به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از ایسنا سراسر ایران عزیز هم زیباست و هم مملو از دیدنی های چشم نواز و تاریخ و تمدنی آراسته به زیور عشق، مهربانی، محبت و افتخار؛ از جنوب و مردمان خون گرم این مرز پرگهر گرفته تا شمال و شیروانی هایی که محبت خدا راجرعه جرعه می نوشد، از شرق امام رضایی مان گرفته تا غرب و کوههای سر به فلک کشیده اش همه و همه نمادهای عزت، سربلندی و یکتایی این سرزمین پرمهر است.
ایران عزیز با داشتن اقلیم های متعدد و دارا بودن تمامی جاذبه های طبیعی بی تردید یکی از بسترهای بزرگ گردشگری در دنیاست که البته هنوز توجه به گردشگری به عنوان یک صنعت پر سود و کم هزینه به صورت جدی در دستور کار مدیران و دست اندرکاران کشور قرار نگرفته است.
استان گلستان در شمال شرق کشور پهناور ایران اسلامی و در کناره دریای نیلگون خزر بدون شک یکی از مستعدترین استانها برای جذب گردشگر در سطح کشور و حتی آسیای میانه است، استانی که تقریبا تمامی اقلیم های کشور، تمامی اقوام کشور و تمامی جاذبه های ممکن از کویر، دشت، دریا، جنگل و کوه را در خود جای داده است و هر کس یک بار سفر به گلستان را تجربه کرده باشد بی کم و کاست یاد و خاطره این سفر را در صدر خاطرات لذت بخش زندگانی اش قاب کرده است.
هر ساله مردمان بسیاری از سرتاسر ایران عزیز و حتی کشورهای همسایه به ویژه کشورهای آسیای مرکزی به دلیل علاقه مندی بسیار به این منطقه و ریشه های فرهنگی مشترک به گلستان سفر می کنند و گلستان میزبان مهمانان بسیاری از سرتاسر دنیاست.
از شرقی ترین نقطه گلستان که شروع کنید باید از جنگل های بی نظیر و منحصر به فرد هیرکانی گلستان و پارک ملی حفاظت شده آن عبور کنی و تا آخرین نقطه این استان سرسبز یعنی در نوکنده هر چند دقیقه یک مکان زیبا، دیدنی و فوق العاده را تماشا می کنید.
حال اگر می خواهید یعد از یکی دوسال خانه نشینی کرونایی در نوروز امسال تجربه متفاوتی را در قاب خاطرات خانوادگی تان ثبت و ضبط کنید به گلستان بیائید و تماشا کنید بهشت ایران زمین را در نگارستانی از رنگ و جلوه های طبیعی خدادادی که در ادامه تنها به بخش کوچکی از آنها اشاره می کنیم:
برج قابوس بن وشمگیر معروف به میل گنبد
برج بلند آوازه و بلندبالای قابوس بن وشمگیر یا همان گنبد قابوس بنایی تاریخی از سده چهارم هجری است که در شهر گنبد کاووس، استان گلستان قرار دارد. سبک معماری بنا شیوه رازی است. این بنا که بلندترین برج تمام آجری جهان بهشمار میآید بر فراز تپهای خاکی که نزدیک به پانزده متر از زمین بلندتر است قرار دارد. بلندای بنا به همراه پی آن ۷۲ متر میباشد. این بنا در سال ۳۷۵ هجری خورشیدی و در زمان پادشاهی قابوس بن وشمگیر و در شهر گنبدکاووس که پایتخت پادشاهان آل زیار آن دیار بوده، بنا شدهاست.
«آرتور پوپ» در مورد این بنا چنین نوشتهاست:
در زیر سمت شرق کوههای البرز و در برابر بیابانهای پهناور آسیا یکی از بزرگترین شاهکارهای معماری ایران با همه شکوه و بزرگی خود قد برافراشتهاست. این بنا گنبد کاووس، آرامگاه کاووس بن وشمگیر است و برج آرامگاه از هرگونه آرایش سلام به دور است. جنگندهای با نیروی ایمان در نبرد رودرروی، پادشاهی شاعر در نبرد با ابدیت، آیا آرامگاهی چنین بزرگ و مقتدر وجود دارد.
