به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از رویترز، صندوق بینالمللی پول اعلام کرد پول نقد دیجیتال بانک مرکزی باعث جایگزینی ارزهای خارجی با پول داخلی در اقتصادهای ملی میشود. استفاده از این فناوری جریانهای غیرقانونی سرمایه بدون وجود ضمانتهای مناسب را هم افزایش میدهد.
بانکهای مرکزی سراسر دنیا پس از پیشنهاد پول باثبات لیبرای فیسبوک در سال گذشته، بررسی دقیق ارزهای دیجیتال خود را آغاز کردهاند.
هدایت تحقیقات این بانکها با توجه به این مسئله صورت میگیرد که چه کسی این پول را در آینده کنترل خواهد کرد. بسیاری نگرانند با انتشار ارزهای خصوصی مثل لیبرا و کاربرد گسترده آنها، کنترل سیستمهای پرداخت از دست برود.
صندوق بینالمللی پول در گزارشی اعلام کرد پیامدهای اقتصادی و سیاسی ارزهای دیجیتال بانک مرکزی و پولهای باثبات منتشر شده بستگی به وسعت اتخاذ آنها دارد. پیشبینی این پیامدها سخت است چون این ارزهای دیجیتال هنوز در اقتصادهای بزرگ به کار گرفته نشدهاند و سرنوشت لیبرا نامشخص است.
ارزهای دیجیتال بانک مرکزی و پولهای با ثبات میتوانند فشار بر «جایگزینی ارزی» را افزایش دهند یعنی ارزهای خارجی جای ارزهای محلی را در کاربرد داخلی میگیرند.
جایگزینی ارزی کنترل مقامات بر پول نقد داخلی را از بین برده، ثبات تقاضای پول را کاهش داده و احتمالاً تأثیر سیاست پولی را ضعیف میکند.
بدون ضمانتها و حفاظتهای کافی، ارزهای دیجیتال بانک مرکزی و پولهای باثابت خارجی جریانهای غیر قانونی پول را تقویت کرده و کنترل جابهجایی سرمایهها برای مقامات محلی را سخت میکنند.
صندوق بینالمللی پول در گزارش خود با اشاره به هزینههای پایینتر نقل و انتقالها و دسترسی به اطلاعات آنها توسط شرکتهای خدمات مالی آورده است: «مزایای ارزهای دیجیتال بانک مرکزی و پولهای باثبات برای نقل و انتقال های بین مرزی مشخص است ولی تعیین اندازه آن آسان نیست».
این صندوق همچنین اعلام کرد انتشار ارزهای دیجیتال بانک مرکزی به بین المللی شدن ارزها کمک کرده و اجازه میدهد به ارزهای ذخیره تبدیل شوند.
نظر شما