به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از خبرگزاری تسنیم، در این روزهای تلخِ کرونایی بارها خبرِ ابتلا و یا درگذشت یکی از هممیهنانمان حالمان را خراب کرده، همانطور که وقتی شنیدیم پرویز پورحسینی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون که آثار ماندگاری را به یادگار گذاشته و یا چنگیز جلیلوند صدایِ ماندگاری که از یادها نمیرود به کرونا مبتلا شدهاند و در بیمارستان بستریاند.
این خبر از جایی دردناکتر شد که در فضای مجازی و رسانهای با اخبار نگرانکنندهای از حال و اوضاع جسمی این دو هنرمند مواجه میشدیم. البته چنگیز جلیلوند دوبلور معروف و صاحبنامِ دنیای تصویر حدوداً یک ماهی است که درگیر این بیماری شده و ابتدا خبر ابتلا و بستری شدنش در بیمارستان گاندی را به خبرنگارخبرگزاری تسنیم داد. اما با بستری شدن مجدد در بیمارستان خاتمالانبیاء، این بار خبرهای نگرانکنندهای به گوش میرسد.
پیگیریها از بیمارستان خاتمالانبیاء امروز نشان میدهد هنوز آقای دوبله به شرایط پایدار و با ثبات نرسیده و همان حالت روزهای قبل را دارد. کولیوند رئیس بیمارستان در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم به این نکته اشاره کرد که چنگیز جلیلوند تحت مراقبتهای ویژه قرار دارد، هنوز شرایط باثباتی پیدا نکرده است اما امیدواریم که در روزهای آتی با دعای خیرِ مردم، هرچه زودتر سلامتی خودش را به دست آورد.
چند روز گذشته حالِ عمومی آقای دوبله مناسب نبوده، هوشیاریاش پایین بوده است و باید برای بازگشت چنگیز جلیلوند به روال طبیعی و عادیاش دعا کرد.
چنگیز جلیلوند 6 آبان 1319 در شیراز به دنیا آمد. جلیلوند فعالیت هنریاش را در سال 1336 و با تئاتر به همراه ابوالحسن تهامی آغاز کرد. پس از انقلاب اسلامی سال 1357 ایران مدت 20 سال را در آمریکا به سر برد. اما سرانجام به کشور بازگشت و کار دوبله را از سال 1377 از سر گرفت. وی در چند مجموعه تلویزیونی و فیلم سینمایی نیز بازی کرده است.
صدای او قابلیت گویندگی به جای شخصیتهای نقش اول با صلابت و تأثیرگذار سینمایی را فراهم کرده است. جلیلوند در گویندگیهایش قابلیت تیپسازی را دارد و میتواند صداهای مختلفی به وجود آورد. وی در میان دوبلورها به مرد حنجره طلایی معروف شد. از وی در مقالهای معتبر در سال 1357 به عنوان یک دوبلور نمونه جهانی نام برده شد. او به جای بازیگران مشهور خارجی و داخلی بسیاری گویندگی کرده است. وی با تیپسازی خلاقانه خود گوینده اصلی نقشهای مارلون براندو (ستایش شدهترین بازیگر تاریخ سینما) بود.
مشهورترین گویندگیهایش در فیلمهای سینمایی خارجی بهجای مارلون براندو، پل نیومن، برت لنکستر، ماکسیمیلیان شل، ریچارد برتون، پیتر اوتول، یول براینر، کلینت ایستوود، دین مارتین و… است و در فیلمهای سینمایی ایرانی نیز صداهای ماندگاری از او به جای مانده است.
پرویز پورحسینی چند روزی است به دلیل ابتلا به کرونا، در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان فیروزگر بستری شده و در ابتدا خبرهای ضد و نقیض از حال بیثبات و ناراحتکننده این بازیگر رسانهای میشد. پورنگ پورحسینی دو سه روز قبل از وضعیت رو به بهبود پدرش در گفتوگو با تسنیم خبر داد.
امروز به سراغ او رفتیم و درباره آخرین وضعیت پدرش در بیمارستان جویا شدیم. پورنگ پورحسینی به تسنیم گفت: درمان نتیجهبخش اما آهسته و پیوسته پیش میرود؛ خدا را شکر میکنم که شرایط با ثبات است حتی امروز صبح توانستند صحبت کنند. تیم پزشکی هیچ شتابی ندارد و با آسودگی و دقت کار را پیش میبرند. کار درمان اصولی و مسلّط دنبال میشود تا انشاءالله روزهای آینده شاهد نتایج بهتری باشیم. الان خوشحالیم که شرایط به ثبات رسیده و روند درمان را به خوبی طی میکنند.
وی در پاسخ به این سؤال که چه زمانی پرویز پورحسینی را از مراقبتهای ویژه خارج میکنند، تأکید کرد: درمان ایشان با دقت پیگیری میشود و خیلی نمیتوان به صورت شتابزده عمل کرد. شرایطشان به ثبات رسیده اما باید مراحل درمان به خوبی جلو برود و نباید عجله کرد. برای ما مهم این است که روند درمان ایشان به خوبی و درست جلو برود، همان نکتهای که کادر درمانی و پزشکان ایشان، به همین رویه کار درمان پدرم را جلو میبرند.
وی در پایان گفت: مردم و اهالی فرهنگ و هنر که بسیار نگرانند بدانند پدرم هوشیاری خوبی دارد، روند تدریجی رو به بهبودی را طی میکند و امیدوارم روزهای آینده اتفاقات بهتری بیفتد و هرچه زودتر ایشان به روند عادی و طبیعیشان بازگردند.
پرویز پورحسینی متولد سال 1320 است و در کارنامه کاریاش بازی در بیش از 100 فیلم، تئاتر و سریال در همکاری با کارگردانهای سرشناسی ثبت شده است. او در "بیگانهای با من است" شبکه دو سیما ایفای نقش کرده که به تازگی فیلمبرداریاش به پایان رسیده و قرار است بعد از سریال "از سرنوشت" که این شبها پخش میشود روی آنتن برود.
نظر شما