به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، بازی تیمهای ملی فوتبال مکزیک و آرژانتین در جام جهانی ۲۰۲۲ ،شنبه پنج آذر ساعت ۲۲:۳۰ در ورزشگاه لوسیل برگزار می شود.
لینک پخش زنده بازی مکزیک و آرژانتین از سیما
لینک پخش بازی مکزیک و آرژانتین از رادیو ورزش
برنامه کامل و نتایج جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ قطر؛ از مرحله گروهی تا فینال + جدول
برنامه بازی های گروه C:
اول آذر : آرژانتین - عربستان، ساعت ۱۳:۳۰، ورزشگاه لوسیل
اول آذر : مکزیک - لهستان، ساعت ۱۹:۳۰، ورزشگاه ۹۷۴
۵ آذر: لهستان - عربستان، ساعت ۱۶:۳۰، ورزشگاه اجوکیشن سیتی
۵ آذر: آرژانتین - مکزیک،ساعت ۲۲:۳۰، ورزشگاه لوسیل
۹ آذر: لهستان - آرژانتین، ساعت ۲۲:۳۰، ورزشگاه ۹۷۴
۹ آذر: عربستان - مکزیک، ساعت ۲۲:۳۰، ورزشگاه لوسیل
معرفی تیم آرژانتین
آرژانتین بدون شک یکی از مدعیان اصلی قهرمانی در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر خواهد بود. دلیل این ادعا نیز قهرمانی سال گذشته در کوپا آمهریکا و همچنین روند شکستناپذیری در سال ۲۰۲۲ است.
آلبی سلسته هتتریک میکند؟
در جریان بیست و یک دوره برگزاری جام جهانی، آرژانتین فقط در ۴ داره حضور نداشته که رکورد خوبی محسوب میشود. در طول ۱۷ باری که این تیم در جام جهانی حضور داشته، ۲ بار در سالهای ۱۹۷۸ و ۱۹۸۶ قهرمان و ۳ بار در سالهای ۱۹۳۰، ۱۹۹۰ و ۲۰۱۴ نایب قهرمان شده است.
خلاصه بازی آرژانتین جامائیکا
بهترین عملکرد آرژانتین به جام جهانی ۱۹۷۸ بازمیگردد که در خاک مکزیک ۷ بازی انجام داد و با ۶ برد و یک تساوی قهرمان شد. بدترین عملکرد نیز در سال ۱۹۳۴ بود که با یک باخت در همان دور اول حذف شد و خیلی زود با جام خداحافظی کرد.
این بار شرایط متفاوت از گذشته است و هواداران آرژانتینی که در ایران نیز بسیار زیاد هستند، امیدوارند لیونل مسی بتواند سرانجام جام قهرمانی را بالای سر ببرد.
مسیر حضور در جام جهانی
آرژانتین بدون حتی یک باخت، عملکرد موفقی در رقابتهای انتخابی داشت و پس از برزیل که دست نیافتنی بود، به عنوان تیم دوم از منطقه آمریکای جنوی جواز صعود به جام جهانی را کسب کرد. این تیم ۱۷ بار به میدان رفت که حاصل آن ۱۱ برد، ۶ تساوی، ۲۷ گل زده، ۸ گل خورده و کسب ۳۹ امتیاز بود؛ ضمن اینکه لائوتارو مارتینس و لیونل مسی هر کدام با ۷ گل زده بهترین گلزن تیمشان در این مسابقات بودند.
موفقیتهای اسکالونی تداوم پیدا میکند؟
هدایت آرژانتین بر عهده لیونل اسکالونی است. این مربی ۴۴ ساله که فقط ۷ بار پیراهن این تیم را در دوران بازیگری بر تن کرد، از روز سوم آگوست ۲۰۱۸ سرمربی آلبی سلسته شد تا نخستین تجربه سرمربیگریاش بسیار بزرگ باشد. او تاکنون ۴۹ بار روی نیمکت نشسته که حاصل آن ۳۳ برد، ۱۲ تساوی و ۴ شکست بوده است.
اسکالونی در همین مدت توانست تیمش را یک بار به مقام قهرمانی کوپا آمهریکای ۲۰۲۱ و یک بار نیز قهرمان جام بین قارهای در سال ۲۰۲۲ کند. نکته مهم درباره کادر فنی آرژانتین حضور سه بازیکن سابق تیم ملی این کشور به نامهای پابلو آیمار، روبرتو آیالا و والتر ساموئل در کنار اسکالونی است.
