به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد؛Kristalina Georgieva، مدیرعامل صندوق بینالمللی پول (IMF)، در نشست مجمع آتلانتیک واقع در واشنگتن در خصوص آیندهی پول، رمز ارزها و ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) سخنرانی کرد. وی با این ادعا که بانکهای مرکزی باعبور از مرحلهی گفتمان درخصوص CBDCها، درحال حاضر مشغول اجرای فاز آزمایشی هستند گفت:«CBDCها هنوز در مرحلهی ابتدایی خود بهسر میبرند و ما نمیدانیم که این محصولات دیجیتال تا چهاندازه و با چهروندی پیشرفت خواهند کرد.»
وی در ادامه بیان کرد: «اگر CBDCها سنجیده و بهطور اختصاصی طراحی و توسعه یابند، درمقایسه با سایر رمز ارزهای خصوصی از انعطافپذیری بیشتر، امنیت بالاتر، دسترسی آسانتر و هزینهی کمتری برخوردار خواهند بود.»
وی خاطرنشان کرد:«مشکل اصلی داراییهای دیجیتال فاقد پشتوانه و پرنوسان همین است. حتی میتوان گفت استیبلکوینهایی که از مدیریت خوبی برخوردارند و قوانین نظارتی بر آنها اعمال میشود نیز قدرت رقابت با یک CBDC اختصاصی و پایدار را نخواهند داشت.»
مدیرعامل IMF یادآور شد که هماکنون 100 کشور جهان درحال بررسی راهکارهای موجود برای ایجاد CBDCهای خود هستند. وی بهبرخی از این CBDCها ازجمله Sand Dollar کشور باهاما، توکن اثبات مفهوم Riksbank کشور سوئد و e-CNY کشور چین اشاره و متذکر شد که فدرال رزرو آمریکا نیز ماه گذشته گزارشی درخصوص ارز دیجیتال بانک مرکزی خود منتشر کرده است.
وی در پایان تجربیات بانکهای مرکزی متعددی را که در این حوزه فعالیتهایی داشتهاند، با حاضرین بهاشتراک گذاشت.
نخست آنکه هیچ راهکار جهانی و واحدی برای CBDCها وجود ندارد زیرا شرایط اقتصادی کشورها باهم متفاوت است. بنابراین بانکهای مرکزی باید براساس نیازهای کشور خود طرح توسعهی این توکنها را ترسیم نمایند.
وی در مرحلهی بعد تاکیید کرد که ثبات مالی و مسائل مربوط به حریم شخصی محوریت اصلی توسعهی CBDCها را تشکیل میدهند. Georgieva درپایان بر لزوم تعادل بین بخش طراحی-توسعه و سیاستگذاری این توکنهای دیجیتال پایفشاری کرد.
گفتنی است CBDC همان ارزهای دیجیتال بانک های مرکزی سراسر دنیاست.
نظر شما