و «ویل دورانت» در مورد آن نوشتهاست: گرگان در قرن ۱۰ میلادی (دوره آل زیار) یکی از ولایتهای بزرگ ایران بود و به امیران روشنفکر نامور بود، مانند کاوووس وشمگیر که ابن سینا را به دربار خود خواند. این شهر گنبدی ۵۲ متری دارد.
جنگل ناهارخوران، جنگل ۴۰ میلیون ساله هیرکانی
یکی از جاذبههای دیدنی شهرستان گرگان، منطقه جنگلی و خوش آب و هوای ناهارخوران است. جنگل ناهارخوران در نزدیکی گرگان و در فاصله هشت کیلومتری آن قرار دارد و از تفرجگاههای محبوب این شهر به شمار میرود. ناهارخوران از جمله جنگلهای هیرکانی شمال کشور است که قدمت آن به ۴۰ میلیون سال میرسد.
جنگل ناهارخوران گردشگاهی بینظیر برای لذت بردن از هوای مطبوع و دلپذیر و گشتوگذار در لابهلای درختان بلندقامت آن است. پیادهروی، کوهنوردی و صعود به ارتفاعات ناهارخوران از جمله تفریحاتی است که در این جنگل میتوان به آن پرداخت. در کنار این مزایای منطقه تفریحی و جنگلی که از ابتدای صبح تا انتهای شب در تمامی ساعات شبانه روز ویژگی های منحصر به فرد اقلیمی و آب و هوایی را در خود جای داده، امکاناتی نظیر شهربازی، رستوران و کافه نیز در دل جنگل باشکوهش ایجاد شده است.
برج رادکان در کردکوی
میل رادکان یا گنبد رادکان، در چهار کیلومتری جنوب شرقی روستای رادکان و در ۴۲ کیلومتری جنوب کردکوی و ۵۴ کیلومتری جنوب غربی گرگان و ۱۱۷ کیلومتری برج گنبد قابوس در یک منطقه کوهستانی - جنگلی و بر فراز تپه با صفایی که دارای موقعیت خاص طبیعی و سوق الجیشی است در دامنه جنوبی سلسله جبال البرز و درهها و تراسهای حاشیه شمالی رودخانه نکا که از شرق به غرب جریان دارد قرار دارد. این گنبد در امتداد گنبدهای لاجیم ورسک در کنار شاهراه منتهی به شاهکوه، گردنه شمشیر بر، چشمه علی، جهاننما، بخش یانه سر، بر فراز تپهای که از دور نمایان است، به منظور راهنمایی رهگذران و مسافران ساخته شدهاست. بعدها از این بنا بهعنوان آرامگاه بانی آن استفاده کردهاند.
این گنبد مدفن یکی از اسپهبدان آل باوند طبرستان به نام «ابوجعفر محمدبن وندا بن باوندی» است. بر کتیبهای که در زیر گنبد دیده میشود، ساخت آن در ۴۰۷ هجری قمری در زمان فرمانروایی اسپهبد «ابوجعفر» آغاز و در ۴۱۱ هجری قمری بدست «احمدبن عمر» به پایان رسید.
جزیره آشوراده، تنها جزیره ایرانی خزر
آشوراده دهی در مرکز شبه جزیره میانکاله در شهرستان بندر ترکمن، استان گلستان است. آشوراده تنها جزیرهٔ ایرانی دریای خزر است. این جزیره که در سدههای گذشته در پی عملکرد و فعالیت گروههای انسانی با حفر کانال از توده اصلی خشکی خود (شبه جزیره میانکاله) جدا افتادهاست.
این جزیره تا سالهای پیش با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه راهنمایی، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از ۱۰۰۰ نفر سکنه داشتهاست که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشهوری و ماهیگیری مشغول بودهاند اما در سال ۱۳۷۲ به علت بالا آمدن سطح آب دریای خزر و رخ دادن سیل مردم جزیره، آنجا را ترک کردند. و هماکنون تنها کارمندان شیلات در آن ساکن هستند. نکته جالب توجه این جزیزه این است که ۴۰٪ خاویار ایران در نزدیکی این جزیره به دست میآید.