مسی؛ رهبر لشگر ستارهها در جام جهانی
همه بازیکنان آرژانتین به جز یک نفر، همگی در لیگهای معتبر اروپایی بازی میکنند و از تجربه کافی در دیدارهای بزرگ برخوردارند. املیانو مارتینس دروازهبان استون ویلا، نیکولاس اوتامندی مدافع بنفیکا، گونسالو مونتیل مدافع سویا، رودریگو دیپائول هافبک اتلتیکومادرید، آنخل دیماریا بازیکن یوونتوس و لائوتارو مارتینس مهاجم اینتر از جمله ستارههای این تیم هستند اما قطعاً همه نگاهها به یک بازیکن معطوف خواهد بود؛ بازیکنی به نام «لیونل مسی» که میخواهد در آخرین حضورش در جام جهانی طلسمشکنی کند و جام قهرمانی را بالاخره بالای سر ببرد. مسی در ۴ دوره قبلی حضورش در جام جهانی فقط یک بار فینالیست شده که آن هم با ناکامی مقابل آلمان در سال ۲۰۱۴ همراه بود. سال ۲۰۲۲ برای مسی در عرصه ملی و باشگاهی به خوبی سپری شده و همین مسئله او را امیدوار به درخشش در جام جهانی قطر کرده است.
عملکرد سال ۲۰۲۲
آرژانتین در سال ۲۰۲۲ تاکنون ۸ بازی دوستانه و رسمی انجام داده که حاصل آن، ۷ برد، یک تساوی، ۲۰ گل زده و فقط ۲گل خورده بوده است.
فهرست بازیکنان
دروازهبانان: املیانو مارتینز، گرنیمو رولی و فرانکو آرمانی
مدافعان: گونزالو مونتیل، ناهوئل مولینا، خوان فویث، جرمن پتزلا، کریستین رومرو، لیساندرو مارتینز، نیکولاس اوتامندی، مارکوس آکونا و نیکولاس تاگلیافیکو
هافبکها: گویدو رودیگز، لیندرو پاردس، رودریگو دیپائول، انزو فرناندز، ازگوئل پالاسیوس، پاپو گومز و الکسیس مکآلیستر
مهاجمان: لیونل مسی، پائولو دیبالا، آنخل دی ماریا، نیکولاس گونزالز، خواکین کورهآ، لائوتارو مارتینز و خولیان آلوارز
معرفی تیم ملی مکزیک
در منطقه آمریکای شمالی و مرکزی و حوزه دریای کارائیب، هیچ کشوری نمیتواند ادعا کند که از مکزیک بزرگتر و پرافتخارتر است. از این رو حضور در جام جهانی برای مکزیک نه تنها یک امر عادی، بلکه یک الزام بوده است. آزتکها یکی از میهمانهای همیشگی جام جهانی بودهاند.
آنها در ۱۶ دوره از ۲۱ دوره قبلی جام جهانی حضور داشتهاند. آنها تنها ۵ بار در این رویداد شرکت نکردند که سه بار آن موفق به صعود نشدند (۱۹۳۴، ۱۹۷۴ و ۱۹۸۲) و در دو مورد بعدی به میل خود از حضور در این رقابتها انصراف دادند و سپس محروم شدند (به ترتیب سالهای ۱۹۳۸ و ۱۹۹۰). موفقیتهای این کشور اما غیرعادی نیست. در مکزیک برخلاف همسایه شمالیاش مهمترین ورزش، فوتبال است و مانند بسیاری دیگر از کشورهای قاره آمریکا، دویدن دنبال توپ جزو اولین کارهایی است که پسر بچههای مکزیکی میآموزند.
وضعیت آزتکها در جام جهانی ۲۰۲۲
مکزیک که به خاطر رنگبندی پیراهنش علاوه بر آزتکها با لقب «التری» نیز شناخته میشود، در حالی به قطر میآید که اکنون در رده سیزدهم رنکینگ فیفا قرار دارد. با کسب ۱۱ قهرمانی در ۲۴ حضورش در جام ملتهای کونکاکاف یا همان گلدکاپ، مکزیک پرافتخارترین تیم منطقه آمریکای شمالی محسوب میشود. در جام جهانی اما آزتکها هرگز نتوانستهاند از مرحله یک چهارم نهایی بالاتر بروند که آخرین بار این اتفاق سال ۱۹۸۶ رخ داد. شاگردان خراردو مارتینس اگرچه در مسیر صعود به جام جهانی ۲۰۲۲ با مشکلاتی مواجه شدند اما در نهایت همامتیاز با کانادا و تنها به دلیل تفاضل گل کمتر نسبت به این تیم در رده دوم به کار خود در جدول ردهبندی بازیها پایان دادند و به صورت مستقیم به جام جهانی راه پیدا کردند.
