به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، شروع اولین روز کاری ۱۴۰۲ برای بازار ارز با هیجان نسبتا زیادی همراه بود و دلار در بازار آزاد کار خود در مرز ۵۲ هزار تومان آغاز کرد و در پایان هفته به ۵۵ هزار تومان رسید تا در نوروز ۱۴۰۲ رشد ۱۴ درصدی را نشان دهد. محدود بودن معاملات در ایام نورور با پایان اثرات روانی توافق با عربستان را میتوان از مهمترین عوامل بازگشت نرخ دلار به مسیر صعودی عنوان کرد. رشدی که مورد توجه بورسیها نیز قرار گرفت. در هفتهای که گذشت قیمت دلار با رشد حدود ۷ هزار تومانی در مقایسه با آخرین روز معاملاتی ۱۴۰۱، تا سطح ۵۵ هزار تومان پیشروی کرد. این در حالی است که مرکز مبادله ارز و طلا همچنان بر درج قیمت دلار ۴۰ هزار و ۲۰۰ تومانی تاکید دارد.
رشد ۱۴ درصدی دلار در هفته آغازین فروردین
قیمت دلار در نخستین هفته فروردین ۱۴۰۲ بیشترین بازدهی را در میان سایر بازارها داشت. این در حالی است که در روزهای پایانی ۱۴۰۱، بازار ارز با اخبار مثبت سیاسی کنترل شد و برخی اتفاقات نظیر خبر سفر شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی به امارات و سفر گروسی به تهران توانست روند قیمت را نزولی کند. بهطوری که در مواردی دلار در سطحی پایینتر از ۴۵ هزار تومان نیز معامله شد.
اما حالا بهنظر میرسد دوران خوشبینیهای سیاسی سرآمده و آنچه امروز بازارهای مالی را تحت تاثیر قرار داده، افزایش انتظارات تورمی به سبب شرایط اقتصادی کشور و همزمان با آن افزایش ریسکهای ناشی از اعمال تحریمها است.
باگذشت تنها ۱۰ روز از آغاز سال ۱۴۰۲، تقریبا هر روز شاهد افزایش نرخ دلار بودیم و بهنظر میرسد که اگر اصلاحی در سازوکار سیاستگذاری صورت نگیرد،شاید این روند صعودی ادامه پیدا کند؛ چراکه تحریمها و اخبار غیراقتصادی از یک سو و ناکارآمدیهای موجود در حوزه سیاستگذاری از سوی دیگر، از جمله دلایلی هستند که تداوم روند رو به رشد قیمتها و رکوردشکنیهای متعدد نرخ دلار را ممکن کردهاند.
نظر شما