پیش‌بینی وزیر عراقی از افزایش بهای نفت در اوایل سال آینده میلادی

وزیر نفت عراق با دفاع از توافق «اوپک پلاس» در خصوص کاهش تولید کشورهای صادرکننده این فرآورده، بار دیگر بر پیش‌بینی‌های سابق خود مبنی بر بهبود قیمت جهانی نفت در اوائل سال ۲۰۲۱ تا سقف ۵۰ دلار در هر بشکه تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از ایرنا، «احسان عبدالجبار» برای دومین بار در طول سه ماه گذشته امروز (یکشنبه) در گفت وگو با روزنامه دولتی «الصباح» تاکید کرد که انتظار می‌رود قیمت جهانی نفت در اوائل سال آینده میلادی در نتیجه توافق اوپک پلاس به ۵۰ دلار در هر بشکه برسد.

پیش از این نیز عبدالجبار در دهم شهریور ماه گذشته به خبرگزاری رسمی عراق «اینا» گفته بود که انتظار می‌رود قیمت نفت در اوائل سال ۲۰۲۱ از مرز ۵۰ دلار برای هر بشکه عبور کند.

عراق به عنوان دومین صادر کننده نفت در «اوپک» با حدود تولید چهار میلیون بشکه در روز، به دلیل اتکای ۹۵ درصدی اقتصادش به درآمدهای حاصل از این فرآورده، دارای یکی از شکننده‌ترین اقتصادها در میان کشورهای عضو این سازمان است.

عبدالجبار در گفت وگو با الصباح، از طرح وزارتخانه نفت عراق برای پیش فروش نفت براساس پیش پرداخت خبر داد و گفت که وزارتخانه متبوع وی در صدد فروش ۴۸ میلیون بشکه نفت به صورت پیش فروش است.

وی همچنین هرگونه درخواست عراق برای معافیت از سهمیه‌های اوپک پلاس را تکذیب کرد و افزود که عراق از بیم پسرفت قیمت‌های جهانی نفت، چنین معافیتی را از اوپک پلاس درخواست نکرده است.

این در حالی است که سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) با انتشار گزارشی در ۲۴ آبان ماه ۹۹ اعلام کرد که عراق، لیبی و نیجریه در ماه اکتبر (مهر و آبان) تولید نفت خود را افزایش داده‌اند.

در گزارش ماهانه اوپک آمده است که تولید نفت کشورهای عضو به علت افزایش تولید عراق، لیبی و نیجریه به میزان ۳۲۲ هزار بشکه در روز افزایش یافت.

عبدالجبار گفته است که توافق کاهش تولید که کشورهای تولید کننده نفت (اوپک پلاس) اتخاذ کردند، هدفش بازگرداندن ثبات و تعادل به بازار جهانی بوده است.

وی تاکید کرد که با وجود همه‌گیری «ویروس کرونا» و تاثیر آن بر اقتصاد کشورهای صنعتی، توافق اوپک پلاس تاثیر مثبتی بر قیمت‌های جهانی نفت داشته است.

این درحالی است که ۲۳ کشور اوپک و غیر اوپک که عراق نیز یکی از این کشورها است، در مجموعه‌ای به نام «اوپک پلاس» در نهم آوریل گذشته (۲۱ فروردین ماه) در نتیجه کاهش شدید قیمت جهانی نفت، توافق کردند تا ۱۰ میلیون بشکه از تولید خود را کاهش داده تا این امر موجب افزایش مجدد قیمت‌های نفت شود.

در نهایت کشورهای صادرکننده نفت موسوم به اوپک پلاس بعد از چهار روز چانه‌زنی فشرده و جلسات طولانی در یک توافق که از آن به تاریخی یاد شده، با کاهش ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز از تولید خود به توافق رسیدند.

جمهوری اسلامی ایران، ونزوئلا و لیبی از اجرای این توافق معاف شدند و مکزیک نیز از سهم ۴۰۰ هزار بشکه‌ای نفت خود تنها با یکصد هزار بشکه توافق کرد و آمریکا پذیرفت که مابه التفاوت مکزیک را که ۳۰۰ هزار بشکه است، از تولید خود کاهش دهد.

پس از اتمام مرحله نخست (ماه می و ژوئن)، ۱۹ کشور باقیمانده از ماه ژوئیه تا پایان سال ۲۰۲۰ سقف کاهش تولید اوپک پلاس را از ۹.۷ به ۷.۷ میلیون و از اول ژانویه ۲۰۲۱ تا آوریل ۲۰۲۲ این میزان را به ۵.۸ میلیون بشکه نفت در روز کاهش خواهند داد.

۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۵۱
کد خبر: 9064

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha