به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از راشا تودی، شرکت خدمات مالی مورگان استنلی پیشبینی میکند در شرایطی که پکن استفاده از یوان را در جهان افزایش میدهد، ارز چین تا ۱۰ سال دیگر تبدیل به سومین ارز ذخیره بزرگ دنیا خواهد شد.
تحلیلگران این بانک سرمایهگذاری طی گزارشی که در روز جمعه منتشر شد اعلام کردند سهم یوان در ذخایر ارز خارجی دنیا نسبت به سطح فعلی که ۲ درصد است، بیش از دو برابر خواهد شد و از ین ژاپن و پوند انگلیس پیشی خواهد گرفت.
طبق پیشبینی این تحلیلگران، ارز چین تا ۲۰۳۰ بین ۵ تا ۱۰ درصد ذخایر ارز خارجی دنیا را تشکیل میدهد.
جیمز لرد، استراتژیست بینالمللی مورگان استنلی میگوید: «رسیدن به این هدف با باز شدن بازار مالی چین غیرواقعی نیست.»
این بانک سرمایهگذاری دورنمای مثبت خود را برای یوان علیرغم تأثیر همهگیری ویروس کرونا بر اقتصاد چین و دنیا، تغییر نداده است. آخرین پیشبینی این بانک تغییری نسبت به آنچه در آغاز سال گذشته میلادی تخمین زده بود، ندارد. بانکهای مرکزی بیشتری در سراسر جهان بهتدریج یوان را در خزانههای خود ذخیره کردهاند. به گفته مورگان استنلی، حداقل ۱۰ بانک در سراسر جهان در سال گذشته یوان را به ذخایر خارجی خود اضافه کردهاند و حالا تعداد دارندگان این ذخایر به ۷۰ میرسد.
اطلاعات صندوق بینالمللی پول نشان میدهد سهم یوان در ذخایر جهانی از اکتبر ۲۰۱۶، یعنی زمانی که برای اولین بار در سبد ارزهای ذخیره اصلی این صندوق قرار گرفت، دو برابر شده است. سهم یوان در آن زمان یک درصد بود و حالا تا ۲.۰۲ درصد افزایشیافته است. رقبای اصلی یوان، ین ژاپن و پوند انگلیس، به ترتیب ۵.۷ درصد و ۴.۴۳ درصد سهم دارند. دلار آمریکا حدود ۶۲ درصد ذخایر ارز خارجی جهان را تشکیل میدهد و سهم یورو بیش از ۲۰ درصد است.
درحالیکه برخی تحلیلگران میگویند یوان نمیتواند دلار را از جایگاه خود بهعنوان ارز برتر جهان پایین بکشد، ولی برخی پیشبینی میکنند دلار نفوذ خود را در بازارهای جهانی از دست میدهد. استراتژیستهای گلدمن ساچز هشدار دادهاند نگرانیهای جدی در مورد موقعیت دلار بهعنوان ارز ذخیره جهان وجود دارد.
نظر شما