جنگل و آبشار شیرآباد، نگین دیار حکیم میرفندرسکی
آبشارهای شیرآباد در دو کیلومتری روستایی به همین نام (شیر آباد) در شهرستان رامیان استان گلستان و در حدود ۷ کیلومتری جنوب شهر خان ببین قرار دارند. ابتدا باید به شهر خان ببین بروید و سپس مسیر خود را به سمت روستای شیرآباد ادامه دهید. حدود دو کیلومتر که از روستا فاصله بگیرید، طبیعت زیبای گلستان جلوه ای تازه پیش رویتان خواهد گذاشت. خودروی خود را در پارکینگ پارک کنید و راه جنگل را در پیش بگیرید. مجموعه آبشارهای شیر آباد، به شکل پلکانی هستند و یکی پس از دیگری و به فاصله کمی از هم، بر روی حوضچه های عمیقشان فرو می ریزند.
این مجموعه، شامل هفت آبشار کوچک بزرگ است که در مسیر رودخانه ای خروشان و در میان جنگل های انبوه و بسیار زیبای شیرآباد جای خوش کرده اند. با حدود ۲۰ دقیقه پیاده روی ساده در دل جنگل، به آبشار اول شیرآباد خواهید رسید. این آبشار حدود ۲۵ متر ارتفاع دارد و عمق حوضچه آن در برخی نقاط به ۸۰ متر هم می رسد. آبشار اول شیرآباد، در دسترس ترین آبشار این مجموعه است. به همین دلیل شاید شلوغی آن به خصوص در روزهای تعطیل اذیتتان کند.
اما این تازه اول راه است. اگر کمی همت کنید و مسیر نسبتا سخت تا آبشار دوم را طی کنید، به آبشاری با ارتفاع حدود ۱۵ متر خواهید رسید که جمعیت کمتری برای بازدید در آن حضور دارند. هرچه که بالاتر بروید، هم محیط و آبشارها زیباتر می شوند و هم از جمعیت و شلوغی اطراف آبشارها کاسته می شود. زیباترین و بزرگترین آبشار این مجموعه، آخرین آن هاست که حدود ۳۰ متر ارتفاع دارد و حوضچه هایی به عمق ۴۰ و ۸۰ متر در مجاورت آن ایجاد شده اند.
دیوار تاریخی گرگان، دیواری که دیوار چین تنه می زند
دیوار بزرگ گرگان یا دیوار بزرگ اسکندر یا دیوار سرخ که در متون قدیمی با نام مار سرخ نیز نامیده شدهاست. دیواری تاریخی است که از کنار دریای مازندران در ناحیه گمیشان آغاز شده و تا کوههای گلیداغ در شمال شرق کلاله ادامه مییافتهاست. هماکنون تقریباً تمام این دیوار از میان رفتهاست و تنها بخشهای کوچکی از آن که در زیر خاک مدفون مانده، باقی است. دیوار تاریخی گرگان پس از دیوار چین (به طول شش هزار کیلومتر)، بزرگترین دیوار دفاعی جهان است.[این دیوار عظیم تاریخی که ۲۰۰ کیلومتر طول دارد در ۲۹ تیرماه سال ۱۳۷۸ به ثبت ملی رسیدهاست.
عکس این دیوار نخستین بار توسط اریک اشمیت باستانشناس آمریکایی ثبت شد. آقای اشمیت باستانشناس آمریکایی که با هواپیمای خود در سالهای ۱۳۱۵و ۱۳۱۶ از نقاط باستانی ایران عکاسی میکرد، در منطقه گرگان دیوار قرمز رنگی را دید که از سمت دریای خزر به طرف کوههای گلیداغ امتداد دارد. او از این دیوار عکس گرفت و این عکسها سندی برای تحقیقات باستان شناسان ایرانی و خارجی بر این دیوار شد.
