به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، احسان ارکانی در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به جلسه شب گذشته اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با نمایندگان دولت درخصوص تأمین منابع طرح یارانه کالاهای اساسی گفت: در این جلسه نمایندگان بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه و ... حضور داشتند و درباره زوایای مختلف منابع قابلاتکا برای پرداخت یارانه کالاهای اساسی بحث شد.
بهگفته این نماینده مجلس، در جلسه اخیر کمیسیون پیشنهادات جدید مجلس درخصوص تغییر نرخ ارز محاسباتی در گمرک و همچنین افزایش مالیات و عوارض تراکنشهای با رقم بالا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی افزود: متأسفانه نمایندگان دولت تأکید داشتند در طرح مجلس رقم قابلتوجهی از محل افزایش عوارض تراکنشها بهدست نخواهد آمد که البته این موضوع از سوی نمایندگان تأیید نشد، اما بررسیها در این حوزه ادامه خواهد داشت.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: طی یکی دو روز آینده منابع مربوط به طرح یارانه کالاهای اساسی پختهتر خواهد شد؛ اما تأکید اصلی روی واگذاری اموال و داراییهای مازاد دولت است.
ارکانی ادامه داد: به هر حال دولت باید اموال و داراییهای مازاد خود را واگذار کند و درآمد حاصل نیز در اختیار عموم مردم قرار گیرد، در روزهای آینده نیز طرح مجلس در این حوزه تکمیل و نتایج آن اعلام و در صحن مجلس تصویب خواهد شد.
مکاتبه دیوان محاسبات و افشای رشد ۱۸۳ درصدی درآمد دولت از محل واگذاری اموال مازاد
دیوان محاسبات در مکاتبهای رسمی به رئیس کمیسیون برنامه و بودجه اعلام کرده است که از محل ردیفهای درآمدی مربوط به واگذاری شرکتهای دولتی و فروش اموال و داراییهای مازاد دولتی حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان درآمد مازاد کسب شده است؛ بر این اساس درآمد کسبشده از محل ردیفهای مذکور نسبت به سقف مصوب بودجه حدود ۱۸۳درصد رشد داشته است.
بهگفته این نماینده مجلس، کلیه ارقام و اعداد اعلامشده از سوی دیوان محاسبات از اطلاعات خزانهداری کشور است؛ اما دادههای سازمان برنامه بیشتر موارد تخمینی است و اعتبار کمتری دارد.
درآمد ۴۰ هزار میلیارد تومانی از محل واگذاری سهام دولت مازاد بر سقف ردیف مرتبط در بودجه امسال
ارکانی با اشاره به آخرین توافقات کمیسیون برنامه و بودجه برای مشخص شدن محل منابع طرح یارانه کالاهای اساسی گفت: بر اساس پیگیریهای صورتگرفته مشخص شد از وصول اقساط سهام دولت بهمیزان ۲۸۰۰میلیارد تومان درآمد ایجاد میشود.
همچنین از محل واگذاری ایتیاف پالایش مربوط به سهام ۴ پالایشگاه بزرگ در بورس حدود ۱۸هزار میلیارد تومان و از واگذاری باقیمانده سهام شرکتهای صنعتی ۱۲هزار میلیارد درآمد و منابع جدید و فراتر از بودجه ۱۳۹۹ کسب خواهد شد.
لازم به ذکر است از واگذاری باقیمانده سهام بانکها و بیمهها نیز حدود ۷هزار میلیارد تومان درآمد ایجاد میشود که جمع همه این موارد نزدیک به ۳۹هزار و ۸۰۰میلیارد تومان است، بر این اساس تأکید شد ۳۰هزار میلیارد تومان از این منابع برای طرح یارانه کالاهای اساسی اختصاص یابد.
نظر شما