کاهش تقاضای نفت، اقتصاد عربستان را دچار مشکل کرد

کاهش تقاضای نفت در سه ماه دوم سال جاری میلادی اقتصاد سعودی را دچار ضعف کرده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از پلتس، اداره کل آمار عربستان سعودی روز چهارشنبه اعلام کرد که اقتصاد این کشور در سه ماه دوم سال هفت درصد ضعیف شده است، زیرا بزرگ‌ترین صادرکننده نفت خام جهان به دلیل ضعف تقاضای ناشی از بیماری همه‌گیر ویروس کرونا، به شدت آسیب دید.

افت تاریخی قیمت نفت بیانگر ضرورت تلاش‌های عربستان سعودی برای بالا بردن و تثبیت قیمت‌های نفت خام از طریق ائتلاف سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدان آن (اوپک پلاس) بود، زیرا تقاضای جهانی نفت در پی همه‌گیری ویروس کرونا به شدت تضعیف شده بود.

این مسئله همچنین مشکلات ریاض در تنوع‌بخشی به اقتصاد خود و فاصله‌گرفتن از تک‌بعدی بودن برجسته می‌کند. بیش از دو سوم درآمد عربستان به صنعت نفت این کشور وابسته است.

مقام‌های سعودی اعلام کردند که افت سه ماه دوم بیشتر از ضعف بخش غیرنفتی (۸.۲ درصد) و بخش نفت (۵.۳ درصد) ناشی شده است.

داده‌های این اداره نشان می‌دهد که فعالیت‌های پالایشی عربستان سعودی در این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه پارسال، ۱۴ درصد کاهش یافته است.

وزارت دارایی عربستان سعودی پیش از این گزارش داده بود که درآمد نفت این کشور در نیمه نخست سال ۲۰۲۰ نسبت به پارسال ۳۵ درصد کاهش یافته، این در حالی است که درآمد غیرنفتی ریاض ۳۷ درصد کاهش یافته بود.

اداره آمار عربستان اعلام کرد که این کشور در سه‌ماهه دوم امسال با کسری حساب‌جاری معادل ۶۴ میلیون و ۴۰۰ میلیارد ریال (۱۸ میلیارد دلار) یا ۱۲ درصد تولید ناخالص داخلی روبه‌رو شده، این در حالی است که این کشور یک سال پیش دارای مازاد ۴۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریالی یا ۵.۸ درصد تولید ناخالص داخلی بود.

منبع: برنا

۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۴
کد خبر: 2180

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha