به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از ایرنا، علی رسولیان روز چهارشنبه در آیین پایانی یکصد و دهمین پروژه توسعه خوشههای کسب و کار کشور در بوشهر افزود: طرح کلینیک کسب و کار و توجه به واحدهای راکد و نیمه تعطیل امسال به عنوان یک اولویت مورد توجه قرار گرفت و در این زمینه ۵۰۰ مشاور در شهرکهای صنعتی برای تحقق این مهم بکار گرفته شدند.
وی بیان کرد: با بکارگیری این شمار مشاور از یکهزار و ۵۰۰ واحد صنعتی تعطیل هدف گذاری شده، یکهزار و ۴۳۷ واحد فعالیت خود را از گرفتند.
رسولیان ادامه داد: برای واحدهای در تملک بانکها نیز از طریق ظرفیت بخش خصوصی و تقویت زنجیره تولید بازگردانی آنها به چرخه تولید به عنوان یک موضوع اولویت دار در دستور کار است.
وی ادامه داد: سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران حمایت از شرکتهای دانش بنیان و فناوری که برای نخستین بار در کشور تولیداتی انجام میدهند را به صورت یک اولویت مهم دنبال میکند.
رسولیان در ارتباط با خوشههای صنعتی نیز اظهار داشت: بحث خوشههای صنعتی مهم و امتحان پس داده در سطح دنیا است که با این مدل زنجیره تولید تکمیل و فرایندهای فروش و صادرات مدیریت میشوند که کشورهای کره جنوبی و سنگاپور نمونه موفق این رویکرد است.
وی گفت: اگر با فرهنگ سازی درست و الگوسازی از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود با توجه به وجود تمامی اجزا تولید درکشور و فعالیت خوشهها اشتغال بسیار خوبی در کشور ایجاد خواهد شد.
رسولیان ادامه داد: امیدواریم با نگاه جدیدی که در این بخش حاصل شده بتوان همه ۵۲۶ خوشه را عملیاتی و اجرایی کرد که این مهم نیازمنن حمایت تمامی مدیران از جمله استانداران است.
وی افزود: دو چالش مهم فراروی بخش صنعت، تحریم و بیماری فراگیر کرونا است که چالش کرونا نه تنها ایران بلکه همه کشورها با آن مواجه هستند که براثر آن رشد اقتصادی عمده کشورها منفی و تنها شمار کمی موفق به رشد اقتصادی مثبت شدند.
رسولیان گفت: با فشار ناشی از کرونا و تحریمهای ظالمانه دشمنان قصد داشتند ایران را زمین گیر کنند ولی با این وجود نتیجه عکس گرفتند و ایران در حوزه تولید خودکفا و محکم تر شدهاست.
وی یادآور شد: با وجود ۲ چالش جدی تحریم و کرونا تولیدات داخلی کشور امسال رشد ۷ درصدی تجربه کرد و ۲ هزار و ۳۷ واحد در شهرکهای صنعتی کشور راهاندازی شد و اشتغال این شهرکها نیز ۳۳ درصد افزایش یافته است.
رسولیان گفت: بیش از ۹ هزار و ۱۰۰ قراداد برای واگذاری زمین با فعالان اقتصادی امضا شد که این میزان بیش از ۲ برابر سال گذشته است.
وی عنوان کرد: تقاضا برای سرمایهگذاری نیز افزایش یافته است و با محور قراردادن بخش خصوصی و مردم باید توسعه صنعتی افزایش و بروکراسی در سازمان صمت کاهش یابد که بخشی از این مهم افزایش اختیار استانها است تا شرایط بهتری را تجربه کنیم.
رسولیان اظهار داشت: محدودیت در واردات کالاهای غیرضرور و حمایت از داخلی سازی بخش عمده مواد اولیه در کشور از اولویتهای مهم در حوزه سازمان است زیرا توسعه صنعتی میتواند بسیاری از سختهای کشور را کاهش دهد.
وی افزود: در این ارتباط تامین زیرساخت، مکان و شرایط لازم برای فعالیت بخش خصوصی بسیار حائز اهمیت است که باید تلاش کرد در تعامل با استانها و دستگاههای خدماتی مانند آب، برق و غیره و کمک سازمان مدیریت برنامه ریزی زیرساختها توسعه پیدا کند.
رسولیان بیان کرد: تفاهماتی نیز با برق منطقهای و سازمان مدیریت برنامه ریزی در دست اجرا است که برق شهرکهای صنعتی تامین شود.
وی افزود: همچنین با مصوبه دولت تخفیف ۴۰ درصدی برای هزینه آب واحدهای شهرکها گرفته شدهاست و کسانی که برای تولید وارد شهرکهای صنعتی میشوند در قالب سامانه تحت رصد هستند تا مشکل آنها در سطح استان و ملی پیگیری شود.
نظر شما