قیمت انواع میوه وصیفی همچنان رو به بالا +جدول

زمانی که قیمت های سرسام آور میوه در بازار را در کنار جایگاه نخست تولید میوه ایران در خاورمیانه و شمال آفریقا را کنار هم قرار می دهیم هیچ دلیلی جز سوء مدیریت به ذهن نمی رسد.

به گزارش گروه کشاورزی وصنایع غذایی پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد،قیمت انواع میوه و سبزیجات به حدی در بازار گران است که همچنان از توان خرید قشر متوسط و به پایین جامعه خارج است اما اگر بدانید ایران چه وضعیت فوق العاده ای را در تولید میوه دارد و چه جایگاه های جهانی را در اختیار دارد شاید شوکه شوید که پس چرا میوه این همه باید گران باشد.

بالاخره قانون عرضه و تقاضا پاشنه آشیل علم اقتصاد و قیمت بازار را تشکیل می دهد و این هم تولید یعنی عرضه مناسب در بازار که انصافا هم بازار مملو از انواع میوه است اما چرا قیمت ها گران است را باید مسئولان توضیح دهند.

بر اساس آمارهای فائو ایران در تولید محصولات کشاورزی، زراعی و باغی در ۶۸ محصول کشاورزی جایگاه نخست تا پانزدهم جهان را دارد در تولید میوه در خاورمیانه و شمال آفریقا مقام اول را داراست. سرانه تولید میوه در دنیا ۸۰ کیلوگرم است و این رقم در کشور ما به ۲۰۰ کیلوگرم می رسد. همچنین در سال های مختلف ایران رتبه هشتم تا دهم دنیا را در تولید میوه در اختیار دارد و طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی این تولیدات به ۱۰۰ کشور جهان صادر می‌شود

به دلیل تنوع اقلیمی، توپوگرافیک و ارتفاعی ایران امروزی انواع متنوعی از میوه‌ها در این کشور یافت می‌شوند، از خرماهای نیمه گرمسیری، گرفته تا میوه‌های روینده در مناطق معتدل و سردسیر.  در ۱۵ محصول باغی در دنیا جزو ۱۰ تولید کننده برتر است و ۴ درصد از محصولات کشاورزی جهان را تولید می‌کند.

نکته مهم اینجاست که  ۲.۵ برابر سرانه تولید جهانی میوه را داریم اما به میزان یک چهارم سرانه مصرف استاندارد جهانی از میوه‌ها تغذیه می‌کنیم.

کشورمان با داشتن رتبه پنجم تنوع اقلیمی در جهان تولیدکننده و صادرکننده بسیار متنوع انواع و اقسام سبزی و صیفی از قبیل خربزه، هندوانه، بادمجان، هویج، انواع کلم، انواع فلفل، کاهو، خیار، سیب‌زمینی، انواع سیر و انواع سبزیجات است، به‌طوریکه در تولید خیار و خربزه در رتبه سوم جهان، در تولید هندوانه در رتبه چهارم، در تولید گوجه فرنگی در رتبه هفتم، در تولید سیب‌زمینی و سیر در رتبه سیزدهم جهان و در تولید کاهو در رتبه شانزدهم جهان قرار دارد.

ایران با سطح زیر کشت ۲۴۴ هزار هکتاری خرما در دنیا مقام اول و از نظر تولید نیز با یک میلیون تن در رتبه دوم قرار دارد

ایران در تولید محصولات پسته، زرشک، خاویار، زعفران، میوه‌های هسته‌دار و ‌انواع توت جایگاه نخست در جهان را در اختیار دارد. همچنین ایران در تولید خرما و زردآلو در رده دوم جهان قرار گرفته است. در تولید هندوانه، گیلاس، خربزه و انواع ملون، سیب، انجیر و ‌خیار ‌هم جایگاه ‌سوم جهان را از آن خود کرده است.

اینها نمونه ای از آمارهای تولید میوه ایران بود که بدانید حداقل در این بخش از تولیدات کشاورزی جایگاه بسیار رفیعی در جهان داریم اما اینکه مردم نتواند به دلیل سوء مدیریت بازار از این میوه ها استفاه نکند جای بسی افسوس دارد.

قیمت میوه ها روز به روز گران می شود و دسترسی مردم با درآمد متوسط هم به این میوه ها کمتر می شود.

جدیدترین قیمت میوه ،در میدان مرکزی میوه و تره بار تهران حکایت از افزایش شدید قیمت ها دارد میوه های پرمصرفی مانند سیب به قیمت ۱۴ هزار تومان، پرتقال ناول ۱۷ هزار تومان، نارنگی تخم ژاپنی ۱۶ هزار تومان، نارنگی یافا ۱۵ هزار تومان، لیمو شیرین ۱۱ هزار تومان و موز به قیمت ۲۶ هزار تومان به فروش می رود.

گوجه فرنگی کیلویی ۱۱ هزار تومان و خیار به قیمت ۷۵۰۰ تومان فروخته می شود.

میوه های خارجی هم خودنمایی می کنند و هر کارتن آناناس به قیمت ۸۰۰ هزار تومان قیمت خورده است.

جدید ترین قیمت ۵۲ قلم محصول کشاورزی در میدان مرکزی میوه و تره بار تهران به صورت عمده فروشی به این شرح است.

توجه کنید که این قیمت ها به صورت عمده فروشی است و زمانی که پای این میوه ها به مغازه های سطح شهر می رسد بعضا تا ۱۰۰ درصد افزایش قیمت پیدا می کند این درحالی است که طبق قانون مغازه داران مجازند تنها ۳۰ درصد طبق فاکتور به قیمت ها اضافه کنند.

انتهای پیام/

۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۷
کد خبر: 8296

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha