بهره‌برداری از ۱۹۲۰ مگاوات ظرفیت جدید تولید برق با تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی

وزیر نیرو با بیان اینکه "استفاده از ظرفیت‌های ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید و تبدیل واحدهای سیکل ساده گازی به سیکل ترکیبی سرعت می‌یابد"، گفت: ۱۲ واحد بخار با ظرفیتی بالغ بر ۱۹۲۰ مگاوات در مرحله ساخت هستند که تا پایان سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری می‌رسند.

به گزارش  پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد؛ رضا اردکانیان، وزیر نیرو اظهار داشت: ظرفیت استفاده از ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید سازوکار خوبی برای تحقق طرح‌های مهمی از جمله تبدیل واحدهای سیکل ساده به سیکل ترکیبی است؛ به این معنا که دو واحد نیروگاهی با سوخت گاز احداث می‌کنیم و بعد، از اگزوز خروجی این واحدها، سوخت مورد نیاز یک واحد بخار را تأمین می‌کنیم و مجموع این سه واحد، یک نیروگاه سیکل ترکیبی می‌شود.

وی افزود: بر اساس پیگیری‌هایی که داشتیم، در سال ۹۲ بندی در قانون بودجه آن سال درج و تصویب شد که بر اساس آن، وزارت نیرو مجاز به انعقاد قرارداد بیع متقابل برای احداث بخش بخار نیروگاه‌های گازی از محل سوخت صرفه‌جویی‌شده شد؛ یعنی استفاده از سوختی که در بخش بخار مصرف نمی‌کنیم.

وزیر نیرو تصریح کرد: این بند قانونی در سال ۹۴ تغییراتی کرد و تحت عنوان ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید به ما ابلاغ شد.

وی ادامه داد: در زمان حاضر در چند نیروگاه از ظرفیت‌های این ماده قانونی بهره گرفته‌ایم؛ به‌طور مثال واحدهای یک و دو بخش بخار نیروگاه پرند، واحدهای یک بخش بخار نیروگاه کاشان، واحد سه بخش بخار نیروگاه پرند، واحد یک بخش بخار نیروگاه عسلویه و واحد یک بخش بخار نیروگاه ارومیه تاکنون به مدار بهره‌برداری وارد شده‌اند و ۱۲ واحد بخار دیگر نیز که جمعاً ظرفیتی بالغ بر ۱۹۲۰ مگاوات دارند در مرحله ساخت هستند.

اردکانیان در خصوص زمان تکمیل و بهره‌برداری از ۱۲ واحد جدید بخش بخار نیروگاه‌های حرارتی کشور گفت: پیش‌بینی ما این است که تا پایان امسال ۲ واحد بخش بخار تکمیل شده باشد و در سال ۱۴۰۰ نیز ۱۰ واحد دیگر با شبکه برق کشور سنکرون شوند تا از این ظرفیت قانونی بتوانیم استفاده کنیم.

وی افزود: شاید می‌شد با سرعت بیشتری از ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید استفاده کرد، ولی به‌هرحال این قانون ظرفیت بسیار خوبی بوده که عملیاتی شده است و از این پس با استفاده از این ظرفیت‌های قانونی، تبدیل واحدها به سیکل ترکیبی سرعت می‌یابد.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: برای احداث هر واحد بخار بدون هزینه تأمین مالی، حجم سرمایه‌گذاری ۱۳۰ میلیون یورو و صرفه‌جویی سالانه سوخت آن برابر با ۲۵۰ میلیون مترمکعب است و اثرات مثبت زیست‌محیطی به‌دلایل کاهش آلاینده‌ها دارد.

انتهای پیام/

۱۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۰
کد خبر: 2578
منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha