سیاست انرژی آمریکا در دوران بایدن چه تغییری خواهد کرد؟

رویترز تأثیر ریاست‌جمهوری بایدن بر سیاست انرژی آمریکا را مورد بررسی قرار داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از ایسنا، رویترز در گزارشی به بررسی برخی از تغییراتی پرداخت که ممکن است در سیاست انرژی آمریکا تحت ریاست‌جمهوری بایدن اتفاق بیفتد.

عرضه جهانی نفت

بایدن همانند دولت‌های دموکرات قبلی آمریکا، به دیپلماسی چندجانبه علاقه نشان داده است. این امر به معنای مسیر احتمالی برای خروج ایران و ونزوئلا از تحریم‌های واشنگتن و بازگشت نفت آنها به بازار در صورت فراهم شدن شرایط مناسب خواهد بود.

تحریم‌هایی که آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ علیه ایران و ونزوئلا وضع کرد، باعث حذف سه میلیون بشکه در روز نفت از بازارهای بین‌المللی شد که معادل بیش از سه درصد از عرضه جهانی نفت است.

کمپین بایدن جزئیات مربوط به نحوه پرداختن به این مسائل را ارائه نکرده است.

سیاست در قبال اوپک

بایدن فاقد روابط صمیمانه‌ای خواهد بود که ترامپ با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی برقرار کرده بود. این کشور بزرگ‌ترین عضو اوپک است. به این ترتیب ممکن است بایدن به اندازه ترامپ به سیاست تولید اوپک نپردازد. برخلاف ترامپ که مدام به ارسال پیام در توییتر می‌پرداخت، وی احتمالاً از کانال‌های دیپلماتیک بی‌سروصدا برای اعمال نفوذ روی اوپک استفاده خواهد کرد.

کمپین بایدن مشروح سیاست وی در این زمینه را اعلام نکرده اما هرگونه اعمال نفوذی که بایدن به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا ممکن است داشته باشد احتمالاً در جهت هدف مشابه یعنی قیمت مناسب نفت خواهد بود. هر رئیس‌جمهوری در آمریکا به سوخت ارزان برای مصرف‌کنندگان نیاز دارد و برای بایدن هم در راستای برنامه جوی بلندپروازانه‌ای که دارد، قیمت سوخت باید در سطحی باشد که گزینه‌های انرژی پاک برای جایگزینی سوختهای فسیلی معقول به نظر برسند.

ترامپ نسبت به رؤسای جمهور قبلی آمریکا تعامل بیشتری با اوپک داشت و اغلب با توییت‌ها و تماس‌های تلفنی روی سیاست تولید این گروه اعمال نفوذ می‌کرد و استدلالش این بود که قیمت نفت برای مصرف‌کنندگان باید به حد کافی کم و برای شرکت‌های حفاری به حد کافی بالا باشد. تحریم‌های وی علیه ایران و ونزوئلا هم به حذف موانع تاریخی بزرگ در سیاست نزدیک به واشنگتن در اوپک کمک کرد و قدرت را حول عربستان سعودی و روسیه که در گروه اوپک پلاس حضور داشت، تقویت کرد.

گذار به انرژی سبز

دولت بایدن درصدد بازگشت مجدد به توافق جوی پاریس خواهد بود. این معاهده بین‌المللی در دولت اوباما برای مبارزه با گرمایش جهانی مورد مذاکره قرار گرفت اما ترامپ با اعلام این که توافق مذکور به اقتصاد آمریکا آسیب می‌زند، از آن خارج شد.

بایدن همچنین وعده داده است که آلایندگی‌های آمریکا را تا سال ۲۰۵۰ به صفر می‌رساند که شامل هدف‌گذاری صفر کردن آلایندگی صنعت برق تا سال ۲۰۳۵ می‌شود. دستیابی به چنین هدفی بدون اکثریت دموکرات در کنگره دشوار خواهد بود.

دیدگاه بایدن این است که تغییرات جوی تهدیدی برای کره زمین است و گذار از سوختهای فسیلی به انرژی سبز می‌تواند یک فرصت اقتصادی باشد البته به شرطی که آمریکا به حد کافی سریع حرکت کند تا بتواند به رهبری در زمینه فناوری انرژی پاک تبدیل شود.

دولت ترامپ برای تضعیف یا حذف اهداف کاهش آلایندگی از جمله استانداردهای آلایندگی خودروی آژانس حفظ محیط زیست اقدام کرد و از برنامه نیروی پاک دولت اوباما که کاهش آلایندگی صنعت برق را الزامی کرده بود، عقب‌نشینی کرد. حمل‌ونقل و برق به اتفاق حدود نیمی از انتشار گازهای گلخانه‌ای آمریکا را تشکیل می‌دهند.

در حالی که شرکت‌های نفت و گاز اروپایی نظیر بریتیش پترولیوم و رویال داچ شل به پیاده‌سازی استراتژی‌هایی برای گذار انرژی جهانی اقدام کرده‌اند اما غول‌های آمریکایی شامل اکسون موبیل و شورون به کسب‌وکار انرژی سنتی متمرکز مانده‌اند که در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ در واشنگتن مورد حمایت سیاسی قرار گرفت.

حفاری نفت و گاز در زمین‌ها و آب‌های فدرال

ترامپ به دنبال حداکثر کردن تولید داخلی نفت و گاز بود اما بایدن وعده داده است که صدور مجوزهای حفاری جدید در زمین‌ها و آب‌های فدرال را به منظور مبارزه با تغییرات جوی ممنوع کند.

طبق آمار وزارت کشور آمریکا، این کشور از زمین‌ها و آب‌های فدرال در سال میلادی گذشته روزانه حدود سه میلیون بشکه نفت و ۱۳.۲ میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی تولید کرد. این رقم معادل یک‌چهارم از کل تولید داخلی نفت و بیش از یک‌هشتم تولید گاز است. ممنوعیت فدرال برای صدور مجوزهای جدید به معنای صفر شدن این آمار در مدت چند سال آینده خواهد بود. همچنین این اقدام روی درآمدهای عمومی تأثیر خواهد گذاشت. تولید نفت و گاز فدرال حدود ۱۲ میلیارد دلار درآمد عمومی در سال ۲۰۱۹ به همراه داشت که بین وزارت خزانه‌داری، ایالت‌ها، شهرستان‌ها، قبایل و صندوق‌های پاک‌سازی تقسیم شدند.

به عنوان مثال ایالت نیومکزیکو سال گذشته ۲.۴ میلیارد دلار از این درآمدها را دریافت کرد که عمده آن برای سیستم آموزشی مورد استفاده قرار گرفت. میشل لوجان گریشام، فرماندار دموکرات این ایالت بهار امسال به رویترز گفته بود اگر بایدن انتخاب شود وی به دنبال دریافت معافیت برای ادامه حفاری خواهد بود. با این حال کمپین بایدن درباره وجود چنین برنامه معافیتی سکوت کرده است.

۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۷:۴۰
کد خبر: 5695

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha