بودجه ۱۴۰۰ با این کیفیت اقتصاد کشور را بهبود نمی‌دهد

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: بودجه ۱۴۰۰ با این کیفیت نمی‌تواند به اقتصاد کشور کمک کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از صدا وسیما، حمید رضا حاجی بابایی در برنامه گفتگوی ویژه شبکه دو سیما افزود: درآمدهای دولت در لایحه بودجه سال آینده ۸۴۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده در حالی که ۲۵۰ هزار میلیارد تومان آن واقعی است و روی بقیه نمی‌توان حساب کرد.
وی گفت: نمی‌توان پیش بینی کرد سال آینده بتوانیم ۲ میلیون ۳۰۰ هزار بشکه بفروشیم، اما در بودجه این عدد به عنوان منابع بودجه آورده شده است.
حاجی بابایی افزود: نوع تعیین حقوق و دستمزد نیز با این روند هر روز فاصله‌های طبقاتی را بیشتر می‌کند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه گفت: افراد تحت حمایت سازمان تامین اجتماعی و کمیته امداد حداقل حقوق را دریافت نمی‌کنند بنابراین افزایش ۲۵ درصدی دریافتی آن‌ها مشکل را حل نخواهد کرد.
وی ادامه داد: در اصلاح ساختار بودجه پرداخت حقوق و دریافتی‌ها باید عادلانه شود.
او با بیان اینکه باهماهنگی دولت اصلاح ساختار بودجه را ۹۰ درصد به پیش برده ایم افزود: هیچ راهی جز اصلاح کامل ساختار بودجه نداریم.
وی درباره درآمد حاصل حامل‌های انرژی و آب و برق گفت: عدد تبصره ۱۴، ۲۶۸ هزار میلیارد تومان شده است در حالی که ظرفیت بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان دارد.
حاجی بابایی افزود: باید نگاه ساختاری به حامل‌های انرژی و همزمان نگاه ویژه به سه دهک پایین جامعه داشته باشیم.
وی افزود: باید قیمت‌ها تغییر یابد و پلکانی شود و قیمت حامل‌های انرژی واقعی باشد. اما سه دهک پایین جامعه مورد توجه جدی قرارگیرد.
حاجی بابایی ادامه داد: همه درآمدهای حاصل از حامل‌های انرژی وارد خزانه می‌شود، اما نوع هزینه‌ها باید اصلاح شود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: مصوب برای یارانه کالاهای اساسی برای ۶ ماه دوم امسال است و تاکنون مصوبه‌ای در این زمینه برای سال آینده نداریم، اما اگر روند اینگونه ادامه یابد راهی جز این نیست و باید حمایت‌ها را ساماندهی کنیم.
وی افزود: ۱۳ ماده برای اصلاح لایحه بودجه هفته آینده مصوب می‌شود و یارانه‌ها باید به معنای واقعی هدفمند شود.
او گفت: از ۸۴۱ هزار میلیارد تومان در آمد دولت برای بودجه سال آینده به جز ۲۵۰ هزار میلیارد تومان بقیه استقراض است؛ و هزینه‌ها از ۳۲۰ هزار میلیارد تومان به ۶۴۰ هزار تومان یعنی ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه جمع کردن این بودجه با این کیفیت معجزه می‌خواهد گفت: ساختار بودجه باید اصلاح شود و راهی جز این نداریم.
حاجی بابایی افزود: بودجه عمومی کشور از بودجه شرکت‌های دولتی بیشتر شده است ومجلس تصمیم دارد بودجه شرکت‌های دولتی را شفاف کند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: درآمد پیش بینی شده دولت در لایحه بودجه سال آینده از محل فروش شرکت‌های دولتی امکان پذیر است، زیرا در بودجه امسال ۱۲ هزار میلیارد تومان از این محل برای دولت در آمد پیش بینی شده بود، اما در ۶ ماه نخست حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان و پیش بینی می‌شود تا پایان سال ۶۰ هزار میلیارد تومان دولت ازمحل فروش شرکت‌های دولتی در آمد داشته باشد.
وی ادامه داد: اگر دولت شرکت‌های خوب خود را بفروشد افزون بر رونق گرفتن بورس بازار سرمایه نیز رشد و مردم از آن استقبال می‌کند.
اوگفت: با این کار دولت منابع خوبی بدست می‌آورد و جهش تولید نیز ایجاد میشود، زیرا امکان ندارد سهام را به بانک‌ها بفروشیم و انتظار داشته باشیم تولید رونق بگیرد.
حاجی بابایی افزود: باید سرمایه‌های مردم را به میدان بیاوریم بانک‌ها را به سمت سرمایه گذاری سوق دهیم و مردم را شریک اقتصاد کنیم.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد:سرمایه گذاری شرکت‌های دولتی از هزینه هایشان کمتر است بنابراین باید این شرکت‌ها به سمت سرمایه گذاری حرکت کنند.

سید حمید پورمحمدی معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه نیز در این برنامه گفت: در لایحه بودجه سال آینده حقوق و دستمزد کارمندان، بازنشستگان و مستمری بگیران ۲۵ درصد افزایش یافته است و متناسب سازی حقوق و دستمزد همچنان ادامه خواهد یافت.

