به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از خبرنگار ایلنا؛ هر ساله در آغاز سال همراه با افزایش نرخ تورم و هزینههای تمام شده تولید، قیمت نان افزایش داشته است. اما امسال شرایط برای قیمت گذاری نان کمی متفاوت است. حدود ۲ ماه از ابتدای سالجاری گذشته، اما هنوز خبری از تعیین و اعلام قیمت جدید نان نیست.
این موضوع موجب اعتراض نانوایان شده و بهانه به دست آنها داده تا هر یک بر اساس برآورد خود قیمت نان تعیین و به دست مشتری بدهند. نانوایان با عنوان اینکه هزینههای تولید بالا رفته و نرخ گندم نیز رشد زیادی داشته است، خود را محق در افزایش قیمت میدانند، تا جایی که برخی از نانوایان در پایتخت قیمت قوت غالب مردم را تا مرز ۵۰ درصد افزایش دادهاند. این امر موجب شده شاهد چند نرخی شدن نان در سطح شهر باشیم.
حسن حنان، قائم مقام مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، در گفتوگو با ایلنا وضعیت قیمت نان و آخرین تصمیمات در این حوزه، اظهار کرد: بر اساس مصوبه کار گروه امور گندم، آرد و نان؛ تصمیم برای تعیین قیمت نان بر عهده استانداریها است.
وی یادآور شد: این کارگروهی به منظور مدیریت، هدایت و تصمیم گیری چگونگی اصلاح کیفیت و تعیین قیمتها و تهیه طرح جامع مرحلهای اصلاح نظام یارانه گندم، آرد و نان تشکیل شده است.
به گفته حنان؛ هر ساله در آغاز سال استانداران قیمت جدید نان را با توجه به هزینه تولید در هر یک از استانها تعیین و آن را اعلام میکنند.
وی در پاسخ به این پرسش که دلیل تاخیر در اعلام قیمت جدید در سالجاری چیست، گفت: امسال تصمیم دولت بر آن بوده است که تا پایان ماه رمضان قیمت نان در سراسر کشور بدون تغییر باقی بماند و پس از پایان این ماه، استانداران اجازه دارند اقدام به تعیین نرخ نان و ابلاغ آن کنند.
حنان اساس تعیین کف و سقف قیمت نان را آنالیز هزینههای عنوان کرد که از سوی کارشناسان مورد تحلیل و تائید قرار بگیرد.
معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران تصریح کرد: تا آنجه که ما مطلع هستیم آنالیز قیمت برای تعیین نرخ نان در هر استان آماده است و به محض پایان ماه رمضان اعلام خواهد شد.
نظر شما