به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، قیمت بیتکوین بعد از مدتها و علیرغم ورشکستگی پیدرپی بانکها، واردمحدوده ۲۷ هزار دلار شد و رشد تقریبا ۳۳ درصدی را در یک هفته اخیر ثبت کرد. آخرین بار بیت کوین در حدود ۹ ماه قبل در این محدوده قرار داشت. عوامل متعددی در این افزایش قیمت اثر داشتهاند که یکی از آنها مربوط به سیاست انبساطی فدرال رزرو و افزایش ترازنامه آن است. فدرال رزرو برای کنترل تورم سعی در کوچکتر کردن تراز نامه داشت اما ورشکستگیهای اخیر و تامین داراییهای افراد باعث تغییر در این روند شد.
اتفاقات اخیر و افزایش قیمت بیت کوین در سال جدید میلادی توجه سرمایهگذاران را به خود جلب کرده و دید کلی در رابطه با عملکرد آینده این ارز را پس از بازار نزولی اخیر، مثبت کرده است.
شرکت دیسنتریدر (DecenTrader) در گزارش جدید خود که روز گذشته منتشر شد، وضعیت پیرامون بیت کوین را با عنوان «تغییر صعودی» توصیف کرد.
در این گزارش آمده است، این زمستانی طولانی و سرد برای بیت کوین و ارزهای دیجیتال بود. با این حال، اتفاقات اخیر به افزایش قیمت بیت کوین در کوتاهمدت کمک کرده و مهمتر از همه، دید کلی را از نزولی به صعودی تغییر داده است.
بر اساس این گزارش، در صورتی که قیمت بیت کوین اصلاح شود، باید به حمایت ۲۱،۸۰۰ دلاری توجه ویژهای داشت. با این حال، تحلیلگران دیسنتریدر معتقدند محدوده ۳۰،۰۰۰ دلاری هدف احتمالی بیت کوین است، در کوتاهمدت، شورت اسکوییز رخ داده، پوزیشنهای لانگ لیکویید شده و در حال حاضر قیمت زیر میانگین متحرک ۲۰۰ هفتهای خود قرار دارد. در صورتی که بیت کوین برای یافتن مومنتوم صعودی به منظور حرکت به سمت ۳۰،۰۰۰ دلار، به اصلاح قیمت نیاز دارد، حمایت ۲۱،۸۰۰ دلاری در تایم فریم ۱ روزه هدف مشخصی است. با این حال، در حال حاضر، به خوبی حمایت ۲۳،۹۰۰ دلاری در تایم فریم ۴ ساعته حفظ شده است.
بر اساس این گزارش، بحران بانکی اخیر آمریکا به پذیرش بیشتر بازار رمزارزها و بیت کوین کمک خواهد کرد، مهمتر از همه، شاهد یک تغییر دید بزرگ برای بیت کوین با جدایی آشکار آن از بازارهای سنتی بودهایم که به دلیل مشکلات اقتصادی و بحرانهای بانکی اخیر رخ داده است. در صورت افزایش بیشتر قیمت بیت کوین و واضحتر شدن کاربردهای آن همزمان با تداوم بحران سیستم بانکداری سنتی، ممکن است شاهد بازگشت علاقه خارجی به بیت کوین باشیم.
رکت کپیتال، تحلیلگر مشهور رمزارزها در توییتی نوشت، از نظر تکنیکال، در صورتی که بیت کوین با ورود به ماه آوریل سطوح بالای خود را حفظ کند، روند نزولی کلان آن شکسته خواهد شد. در صورت شکسته شدن روند نزولی کلان، بازار صعودی جدید تایید شده و مشخص میشود نوامبر ۲۰۲۲ (آبان ۱۴۰۱) قیمت به کف رسیده است. رکت کپیتال افزود، بیت کوین خیلی زود روند نزولی کلان خود را خواهد شکست.
به گفته این تحلیلگر، در صورتی که روند نزولی کلان بیت کوین شکسته شود، چرخه جریان پول کلان در بازار ایجاد شده و بازار صعودی جدیدی آغاز خواهد شد.
در همین حال، قیمت اتریوم نیز به دنبال افزایش پریمیوم صرافی کوین بیس و احساسات کلی صعودی در بازار رمزارزها در مسیری صعودی قرار دارد. در حال حاضر، اتریوم با رشدی ۴ درصدی در حوالی ۱۷۱۹ دلار معامله میشود. بخشی از صعود اخیر قیمت اتریوم به دنبال تعیین تاریخ نهایی هارد فورک شانگهای در این شبکه است. همانطور که گزارش دادیم، توسعهدهندگان اتریوم اعلام کردند این هارد فورک در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۴۰۲ انجام خواهد شد.
