به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد تجارت نیوز نوشت:کشورهایی که برای تحریک رشد اقتصادی، از وامدهندگان خارجی کمک میگیرند، باید در مرحله بازپرداخت آن همراه با سود مورد نظر نیز توانایی لازم را داشته باشند. هر چه تولید ناخالص داخلی یک کشور بیشتر باشد، توانایی آن در بازپرداخت بدهی به نسبت بالاتر میرود.
نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی، معیاری است که بدهی عمومی یک کشور را با تولید ناخالص داخلی (GDP) آن مقایسه میکند. با مقایسه بدهی یک کشور با آنچه تولید میکند، نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی به طور واضح توانایی یک کشور برای بازپرداخت بدهیهایش را نشان میدهد.
به نقل از Investopedia، اگر تولید ناخالص داخلی به طور کامل به بازپرداخت بدهی اختصاص داده شود، اغلب به صورت درصد بیان میشود، در چنین حالتی این نسبت میتواند به عنوان تعداد سالهای مورد نیاز برای بازپرداخت بدهی نیز تفسیر شود. نسبت تولید ناخالص داخلی به بدهی از تقسیم رقم کل تولید ناخالص بر میزان کل بدهی یک کشور بهدست میآید.
کشوری که بتواند بدون تامین مالی مجدد و بدون ایجاد مانع در رشد اقتصادی سود بدهی خود را پرداخت کند، به طور کلی پایدار در نظر گرفته میشود. کشوری با نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی بالا معمولاً در پرداخت بدهیهای خارجی یعنی هر گونه مانده بدهی به وام دهندگان خارجی که بدهیهای عمومی نیز نامیده میشود، دچار مشکل است. در چنین موقعیتهایی، وامدهندگان در هنگام اعطای وام به دنبال نرخ بهره بالاتر هستند. نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی بسیار بالا ممکن است حتی باعث شود اعطای وام به یک کشور به طور کامل متوقف شود.
کدام کشورها بیشترین و کمترین نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی را دارند؟
برای بهدست آمدن تصویری از وضعیت کشورهای مخلتف جهان در توانایی بازپرداخت بدهیها، در جدول زیر نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی برخی کشورها آمده است. کشور ژاپن در این رتبهبندی اول است و کشورهایی مانند آذربایجان، ترکمنستان و کویت از کمترین نسبتهای بدهی به تولید ناخالص داخلی را در میان کشورهای جهان دارند.
نظر شما