به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از اکوایران ؛بازار ارز در روز شنبه هم خبر منفی برجامی شنید، اما این خبرها خیلی هم وضعیت بازار را قرمز نکرد. بعضیها میگویند خریدار دستش را داغ کرده و دست به معامله ریسکی نمیزند، بعضیها هم میگویند بازارساز روی هرات و بازار طلا اعمال قدرت میکند.
از پنجشنبه با خبرهای منفی برجامی و اظهارات بورل، نرخ دلار هرات تلاشش را برای شکستن کانال ۳۰ بیشتر کرد و در پشت خطی جمعه این اتفاق افتاد. هرات نقدی صبح شنبه با ۳۰ هزار و ۳۸۰ تومان باز شد که ۴۰۰ تومان بالاتر از نرخ بسته شدن آن در روز پنجشنبه بوده است. نرخ هرات در ادامه بین ۳۰ هزار و ۳۰ هزار و ۳۰۰ در نوسان بود. اما نکته مهمی که باید توجه کرد، این بود که فاصله نرخ فردایی با نقدی هرات در معاملات شنبه به ۳۰۰ تومان رسید؛ آن هم در حالی که صبح تقریبا این دو نرخ برهم منطبق بودند. جدایی نرخهای نقدی و فردایی، بیشتر خبر از نوسان بزرگتر میدهد.
در معاملات شنبه دلار هرات در شکستن سطح مقاومت ۳۰ هزار و ۴۵۰ تومان ناموفق بود و در تهران، نرخ دلار زیر ۳۰ هزار و ۳۰۰ تومان معامله نشد. رشد دلار تهران نسبت به نقدی هرات بیشتر بوده که بعضی از معاملهگران میگویند در هرات دستوری پایین نگه داشته شده است.
دستهای از معاملهگران هم میگویند آنچه که باعث شده تا دلار بیشتر از ۲۵۰ تومان رشد نکند، طلای آبشده بود. چرا که طلای آبشده در معاملات شنبه در فاز اصلاح بود و در نهایت در قیمت جمعه به کار خودش پایان داد. آنها میگویند آبشده دستانداز دلار شده و از آنجایی که سکه و طلا به لیدر بازار معروف است، آبشده و سکه نیز مثل هرات دستوری نگه داشته شده است.
نرخ سکه امامی صبح شنبه تا ۱۴ میلیون و ۱۰۰ هزار بالا رفت اما این رشد دوامی نداشت و در ادامه بازار کانال ۱۴ میلیون تومان از دست رفت. این درحالی بود که نرخ سکه در سایتها تا ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار هم بالا رفت ولی در کف بازار معاملهای نشد و نرخ برگشت. حباب سکه با توجه به ثابت بودن نرخ نسبت به هفته قبل و رشد دلار و اونس، ۲۰۰ هزار تومان کاهش پیدا کرد و به یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید.
در مورد روند بازار سکه و دلار میگویند که بازار رنج است و نوسانات روزانه هم محدود؛ به گفته معاملهگران بالاییهای بازار با گپ باز خواهد شد که به آن میگویند گپ مثبت. معاملهگران سکه هم میگویند که این فلز بعد از مدتها روند صعودی را پیدا کرده ولی این روند به صورت لاکپشتی خواهد بود.
در مقابل این گروه، محافظهکاران قرار دارند که معتقدند همه چیز زیر نظر بازارساز قرار دارد؛ آنها میگویند بازار در شرف یک سرپایینی قرار دارد، چرا که تصور میکنند بازارساز منتظر است تا تعداد خریداران بیشتر شود تا با یک عرضه سنگین، بازار را غافلگیر کند.
یک سوال اساسی که خیلی در بازار پرسیده میشود این است که چرا حرکت بازار آهسته است؟ پاسخ این بود: بازار از خرید میترسد، چرا که به روند شک دارد.
خبرهای مثبت هستهای در بازار رنگ باختند و همه قرمز شدند ؛ از بیانیه طرف اروپایی تا خود جوابهای طرف ایرانی. در بازار نظر این است که بیانیه اروپا تند بوده و امکان این هست که دوشنبه قطعنامه صادر شود. معاملهگران میگویند اگر قطعنامه صادر نشود با قطعیت میتوانیم بگوییم که بازارساز نرخ را داغ کرده است.
در سمت رسمی بازار، دلار سهمیه از ۲۹ هزار و ۳۰۰ تا ۷۰۰ تومان بود، جالب اینکه در معاملات عصر، بیشتر صرافیها گفتند دیگر سهمیه نداریم و تعطیل شدند و ترجیح دادند فروش را به فردا موکول کنند.
از آن طرف با توجه به اتفاقات زائرین اربعین، خریدار دینار کم شده و در بازار میگویند تنها متقاضی دینار اتباع افغان هستند. یک صحبت دیگر اینکه گفته میشود، دینار در افغانستان بالای ۲۵ هزار تومان است و انگار که دینار از ایران به سمت افغانستان هم میرود.
آخرین نکته بازار هم اینکه تتر به دلار تهران اعتماد نکرد، طبق آخرین نرخها تتر ۳۰ هزار و ۳۰۰ تومان بود و دلار تهران ۳۰ هزار و ۴۰۰.
نظر شما