به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از ایسنا؛ پیام طبرسی استاد دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی با اشاره به جزئیات و پروسه اجرای فاز اول کارآزمایی واکسن ایرانی «کُووایرانبرکت» گروه شفافارمد اعلام کرد: این واکسن که از ویروس کشته شده تهیه شده، در فاز اول مطالعات بالینی قرار دارد، به گونهای که تزریق آن از هفته گذشته با ۳ نفر آغاز شد و طی امروز و فردا به ۳ نفر دیگر تزریق میشود و به همین ترتیب تا تزریق ۵۶ نفر در فاز اول مطالعات بالینی ادامه پیدا میکند.
نهایی شدن مراحل تولید واکسن تا خرداد ماه
طبرسی گفت: اگر نتایج مطالعه فاز اول مثبت باشد و عوارض خاصی گزارش نشود، بلافاصله فاز دوم آغاز میشود و به دنبال آن احتمالا فاز سوم و نهایی تا خرداد ماه نهایی میشود. در حال حاضر یک سایت مجهز برای مطالعه بالینی این پروژه طراحی شده، به گونهای که داوطلبان پس از تزریق اول و دوم که به فاصله دو هفته انجام میشود، برای هرکدام به مدت ۷ روز و در مجموع ۱۴ روز در این سایت قرنطینه شده و مورد ارزیابی دقیق قرار میگیرند.
آغاز مرحله دوم کارآزمایی از اواسط اسفند
طبرسی با بیان اینکه فاز دوم طرح در صورت تایید و ارزیابی گزارش فاز اول از سوی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، بلافاصله از اواسط اسفند ماه آغاز میشود، عنوان کرد: اگر نتایج فاز اول ایمن بودن و نداشتن عارضه واکسن را تایید کند و از نظر سازمان غذا و دارو نیازی به ایجاد تغییر در نوع واکسن نباشد، بلافاصله باهمین set up فاز دوم آغاز میشود.
آغاز واکسیناسیون عمومی با تایید سازمان غذا و دارو
طبرسی توضیح داد: با تکمیل فاز مطالعاتی سوم، تعداد زیادی از داوطلبان یعنی چیزی حدود چند ۱۰ هزار نفر واکسینه شده و هر عارضه و ایرادی مطمئنا در فاز مطالعاتی خود را نشان میدهد. بنابراین اگر در طول ۳ فاز مطالعاتی عارضه خاصی گزارش نشود و مجوزها و تاییدیههای لازم از سوی سازمان غذا و دارو صادر شود، واکسیناسیون عمومی در داخل کشور آغاز میشود. مشابه آنچیزی که درباره واکسن فایزر در انگلستان رخ داد و قبل از اخذ تاییدیه سازمان جهانی بهداشت و با مجوز خود انگلستان واکسیناسیون عمومی آغاز شد.
آیا واکسن ایرانی در برابر جهشهای مختلف ویروس اثربخش است؟
عضو تیم علمی واکسن “کُووایران برکت” در رابطه با اثربخشی این واکسن در برابر جهشهای مختلف ویروس نیز، بیان کرد: اگرچه هنوز برای قضاوت در این رابطه زود است، اما با توجه به پایهای که واکسن بر اساس آن طراحی شده اگر جهشی هم وجود داشته باشد، تا زمانی که ویروس کامل در دسترس باشد، میتوان در عرض ۲ تا ۳ هفته واکسن را تغییر داده و مجدداً واکسن جدید را با هدف اثربخشی در برابر جهشهای احتمالی، طراحی کرد. البته این درصورتی است که ویروس جهشهای متعدد پیدا نکند.
نظر شما