ترازنامه فدرال رزرو محرک رشد بیتکوین شد
ترازنامه فدرال رزرو آمریکا در طول این هفته ۲۹۷ میلیارد دلار افزایش یافت و به ۸.۶۳ تریلیون دلار رسید که بالاترین سطح از ماه نوامبر (آبان) محسوب میشود. این افزایش به دنبال سیاست جدید فدرال رزرو برای نجات بانکهای درگیر بحران نقدینگی مانند سیلیکون ولی و سیگنیچر صورت میگیرد. به دنبال افزایش ترازنامه فدرال رزرو، قیمت بیت کوین و اتریوم در ۲۴ ساعت گذشته افزایش یافته است.
به گزارش کوین گیپ، بانکهای آمریکایی در مجموع ۱۶۴.۸ میلیارد دلار از فدرال رزرو وام گرفتهاند. میزان وام اخذ شده از فدرال رزرو در پنجره تنزیل طی یک هفته گذشته از ۴.۵۸ میلیارد دلار به ۱۵۲ میلیارد دلار در تاریخ ۱۵ مارس افزایش یافته است. پنجره تنزیل یا دیسکانت ویندو (discount window) یک روش وامدهی و کمک فدرال رزرو به بانکها و موسسات مالی است که با کسری بودجه و خطر ورشکستگی مواجهه شدهاند. تسهیلات اضطراری فدرال رزرو به بانکها کمک میکند تا در کوتاهمدت، نیازهای مالی خود را برطرف کنند. پیش از این بالاترین میزان وام اخذشده از فدرال رزرو، در طول بحران مالی ۲۰۰۹ صورت گرفته بود که طی آن، بانکها در مجموع ۱۱۱ میلیارد دلار از دولت آمریکا کمک مالی گرفتند.
علاوه بر این، فدرال رزرو به دنبال برنامه تامین مالی اضطراری، ۱۱.۹ میلیارد دلار اضافی به بانکها کمک کرد تا بحران مالی که سیستم بانکداری آمریکا درگیر آن است متوقف شود. همچنین آژانسهای فدرال در مجموع ۱۴۲.۸ میلیارد دلار برای مدیریت وضعیت اخیر دو بانک سیلیکون ولی و سیگنیچر درنظر گرفتهاند.
کامرون وینکلووس، یکی از بنیانگذاران صرافی جمینای در واکنش به افزایش ۳۰۰ میلیارد دلاری ترازنامه فدرال رزرو در توییتی از موضع صعودی خود برای بیت کوین خبر داد.
در همین حال، آرتور هِیز، بنیانگذار صرافی بیتمکس خاطرنشان کرد بانکهای آمریکایی درگیر بحرانی عمیقتر از این هستند. به گفته هیز، بانکها ضرری ۲.۲ تریلیون دلاری را در سبد اوراق قرضه خود تجربه میکنند که خطر نکول بدهی (Debt Default) و رکود در این کشور را افزایش میدهد. نکول بدهی زمانی رخ میدهد که دولت توانایی پرداخت بدهی خود را ندارد. با این وجود، بنیانگذار صرافی بیتمکس معتقد است در صورتی که کسی بتواند از این شرایط استفاده کند، سود زیادی از بازار رمزارزها کسب خواهد کرد. وی در این رابطه گفت، سیستم بانکی بسیار متزلزل است. آنها ضرری ۲.۲ تریلیون دلاری در اوراق قرضه خود دارند.
رشد ترازنامه فدرال رزرو چه تاثیری بر بازار رمزارزها میگذارد؟
قیمت بیت کوین در ۲۴ ساعت گذشته حدود ۶٪ و در طول یک هفته گذشته بیش از ۳۰٪ افزایش یافته است. با این حال، حجم معاملات هنوز افزایش نیافته است که نشان میدهد معاملهگران هنوز منتظر سیگنالی برای ورود به بازار هستند.
پیش از این، تحلیلگران پیشبینی کرده بودند قیمت بیت کوین دوباره از ۲۵،۰۰۰ دلار فراتر رود و برای صعود بیشتر، بالاتر از میانگین متحرک ۲۰۰ هفتهای (۲۵،۳۰۰ دلار) باقی بماند. بر اساس پیشبینی تحلیلگران و دادههای آنچین، احتمالا افزایش قیمت بیشتر و صعود تا ۳۰،۰۰۰ دلار وجود دارد.
نظر شما