به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از مهر، حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی خوشنویس، فرزند آیتالله شیخ محمد جعفر الهادی (خوشنویس) از درگذشت این استاد حوزه علمیه قم و پژوهشگر و نویسنده علوم دینی خبر داد. مرحوم علامه خوشنویس صبح امروز پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۹ بر اثر عارضه قلبی درگذشت.
مراسم تدفین و تشییع پیکر این عالم برجسته فردا جمعه ۱۴ آذر ۱۳۹۹ برگزار میشود اما جزئیات مراسم هنوز مشخص نشده است.
مرحوم خوشنویس سال ۱۳۲۵ در شهر مقدس کربلا به دنیا آمد و به علت انتساب و ارتباط وی به خاندان دینی و علمی و تمایل شدیدی که به تحصیل و کسب علوم اسلامی داشت پس از طی چند سال در مکتبخانه و در مدارس رسمی به حوزه علمیه پیوست و دروسی را در سطح مقدمات (نحو و صرف و بلاغت) و مراحلی از علم کلام و تفسیر و فقه، باب حادی عشر و مجمع البیان و تبصره علامه و عروه و شرایع الاسلام و لمعه و معالم و اصول و فن نگارش عربی به سبک معاصر را نزد اساتید معروف و مبرز حوزه گذراند.
پس از ورود حضرت امام (قدس سره) به عراق و به دلایل سیاسی به لبنان رفته و حدود ۵ سال در بیروت به کارهای فرهنگی و تبلیغی از قبیل سخنرانی نگاشتن و نشر مقالات مذهبی در مجلات و روزنامههای اسلامی و شیعی از قبیل: العرفان و الحیاه (بین سالهای ۱۳۴۹-۱۳۵۳ هجری شمسی) پرداخت سپس به بحرین هجرت کرده و پس از مکث ۹ ماه در آن کشور که همراه با امامت جماعت و سخنرانی به عربی و فارسی در مجالس مذهبی و اجتماعی و نوشتن و نشر مقاله و ایراد سخنرانیهایی از طریق رادیوی منامه در مناسبتهای دینی شیعی بود به ایران آمد و در اواخر سال ۵۴ به حوزه علمیه قم وارد شد و در درس کفایه حضرت آیتالله سبحانی در مسجد فاطمی شرکت کرد و به مدت ۱۵ سال به فراگیری علوم مختلف پرداخت.
وی همچنین از درس خارج فقه و اصول را از محضر حضرت آیت الله العظمی گلپایگانی (قدس سره) آیت الله العظمی تبریزی، آیت الله العظمی وحید خراسانی، آیت الله العظمی مکارم شیرازی، آیت الله کوکبی، آیت الله سبحانی استفاده کرد.
از اوایل ورود به حوزه شریف قم به تدریس پرداخت و به تعلیم زبان عربی، فن نویسندگی معاصر، خطابه در کنار فقه، اصول، عقاید و تاریخ اسلامی مشغول شد.
به علت تسلط ایشان در دو زبان عربی و فارسی هم در عراق (پیش از حکومت منفور بعث) و قبل از هجرت از عراق و پیش از سالهای (۱۳۴۹-۱۳۵۴ ه. ش) از رادیوی سراسری عراق و همچنین در ایران (پس از انقلاب مبارک اسلامی) در کانال رادیویی ۱، ۲، ۳ فارسی و عربی سراسری و رادیوی قرآن و رادیوی محلی قم و اهواز و کیش و کردستان و سیستان و بلوچستان سخنرانی، میزگرد و مصاحبههای متعددی در مسائل گوناگون اسلامی و اجتماعی داشت، همچنین نظیر این برنامهها از تلوزیون المنار حزب الله لبنان از وی پخش شده است.
تدریس در دانشکده شهید محلاتی سپاه قم به مدت چهار سال و مدتی در دانشگاه شریف صنعتی تهران و جامعه الزهراء قم و مؤسسه مذاهب اسلامی نیز از دیگر فعالیتهای او بود.
از جمله تالیفات او میتوان به این موارد اشاره کرد:
۱. کلمات للشباب / عربی ۱۳۸۵ ه. ق
۲. القرآن فی احادیث النبی (ص) و اهل بیته (ع) / توسط شیخ جعفر شیخ الاسلامی تحت عنوان (قرآن کریم در احادیث اسلامی) ترجمه شده است
۳. الله خالق الکون / عربی / ترجمه
۴. کان رسول الله (حاوی ۲۰۰ شهادت و اعتراف از ناحیه موافق و مخالف رسول اکرم صلی الله علیه و آله در زمینه اخلاق فردی و اجتماعی آن بزرگوار / به زبانهای فارسی، اردو، اندونزی، کردی ترجمه شده است
۵. الحقیقه کما هی (عربی) / معرفی کوتاه و جامع از شیعه
۶. معالم التوحید فی القرآن / ترجمه و نگارش افاضات آیت الله سبحانی
۷. معالم الحکومة الاسلامیة / عربی / ترجمه و نگارش افاضات آیت الله سبحانی
۸. الحاکمیه الاسلامیه / عربی / ترجمه حاکمیت در اسلام تألیف حضرت آیت الله خلخالی و حاوی بررسی مفصل و منظم ولایت فقیه
۹. تفسیر سوره حجرات / ترجمه حجرات – قرائتی
۱۰. المعاد روحا و جسدا (۳ جلد) / ترجمه معاد آقای فلسفی (رحمه الله)
۱۱. فی ظل اصول الاسلام / عربی / ترجمه و نگارش افاضات آیت الله سبحانی
۱۲. البداء فی ضوء الکتاب و السنه / عربی / ترجمه و نگارش افاضات آیت الله سبحانی
۱۳. الشؤون الاقتصادیه / عربی / که به فارسی به نام (خطوط کلی اقتصاد اسلامی در قرآن و روایات) توسط آقای مهدی انصاری قمی ترجمه شده است.
۱۴. دروس فی النصرانیة / عربی / ترجمه و نگارش افاضات آقای طبسی
۱۵. سید المرسلین ۱ و ۲ / ترجمه فروغ ابدیت (با اضافات)
۱۶. العقیدة الاسلامیة فی ضوء مدرسة اهل البیت (ع) / عربی / ترجمه منشور عقاید امامیه تألیف مشترک سبحانی- پیشوائی
۱۷. دروس من الثقافة الاسلامیه ۳ جلد / ترجمه
۱۸. شخصیات الاسلامیة من الشیعه و غیرها / ترجمه افاضات آیت الله سبحانی
۱۹. الامثل فی تفسیر کتاب الله المنزل / ترجمه جلد ۱ و ۳ تفسیر نمونه آیت الله العظمی مکارم شیرازی
نظر شما