بازنشستگان تهرانی بیشتر در کدام مناطق ساکن هستند؟

مدیرکل سلامت شهرداری تهران از آغاز چهارمین دوره رقابت‌های نشاط سالمندی با عنوان «گنجینه‌های پویا» در مناطق ۲۲ گانه تهران خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، مدیرکل سلامت شهرداری تهران با اشاره به چهارمین دوره رویداد نشاط سالمندی که همزمان با هفته سالمند در منطقه ۱۳ آغاز به کار کرده است، اظهار کرد: در رویداد نشاط سالمندی که با عنوان «گنجینه‌های پویا» آغاز به کار کرده است، گروه سالمندان هدف اصلی اجرای این رویداد و برنامه‌های پیش‌بینی شده در آن هستند. براساس برآوردهای صورت گرفته سالمندان با ورد به این دوره تحرک کمتری پیدا کرده و به این دلیل مستعد ابتلا به بیماری‌های جسمی و روحی و روانی می‌شوند.

مناطق یک، شش و سه با درصد بالای سالمند

حمید صاحب با اشاره به آمار جمعیت سالمندی در سنوات گذشته گفت: در سال ۱۳۵۵، آمار سالمندی ما نسبت به جمعیت ما در آن مقطع ۵ درصد بود. در فاصله ۴ دهه بعد از سال ۵۵ شاهد رشد ۵ درصدی نرخ سالمندی و رسیدن این نرخ به ۱۰ درصد بودیم اما اکنون انتظار داریم هرم رشد نرخ سالمندی کشور با شتاب بالاتری به سمت سالمندتر شدن جمعیت حرکت کند.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران در خصوص آمار جمعیت سالمندان تهرانی عنوان کرد: بر اساس آمار سال ۱۴۰۲، برآورد ۱۱ تا ۱۳ درصدی از جمعیت سالمندی در تهران احصا شده است. البته در برخی از مناطق این آمار تا ۱۶ و ۱۸ درصد نیز افزایش یافته است. با این حال، در آمارهای موجود مناطق یک، ۳ و ۶ بالاترین نرخ سالمندی و هرم سنی را به خود اختصاص داده‌اند. همچنین آمار جمعیت سالمندی در مناطق ۲۲، ۲۱ و ۱۹ بین ۱۱ تا ۱۳ درصد است.

جمعیت سالمندی در سال ۱۴۲۰ به حدود ۲۰ درصد خواهد رسید

صاحب با تأکید بر اینکه اگر سیاست‌های جمعیتی تغییر نکند شاهد افزایش جمعیت سالمندی در سال ۱۴۲۰ خواهیم بود، گفت: بر اساس برآوردها جمعیت سالمندی در سال ۱۴۲۰ به حدود ۲۰ درصد خواهد رسید و در سال ۱۴۳۵ تا ۱۴۴۵ نرخ جمعیت سالمندان تهرانی به ۳۳ درصد خواهد رسید.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران همچنین به آمار سالمندان منزوی و تنها در کشور اشاره کرد و افزود: درحال‌حاضر ۱۰ درصد از جامعه سالمندی ما تنها و منزوی هستند که پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۴۲۰ این عدد افزایش پیدا کند.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران با بیان اینکه ما وجود سالمندان را نعمت می‌دانیم، افزود: باید جوانان از تجربه آنها در زندگی خود بهره ببرند و به همین جهت ما مراکزی را به صورت پایلوت در یکی از مناطق تهران (منطقه ۲۱) راه‌اندازی کردیم تا سالمندان با حضور در این مراکز از خدمات فرهنگی و اجتماعی بهره ببرند.

صاحب ادامه داد: به زودی مراکز توانمندسازی ویژه سالمندان در منطقه یک راه‌اندازی خواهد شد و طبق برنامه این مراکز تا پایان سال در مناطق ۲۰، ۱۴، ۱۱ و ۶ فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.

نیازمند اجرای برنامه‌های نشاط سالمندی هستیم

وی گفت: جمعیت ما همیشه جوان بوده، اما متاسفانه به دلیل سیاست‌های غلط و نادرست ما هم‌اکنون با پدیده سالمندی و پیر شدن جمعیت روبه‌رو هستیم که یکی از عارضه‌های این بحران به واسطه سیاست‌های غلطی است که از سال ۱۳۴۸ تا سال ۱۴۰۰ اجرا شده است.

سیاست‌های غلط جمعیتی باید برچیده شود

صاحب با تاکید بر اینکه باید این سیاست‌های غلط برچیده شود، تصریح کرد: اگر این سیاست‌ها برچیده نشود، ما همچنان با پدیده و جمعیت سالمندی روبه‌رو خواهیم بود و درگیر تبعات آن می‌شویم و چه بسا عوارض بحران سالمندی بیش از هر زمان دیگری ما را تهدید خواهد کرد.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران با بیان اینکه ما در حوزه سالمندی و جمعیتی دچار مشکلات کمی و کیفی هستیم، افزود: کشور ما در حوزه سالمندی در بین کشورهای دنیا رتبه نخست را در سرعت سالمند شدن دارد. باید با اجرای سیاست‌های ترویج فرزندآوری و افزایش جمعیت، روند رو به شتاب سالمندی در کشور را کاهش دهیم.

۱۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۴
کد خبر: 47710
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha