گرفتار در زمین بازی تهران؛ چگونه تل‌آویو در تله «حلقه آتش» افتاد؟

فارن پالیسی نوشت: ایران برای مقابله با اسرائیل با یک استراتژی درازمدت بازی می‌کند، اما اسرائیلی‌ها چنین نیستند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، ایران تعهد خود برای نابودی اسرائیل را پنهان نمی‌کند. استراتژی تهران این است که اسرائیل را تحت فشار دائمی نگه دارد و آن را در درگیری‌های مداوم در مرزهای خود فرسوده کند. در حالی که این امر واضح است، اما به نظر می‌رسد اسرائیل با رویکرد فعلی خود، از قضا، به نفع ایران عمل می‌کند.

حلقه آتش

به نوشته دنیس راس، دیپلمات سابق آمریکایی و عضو ارشد موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک، در فارن‌پالیسی، مقامات ایران مدت‌هاست که معتقدند که اگر اسرائیلی‌ها دائماً تحت فشار تهدیدات نظامی باشند، آنجا را ترک خواهند کرد. سیاستی که برخی از آن به عنوان «حلقه آتش» در اطراف اسرائیل یاد می‌کنند، با این فرض هدایت می‌شود.

به باور راس، این‌که این فرض درست است یا نه چندان مهم نیست. آنچه اهمیت دارد این است که مقامات ایران و حزب‌الله این اعتقاد را دارند و استراتژی نظامی خود را بر این اساس طراحی می‌کنند و کابینه اسرائیل در حال افتادن در دام آن‌ها است.

حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله در سخنرانی ژانویه گفت که اسرائیلی‌ها ریشه در این سرزمین ندارند و تحت فشار، از آن فرار خواهند کرد. رهبر انقلاب نیز گفته که «مهاجرت معکوس» به معنای پایان اسرائیل است.

بر اساس این منطق، آن‌ها معتقدند استراتژی بلندمدت مناسب، اسرائیل را مجبور به جنگ در همه جبهه‌ها خواهد کرد: در غزه، در مرزهای جنوبی لبنان، و در کرانه باختری، به ویژه با وجود حمایت ایران از همه این جبهه‌ها -البته به شرطی که این امر ایران را مستقیماً وارد درگیری نکند و به قیمت نابودی مهم‌ترین متحد منطقه‌ای آن، حزب‌الله، تمام نشود.

پرهیز از جنگ‌ همه‌جانبه

اگر تردیدی در مورد تمایل ایران برای اجتناب از جنگ‌های همه جانبه وجود داشت، باید پس از ترور هدفمند فواد شکر توسط اسرائیل، که احتمالاً دومین شخصیت مهم حزب‌الله بود، و ترور اسماعیل هنیه، این تردیدها از بین برود. در حالی که مقامات ایران و حزب‌الله قول داده‌اند که «پاسخ سختی» خواهند داد و اسرائیل بهای گزافی را برای این اقدامات پرداخت خواهد کرد، آن‌ها تاکنون از اقدام به‌گونه‌ای که باعث تشدید تنش شود، اجتناب کرده‌اند. هنگامی که حزب الله سرانجام پاسخ داد، نصرالله (برای اجتناب از انجام اقدامات بیشتر) اعلام یک موفقیت بزرگ کرد.

با این حال ایران و حزب الله قصد دارند اسرائیل را تحت فشار دائمی و درگیر جنگ‌های فرسایشی نگه دارند. در واقع، فرو بردن اسرائیل در باتلاق‌هایی که برای آن هزینه‌های نظامی به همراه دارد و از نظر سیاسی آن را در صحنه جهانی منزوی می‌کند، هسته اصلی استراتژی ایران است. همان‌طور که رهبر انقلاب در ماه مارس گفت، اسرائیل «دچار بحران» است، زیرا «ورود رژیم صهیونیستی به غزه باتلاقی را برای آن ایجاد کرد. اگر امروز از غزه بیرون بیاید، شکست خورده است. و اگر بیرون نیاید نیز شکست خواهد خورد».

بازی در زمین ایران

سیاست‌های کنونی اسرائیل استراتژی ایران را تأیید می‌کند. اسرائیل در حال حاضر درگیر جنگ‌های فرسایشی در غزه، در سمت شمالی خود، و حملات فزاینده و گسترده‌تر به کرانه باختری است، و همزمان جایگاه آن در سطح جهان نیز تضعیف شده است. هر کدام از این درگیری‌ها به تنهایی ممکن است منطقی باشد، اما در مجموع، آن‌ها به منزله بازی در زمین ایران هستند.

به نوشته این تحلیل‌گر، این به این معنی است که اسرائیل باید اکنون از جنگ‌های همه جانبه با حزب الله یا ایران بگریزد و به استراتژی جدیدی نیاز دارد.

بنیامین نتانیاهو

۳ مهر ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۹
کد خبر: 60037

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha