به‌روزرسانی بزرگ اتریوم؛ چرا ارتقای «لندن» خیلی مهم است؟

درحالی‌که EIP ۱۵۵۹ محدودیتی شبیه به بیت کوین برای اتریوم (ETH) قائل نمی‌شود، اما مکانیسمی برای محدودکردن تدریجی رشد عرضه کل آن ارائه می‌دهد که به موجب آن، با انجام هر تراکنش مقدار متغیری اتر از گردش خارج می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از کوین دسک، شمارش معکوس یازدهمین به‌روزرسانی اساسی بلاک چین اتریوم که «هارد فورک» هم نامیده می‌شود، آغاز شده است. این هارد فورک «لندن» نام دارد و شامل پنج پیشنهاد بهبود اتریوم (EIP) می‌شود که هرکدام شامل تغییرات کد با هدف بهینه‌سازی و بهبود ارز شماره دو بازار ارزهای دیجیتال است. اگر مشکل خاصی رخ ندهد، این هارد فورک در تاریخ ۴ آگوست (۱۳ مرداد) پیاده‌سازی خواهد شد.

یکی از این تغییرات مهم، EIP ۱۵۵۹ نام دارد که به دلیل بازطراحی اساسیِ کارمزدهای شبکه، یکی از بحث‌برانگیزترین تغییرات در میان ذی‌نفعان اتریوم بوده است. در اینجا با کمک مقاله‌ای خطرات و مزایای این تغییر کد را برای سرمایه‌گذاران اتریوم بررسی می‌کنیم.

مزایای EIP ۱۵۵۹

به‌روزرسانی بزرگ اتریوم؛ چرا ارتقای «لندن» خیلی مهم است؟

یکی از استدلال‌های رایج علیه اتریوم به‌عنوان ذخیره ارزش، عرضه نامحدود آن است.

بیت کوین اولین ارز دیجیتال جهان، برنامه‌ی عرضه‌ محدودی ایجاد کرده (۲۱ میلیون واحد) که بخش مهمی از شهرت آن به‌عنوان «طلای دیجیتال» را تشکیل می‌دهد.

درحالی‌که EIP ۱۵۵۹ محدودیتی شبیه به بیت کوین برای اتریوم (ETH) قائل نمی‌شود، اما مکانیسمی برای محدودکردن تدریجی رشد عرضه کل آن ارائه می‌دهد که به موجب آن، با انجام هر تراکنش مقدار متغیری اتر از گردش خارج می‌شود.

شبیه‌سازی‌های EIP ۱۵۵۹ تا تاریخ ۸ ژوئن (۱۸ خرداد) نشان می‌دهد که فعال‌سازی EIP ۱۵۵۹ در طول ۳۶۵ روز منجر به سوزاندن ۲,۹۶۷,۹۳۷ واحد اتریوم می‌شود که نشانگر کاهش ۷۶ درصدی رشد عرضه اتر در آن دوره یک‌ساله است.

به‌روزرسانی EIP ۱۵۵۹ در کنار ایجاد روایتی شبیه‌ به بیت کوین برای عرضه محدود اتر، قرار است زمان انتظار تراکنش را بهبود بخشیده و عدم قطعیت در کارمزدها که مانع استفاده گسترده توسعه‌دهندگان و کاربران از اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز می‌شود را نیز از بین ببرد.

درنهایت، EIP ۱۵۵۹ قرار است با الزام پرداخت کارمزدهای تراکنش‌ها صرفاً با ارز بومی شبکه، نقش اتر به‌عنوان شکلی از پرداخت برای استفاده از منابع رایانشی اتریوم و تعامل با سیستم گسترده شبکه اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز را پررنگ کند.

ریسک‌های EIP ۱۵۵۹

به‌روزرسانی بزرگ اتریوم؛ چرا ارتقای «لندن» خیلی مهم است؟

به‌روزرسانی‌های فناوری معمولاً با ریسک همراه‌اند و غالب‌ترین ریسکی که EIP ۱۵۵۹ می‌تواند داشته باشد، مربوط به تغییرات پیشنهادی برای سیستم پاداش‌ها و پرداخت‌ها به ماینرها است که با فعال شدن EIP ۱۵۵۹، با کاهش درآمد مواجه خواهند شد. ماینرها به‌جای دریافت ۱۰۰٪ کارمزد تراکنش، فقط هزینه اضافی کاربران را دریافت خواهند کرد که برای قرارگرفتن تراکنش در اولویت تأیید پرداخت می‌شود.

تغییر نظام پاداش به‌خودیِ خود تأثیری در توانایی اتریوم در پردازش بلاک یا محاسبات ندارد. اما پتانسیل این وجود دارد که ماینرها شبکه را ترک کرده، دست به خرابکاری بزنند یا بلاک چینی رقیب تشکیل دهند. اگر بخش زیادی از ماینرهای اتریوم شبکه را ترک کرده یا شورش کنند، زمان بلاک و امنیت شبکه به‌شدت تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.

برای توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز و کاربران نیز شاید EIP ۱۵۵۹ آن‌طور که روی کاغذ بهره‌وری دارد نباشد. ناتوانی در اعمال صحیح تغییر در کارمزدها، می‌تواند منجر به دلسردی کاربر و توسعه‌دهنده شود. اگر این اتفاق بیفتد، رقبای اتریوم ازجمله بایننس اسمارت چین و کاردانو (که پس از اتریوم دو پلتفرم بلاک چین بزرگ از نظر ارزش بازار هستند)، بدون شک فرصت در دست گرفتن سهم بازار را از دست نخواهند داد.

سرمایه‌گذاران برای اندازه‌گیری مزایای EIP ۱۵۵۹ و تأثیر آن بر کاربران در بلندمدت، می‌توانند تعداد واقعی تراکنش‌های مطابق با فرمت EIP ۱۵۵۹ را به‌عنوان راهی برای فهمیدن کاربردی و مفیدبودن آن در عمل، از طریق نودهای خصوصی یا مرورگر (اکسپولرر) بلاک عمومی ببینند.

در نهایت، فعال‌سازی EIP ۱۵۵۹ می‌تواند باگ‌های پیش‌بینی‌نشده یا رفتار کاربری مخرب را در پی داشته باشد. در طول فرایند آزمایش EIP ۱۵۵۹ در شبکه‌های آزمایشی عمومی و خصوصی، باگ‌های اندکی یافته شده‌اند.

ارتقای EIP ۱۵۵۹ برای کاهش نوسان و افزایش قابلیت پیش‌بینی کارمزدهای تراکنش‌ها در اتریوم طراحی شده است؛ اما تغییر کد باعث بروز ریسک‌های متعدد و پاداش‌های بالقوه برای اتریوم خواهد شد که تماشای آن‌ها در ماه آگوست (مرداد تا شهریور) خالی از اهمیت نیست.

۸ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۱
کد خبر: 18176
منبع: ارز دیجیتال

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha