد.
بر اساس اعلام صندوق بینالمللی پول بسیاری از اقتصادها خسارتهایی را دیدهاند که ظرفیتهای خود را نمیتوانند بروز دهند و در معرض رکود اقتصادی قرار گرفتهاند. بانک مرکزی هم هشدار داده که بیش از ۱۵۰ میلیون نفر تا سال ۲۰۲۱ به جمع گرسنگان جهان اضافه خواهد شد.
نظر شما