وی گفت: حداقل حقوق ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده و حقوق زیر ۴ میلیون تومان از مالیات معاف است.
پورمحمدی ادامه داد: دولت به جز یارانه‌ها در زمینه معیشت، ساخت مسکن برای محرومان، بیمه تکمیلی ایثارگران و بیمه سلامت برای حدود ۳۰ میلیون نفر را برای سال آینده در نظر گرفته است، اما این‌ها کافی نیست و به جز بودجه دولت برنامه‌های ویژه‌ای برای حمایت از اقشار محروم جامعه دارد.
معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه گفت: در بودجه دستمزد و حقوق رشد ۲۵ درصدی دارد، اما دولت با همکاری مجلس و اختصاص منابع جداگانه روش‌های دیگری برای حمایت از دهک‌های پایین جامعه دارد.
وی افزود: ۱۶ هزار میلیارد تومان درلایحه بودجه سال آینده برای حذف فقر مطلق در نظر گرفته شده است که از طریق سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها پرداخت می‌شود.
پورمحمدی ادامه داد: از موضوعات مهم برای سال آینده مسکن است که دولت به جز برنامه‌های سازمان برنامه و بودجه اختیارات ویژه‌ای به وزیر راه و شهرسازی برای استفاده از دارایی‌های خود در این زمینه داده است.
وی درباره قیمت حامل‌های انرژی گفت: در لایحه بودجه سال آینده هیچ گونه افزایش قیمتی برای این فرآورده‌ها پیش بینی نشده است.
او افزود: کل منابع و مصارف حوزه آب و برق به خودشان واگذار و فقط حامل‌های انرژی به عنوان منابع در آمدی در نظر گرفته شده و هزینه‌های آن جز به جز مشخص است.
پورمحمدی گفت: دولت در لایحه بودجه منابع وزارت بهداشت را به ۸۸ هزار میلیارد تومان افزایش داده است و سال آینده ۱۰ هزار تخت و ۶۰ بیمارستان به بخش بهداشت و درمان کشور افزوده می‌شود.
معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه افزود: ۵۳ هزار نفر نیز وارد حوزه بهداشت و درمان می‌شوند و تمهیدات لازم برای کادر درمانی در لایحه بودجه سال آینده پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: برای حمایت از کسب وکار در شرایط کرونا و تولید و واردات واکسن نیز منابع خوبی در نظر گرفته شده است.
او افزود: اصلاح ساختار بودجه از سال ۹۷ آغاز و از قوی‌ترین برنامه‌ها و بهترین کارشناسان در این زمینه استفاده شده است، اما یارانه‌های پنهان کشور ظرفیت اصلاح ساختار را ندارد و ممکن است آسیب فرآوان ببیند.
وی گفت: در زمینه در آمدهای پایدار مالیاتی و فروش اموال دولت کار بزرگی در حال انجام است و برنامه کاداست در زمینه اراضی، جنگل‌ها و دارایی‌های دولت سال آینده نهایی می‌شود.
پورمحمدی ادامه داد: برای شفاف سازی منابع و هزینه‌ها کار خوبی در بودجه سال آینده انجام شده است و مجلس و دولت برای مشخص شدن دارایی‌های دولت وتبدیل آن به منابع همکاری کنند.
وی افزود: بانک مرکزی براساس نظر رئیس جمهور باید سیاستی را در پیش بگیرد که ارز به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان برسد و وزارت نفت نیز به هر روشی ۲ میلیون ۳۰۰ هزار بشکه نفت صادر کند.
معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه گفت: از محل فروش نفت ۱۹۹ هزار میلیارد تومان منابع برای بودجه سال آینده پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: وزیر نفت گفته است می‌تواند ۲۰۰ هزار میلیارد تومان منابع حاصل از فروش نفت را تامین کند.
پورمحمدی گفت: بنگاه‌های دولتی باید در اختیار مردم قرار گیرد و اکنون بهترین زمان برای اجرای قانون اصل ۴۴ قانون اساسی است که هم بخش خصوصی فعال شود و هم دولت کسری منابع را جبران کند و سراغ پول پرقدرت نرود.
معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه افزود: امسال حدود ۴۰ هزار میلیاردتومان واگذاری شرکت‌ها داشته ایم.
وی گفت: برای کمک به تولید و اشتغال نیاز به ایجاد زیرساخت‌ها و اتمام طرح‌های نیمه کاره داریم و در این زمینه منابعی در لایحه بودجه سال آینده پیش بینی شده است تا تعداد زیادی از کارهای نیمه تمام به نتیجه برسد.
وی ادامه داد: در زمینه شبکه ریلی تکمیل راه آهن بستان آباد - تبریز به طول ۴۰ کیلومتر، یزد - اقلید ۲۷۰ کیلومتر، همدان - سنجدی ۱۵۱ کیلومتر، رشت - کاسپین ۴۰ کیلومتر، میانه - اردبیل ۱۷۵ کیلومتر، چابهار - زاهدان ۲۹۰ کیلومتر، سفیددشت - شهرکرد ۹۰ کیلومتر، خط دوم تهران - پیشوا ۵۲ کیلومتر، قزوین - زنجان ۱۵۱ کیلومتر و خط دوم بافت زرین شهر به طول ۲۱۶ کیلومتر برای سال آینده در نظر گرفته شده است.
وی گفت: براساس لایحه بودجه حقوق سربازان ۱۰۰ درصد افزایش یافته است و مطالبات کارکنان سازمان زندان‌ها پرداخت می‌شود.

سید محمدهادی سبحانیان کارشناس اقتصادی نیز در این برنامه گفت: لایحه بودجه سال آینده هیچ گونه اصلاحی در منابع و مصارف سنوات گذشته ندارد و حتی در برخی محورها از جمله سهم در آمدهای نفتی نسبت به بودجه ۹۹ عقب گرد کرده است.
وی افزود: در بودجه سال ۹۹، ۵۷ هزار میلیارد تومان در آمد نفتی پیش بینی شده بود، اما این عدد در لایحه بودجه سال آینده به ۲۰۰ هزار میلیار تومان افزایش یافته است.

۱۳ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۵
کد خبر: 9562

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha