به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد مسیح کشاورز در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، اظهار داشت: پس از اینکه در سال ۹۸ ممنوعیت واردات برنج برطرف شد میزان مشخصی از این محصول وارد کشور شد که در حال حاضر ۱۰۰ هزار تن از آن بدلیل تخصیص نیافتن ارز دولتی در گمرک رسوب کرده همچنین از ابتدای امسال و با تغییر ارز وارداتی برنج از رسمی به نیمایی بدلیل مشکلات تخصیص ارز نیمایی روند ترخیص از گمرکات بسیار کُند است و ۲۰۰ هزار تن برنج دیگر به همین دلیل در گمرکات رسوب کرده است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر بدلیل چالشهای موجود ترخیص برنج از گمرکات حدود ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
دبیر انجمن وارد کننده برنج اظهار داشت: برنج وارداتی محصولی است که ۵ تا ۶ دهک آسیب پذیر کشور مورد استفاده قرار میگیرد و همچنین برنج دومین کالای استراتژیک پس گندم است که مصرف عمومی دارد بنابراین این مشکلات باعث خارج شدن این محصول از سبد خانوار میشود.
وی تاکید کرد: درحال حاضر قیمت برنج وارداتی در بازار رشد بیش از صد در صد داشته و از قیمت مصوب هشت هزار تومان به ازای هر کیلو به فراتر از ۲۰ هزار تومان به ازای هر کیلو رسیده است.
دبیر انجمن وارد کنندگان برنج تصریح کرد: معمولاً برنج وارداتی قیمت برنج ایرانی را هم بالانس میکرد و از افزایش بی رویه آن جلوگیری میکرد که در حال حاضر با کمبود این برنج در بازار و افزایش قیمت، قیمت برنج وارداتی به برنج ایرانی نزدیک شده است.
آقای کشاورز ادامه داد: تمام این مشکلات با وزارت صنعت در میان گذاشته شده، ولی متاسفانه همراهی لازم برای تخصیص ارز توسط بانک مرکزی صورت نپذیرفته است.
وی گفت: انتظار میرود هر چه زودتر تمهیدات لازم از سوی دولت برای تخصیص ارز و ترخیص برنج رسوبی در گمرکات اتخاذ شود چرا که روند فعلی تهدیدی برای سفر اقشار آسیب پذیر و مصرف کننده نهایی است.
نظر شما