به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از همشهری- عمادالدین قاسمیپناه: چندی پیش وزارت خزانهداری آمریکا طی بیانیهای اعلام کرد که صرافیهای رمزارزی و شرکتهای ارائهدهنده کیفهای دیجیتال با استفاده از ابزار و فناوری موقعیتیابی جغرافیایی، ملزم هستند که دسترسی کشورهای تحت تحریمهای آمریکا را مسدود کنند. این موضوع نگرانی و پرسشهایی را برای بسیاری از فعالان این حوزه در پی داشت. با این حال، توجه به این نکته ضروری است که رمزارزهای غیرمتمرکز و قابل استخراج مانند بیتکوین و اتریوم در معرض خطر نیستند. در عین حال، آن دسته از رمزارزها که بهصورت متمرکز هستند و اصطلاحا استیبلکوینها، قابلیت مسدود شدن را در کیف پول(والت) افراد دارند. به همینخاطر، انجمن فناوران زنجیره بلوک ایران، چند روز پیش طی بیانیهای به فعالان این حوزه هشدار داد که اشخاص حقیقی در تبادل داراییهای دیجیتال دقت زیادی به خرج دهند. همچنین از سکوهای تبادل دارایی دیجیتال خواسته شده است که از روشهای حفظ محرمانگی آدرس والتها ، IP و روشهای دیگر استفاده کنند و استیبلکوینهای متمرکز را از چرخه معاملات حذف و با معادلهای غیرمتمرکز جایگزین کنند.
سادگی در ردیابی
امید علوی، کارشناس حوزه رمزارز و بلاکچین در گفتوگو با همشهری با اشاره به اتفاقات اخیر، ازجمله تحریم صرافی روسی suex میگوید: «شرکت تتر چندینبار به دستور مراجع بینالمللی داراییهای مردم را در والت مشتریان مسدود کرده است.» علوی همچنین به گزارش شرکت تحلیل بلاکچین سایفرتریس و بیانیه چند روز پیش وزارت خزانهداری آمریکا در مورد تحریم رمزارزها و تشدید قوانین سختگیرانه برای داراییهای دیجیتال اشاره و تأکید میکند: «این اتفاق خیلی دور نخواهد بود که داراییهای دیجیتال کشورهای تحریم شده در معرض خطر قرار بگیرد.» بهگفته او «هر لحظه ممکن است آمریکا به استیبل کوینها دستور دهد که داراییهای کشورهای تحریم شده را در والت خودشان مسدود کنند». علوی تأکید میکند که پیدا کردن و ردیابی این داراییها برای چنین شرکتهایی پیچیده نیست و به راحتی میتوانند متوجه شوند که داراییها مربوط به کدام کشورهاست. او به صرافیهای داخلی که اکثرا با والتهای مشخص روی این استیبل کوینها کار میکنند، اشاره میکند و میگوید: «بیشتر این صرافیها ردیابی شدهاند. بنابراین کسانی که از استیبل کوینها استفاده میکنند، بهشدت باید مراقب باشند.»
متمرکزهای بیپناه
کارشناس حوزه رمزارز و بلاکچین با اشاره به اینکه بیتکوین قابلیت تحریم ندارد و همیشه میتواند بهعنوان یک دارایی دیجیتال برای دورزدن تحریمها مدنظر قرار بگیرد، میگوید: «درواقع بیتکوین یک سیستم کاملا غیرمتمرکز است و هیچکس نمیتواند به آن فرمان یا دستوری بدهد.» علوی اما خطر اصلی را متوجه استیبلکوینها میداند. او میگوید: «شرکتهایی که پشت استیبلکوینها قرار دارند این کوینها را تولید و منتشر کردهاند و به همینخاطر به راحتی میتوانند آنها را کنترل کنند.» این کارشناس در توضیح تفاوت میان داراییهای دیجیتال غیرمتمرکز و متمرکز میگوید: «ماینرها در شبکه بیتکوین رد و تأیید تراکنشها را انجام میدهند و میلیونها ماینر در دنیا وجود دارد. این در حالی است که در استیبلکوینها تعداد محدودی اعتبارسنج(validator) وجود دارد و اگر این اعتبارسنجها تصمیم بگیرند که تراکنشهای یک والت را انجام ندهند، در عمل دارایی در آن کیف پول، فریز و مسدود میشود.» او تأکید میکند که «آنچه ما پیشبینی میکنیم برای داراییهای مردم رخ دهد، همین اتفاق است». درواقع کوینهایی که قابل استخراج(minable) هستند و غیرمتمرکزند مثل بیتکوین و اتریوم با خطری مواجه نیستند، اما توکنهایی که متمرکز هستند مثل USDT و تتر قابلیت فریز و تحریم شدن را دارند.
چه باید کرد؟
علوی هشدار میدهد که «مردم به هیچ عنوان استیبلکوین نگهداری نکنند و وقتی از صرافیها استفاده میکنند از جابهجایی استیبلکوین پرهیز کنند، چراکه این اتفاق باعث رهگیری آنها میشود». او همچنین توصیه میکند که «مردم دانش خود را در مورد حریم خصوصی بالا ببرند و مطلع باشند که از چه تکنیکهایی باید استفاده کنند تا هویتشان برای صرافیهای خارجی مشخص نشود».
کد خبر 633827
نظر شما