مکزیک در جام جهانی ۲۰۲۲ در گروه C با رقبایی مانند آرژانتین، عربستان و لهستان همگروه شده است که در میان آنها تنها آرژانتین جایگاه بالاتری نسبت به آزتکها در ردهبندی فیفا دارد. با در نظر گرفتن این موضوع و البته ستارههایی که زیر نظر تاتا مارتینو توپ میزنند – از مکزیک انتظار میرود که حداقل به عنوان تیم دوم گروه به مرحله بعدی راه پیدا کند. اکثر بازیکنان تیم ملی مکزیک در باشگاههای داخلی توپ میزنند اما این تیم لژیونرهای شاغل در اروپا هم کم ندارد. خورخه سانچس و ادسون آلوارس در آژاکس، اریک گوتیرس در آیندهون، آندرس گواردادو در رئال بتیس، رائول خیمنس در در ولورهمپتون، خسوس مانوئل کورونا در سویا و اروینگ لوسانو در ناپولی سرشناسترین بازیکنان مکزیکی شاغل در لیگهای اروپایی هستند.
تاریخچه تیم ملی مکزیک
فوتبال برای اولین بار در اوایل قرن بیستم و به لطف مهاجران اروپایی به خصوص معدنچیان شهر کورنوال انگلیس به مکزیکیها معرفی شد. مهاجران اسپانیایی که به دلیل وقوع جنگ در کشورشان از آنجا فرار کرده بودند؛ در سروسامان دادن به فوتبال مکزیک کمک زیادی کردند. سال ۱۹۲۷ مکزیک بهطور رسمی فدارسیون فوتبالش را افتتاح و یک سال بعد از آن در المپیک تابستانی سال ۱۹۲۸ شرکت کرد. تیم ملی مکزیک در طول تاریخ فراز و نشیبهای زیادی داشته اما همواره یکی از بزرگان فوتبال جهان و بدون شک قدرت اول فوتبال منطقه کونکاکاف بوده است. در تاریخ تیمی که از ماه ژانویه سال ۲۰۱۹ هدایتش به خراردو مارتینو سپرده شده، آندرس گواردادوی ۳۶ ساله با ۱۷۷ بازی ملی که اولین آن سال ۲۰۰۵ بود، رکورددار بیشترین حضور است و شرکت در جام جهانی نیز به کاپیتان حال حاضر آزتکها این فرصت را خواهد داد که رکوردش را ارتقا دهد.
بهترین گلزن تاریخ تیم ملی مکزیک خاویر هرناندس ملقب به چیچاریتو است که تاتا مارتینو از سال ۲۰۱۹ او را به این تیم دعوت نکرده است؛ البته با توجه به عملکرد خوب این بازیکن در تیم لسآنجلس گلکسی طی یک سال اخیر و در عین حال مشکلاتی که خط حمله مکزیک در بازیهای اخیرش داشته، باید دید که مارتینو سرانجام به ستاره سابق منچستریونایتد و رئال مادرید فرصتی دوباره برای حضور در تیم ملی کشورش خواهد داد یا نه.
در تاریخ کادر فنی تیم ملی مکزیک که مربیان بزرگی در آن حضور داشتهاند، نام دو مربی بیش از سایرین برجسته شده؛ یکی از آنها بورا میلوتینوویچ است و دیگری خاویر دلاتوره. این دو نفر مربیانی بودند که مکزیک زیر نظر آنها بهترین نتایجش را در جام جهانی کسب کرد و به یک چهارم نهایی رسید؛ البته مکزیک مربیان بزرگ دیگری مانند خاویر آگیره، ایگناسیو تریس و رائول کاردناس هم داشته است.
افتخارات و دستاوردها
تیم ملی مکزیک بیشترین تعداد قهرمانی را در جام ملتهای کونکاکاف را دارد. این تیم ۱۱ بار فاتح مهمترین رویداد فوتبالی در آمریکای شمالی و مرکزی شده است و علاوه بر آن قهرمانی درجام کنفدراسیونهای سال ۱۹۹۹، هم در کارنامه دارد . آخرین افتخار ثبت شده در کارنامه مکزیکیها اما به سال ۲۰۱۹ برمیگردد که فاتح رقابتهای گلدکاپ شدند.
التری در جام جهانی ۲۰۱۸ جزو تیمهایی بود که از مرحله گروهی صعود کردند، همان دستاوردی که در ۶ حضور قبلیشان در این رقابتها کسب کردند. آخرین باری که مکزیک از مرحله یک شانزدهم نهایی فراتر رفت، سال ۱۹۸۶ بود که خودش میزبان مسابقات بود و در جمع ۸ تیم برتر جام قرار گرفت. در واقع مکزیک در هر دو موردی که از مرحله یک هشتم نهایی بالاتر رفت، خودش میزبان بوده است. این کشور ۴ سال دیگر هم در کنار آمریکا و کانادا میزبان جام جهانی خواهد بود. باید دید که امسال ازتکها خواهند توانست طلسم ۳۶ سالهشان برای بازگشت به مرحله یک چهارم نهایی را بشکنند یا نه.
نظر شما