به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از خبرگزاری تسنیم، طی روزهای اخیر بازار ارز بار دیگر با نوسان همراه شده و همین امر نیز باعث ورود مجدد دلار آزاد به کانال ۲۴ هزار تومان و دلار صرافیهای بانکی به کانال ۲۳ هزار تومان شده است.
البته در ماههای اخیر با تشدید نوسانات ارزی، قیمت دلار رکورد ۲۶ هزار تومان را هم زده بود ولی بعد از مدتی با ورود بانک مرکزی به بازار قیمتها تا کانال ۲۰ هزار تومان هم بازگشت و مدتی نیز در محدوده ۲۲ هزار تومان در نوسان بود.
اما از روزهای گذشته بار دیگر نوسان صعودی در بازار ارز شکل گرفته و قیمت ارز وارد کانال جدید قیمتی شده است؛ بهاعتقاد فعالان بازار، تهدیدهای اخیر آمریکا برای اعمال تحریمها یکی از دلایل روانی افزایش قیمتها در بازار ارز است، البته این مورد یکی از علتهای افزایش قیمت ارز است و دلایل دیگری هم در روزهای اخیر موجب شده است بازار ارز بار دیگر با نوسان همراه شود.
همزمان با افزایش قیمت ارز در بازار آزاد و صرافیهای بانکی، قیمت ارز نیمایی نیز درحال رکوردزنی است و در آخرین قیمتها، دلار نیمایی نیز وارد کانال ۲۱ هزار تومان شده است. افزایش قیمت ارز نیمایی در هفتههای اخیر با انتقاد فعالان بازار همراه شده بود.
ورود گروه کالایی بالای ۲۲ در سامانه نیما طبق اذعان فعالان اقتصادی یکی از دلایل نوسانات قیمتی دلار نیمایی در روزهای گذشته بوده است؛ بازاریها معتقدند افزایش گروههای کالایی و ورود آنها به سامانه نیما باعث کاهش فروش ارز و تجمیع تقاضا شده است.
یکی از فعالان اقتصادی در همین ارتباط به خبرنگار تسنیم میگوید: ظاهراً قبل از اضافه شدن گروههای کالایی جدید میزان فروش ارز از ۱۰ روز قبل کاهش یافته است و به همین دلیل نیز در نیما، تقاضای تجمیعشده داشتیم.
او معتقد است که عدم وجود ارز کافی با نرخ مناسب در سامانه نیما برای صرافان غیربانکی و خرید ارز محدود با شرایط مناقصه بسیار رقابتی و ارایه نرخهای بالا برای خرید محدود ارز از مهمترین دلایل افزایش قیمت ارز در روزهای اخیر بوده است.
بازاریها از افزایش تقاضا بین صرافیها میگویند و تأکید دارند که ارز با نرخ مناسب کم شده ضمن اینکه فضای رقابتی در خرید و فروشها باعث افزایش نرخ ارز شده است.
افزایش قیمت درهم در سامانه نیما نیز یکی از موضوعاتی است که فعالان بازار ارز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم به آن تأکید کردهاند؛ فعالان بازار میگویند: نرخ ارز (درهم) کفِ سامانه نیما از ماههای گذشته از ۴۸۰۰ تومان به بالای ۵۳۰۰ تومان رسیده است؛ ملاک نرخ دلار هم نرخ درهم و نوسانات قیمتی آن است.
فعالان بازار ارز درباره اینکه ریزش بورس چقدر در نوسانات ارزی و افزایش تقاضا برای خرید ارز تأثیر داشته است اینطور توضیح دادند: هرچند برخی از فرار سرمایههای خرد از بورس به بازار ارز میگویند ولی ملاک برای ما خرید ارز بهصورت اسکناس در صرافیهاست که در قیاس با روزهای سبز بورس، زیاد نشده است.
یکی از بازاریها در همین ارتباط تأکید دارد که پولهای بورسی بهسمت بازار رسمی ارز و صرافیها نیامده است.
نکتۀ دیگری که مورد انتقاد فعالان بازار ارز است، افزایش نرخ کف ارز بهبهانه یکسانسازی نرخ ارز است؛ آنها میگویند این روالی است که در سالهای گذشته نیز بوده است و الآن هم تکرار میشود؛ هر زمان نرخ ارز آزاد افزایش یافت، قیمت رسمی (دولتی ــ بانکی) ارز هم بهدنبال آن بالا میرود و دیگر کفِ نرخ ارز همان نرخ بالا خواهد شد.
نظر شما