شهر تاریخی جرجان، از سفالهای تاریخی تا شهری مدفون زیر خاک
شهر تاریخی جرجان یکی از شهرهای بزرگ جهان اسلام بوده است که با شهرهایی همچون ری، مرو و جندی شاپور برابری می کند. این شهر معماری و شهرسازی بسیار پیشرفته ای داشته که با کاوش های انجام گرفته، معلوم شد که بیش از ۱۰۰۰ سال قبل دارای فاضلاب شهری، خیابانهایی با سنگفرش های منقش آجری و سیستم آبرسانی به خانه ها بوده که از طرح شهرسازی و وجود نقشه برای ساخت آن خبر می دهد. آبگینه ها و سفال های ارزشمند به دست آمده از دفینه های جرجان نیز گویای این مطلب است که این شهر یکی از مراکز صنعت آبگینه و سفال در دوره های بعد از اسلام یعنی سده های ۵ و ۶ هجری شمسی بوده است... خرابه های شهر جرجان که اکنون در سه کیلومتری جنوب غربی شهر گنبدکاووس قرارگرفته در زمان آبادی ۱۲۰۰ هکتار را شامل می شده که در قرن اخیر به علت های مختلف چون کاوشهای غیرمجاز، توسعه کشاورزی و ساخت خانه های جدید، از بین رفته و فقط مساحتی در حدود ۲۵۰ هکتار در دوسوی گرگان رود از آن باقی مانده است. در اصل این شهر در زمان سامانیان بر روی ویرانه های برجای مانده از شهری ساسانی بنا شد و به صورت چندضلعی نامنظم همانند شهرهای منطقه در قبل از اسلام ساخته شده است.
همه معابر اصلی و فرعی شهر با آجر و به صورت نقوش هندسی زیبا سنگفرش و چیده شده و شهر جرجان مانند همه شهرهای آباد منطقه، دیوارهایی برای حصارهای داخلی، خارجی و خندقی بین دو دیوار داشته که اهالی شهر را از گزند دشمنان مهاجم حفظ می کرد. هر چند مصالح ساختمانی حصار شهر از آجر، سنگ و گچ بوده اما به علت تخریب شدید در سال های گذشته، از ارتفاع و عرض حصارها و خندق اطلاعی در دست نیست. «جاوید ایمانیان» مدیر پژوهشی شهر تاریخی جرجان - گنبد قابوس در مورد این شهر می گوید: با بررسیهایی که از شهر جرجان صورت گرفته ثابت شده که این شهر از یک معماری و شهرسازی پیشرفته بهره مند بوده است.
دریاچه بنفش گمیشان
گفشان نفتلیجه در ارتفاع ۲۶ متری از سطح دریا قرار دارد و شکل مخروطی دارد. این گلفشان حدود هشت متر ارتفاع و ۵۰۰ متر قطر دارد و در بالای آن دریاچه کوچکی شکل یافته و از دهانهی آن آب شور بههمراه گِل رس و گاز با فشار و غلظت زیاد خارج میشود. این گلفشان، روان روی زیادی دارد و غلظت مواد خروجی آن در مقایسه با نمونههای مشابه در مناطق جنوبی کشور کمتر است. از این مکان بوی نفت خام به مشام میرسد که البته این چیزی از زیبایی آن کم نمیکند. از زیبایهای دیگر این گل فشان، دهانههای فرعی گاز است که بهشکل چالههای کوچک آتشفشانی دیده میشود.
نفتلیجه دارای خواص درمانی است و گِلهای آن برای درمان بیماریهایی مانند دردهای مفاصل و ستون فقرات و سفتی مفاصل، بیماریهای عصبی، مراحل اولیه تنگی عروق و انقباضات عضلانی مفید است و استحمام در گلفشانها بهدلیل وجود عناصر شیمیایی خاص در ترکیبات آنها برای بدن سودمند است.
آبشار کبودوال بزرکترین آبشار تمام خزه ای جهان
سفر و تجدید روحیه یکی از نیاز های اساسی برای ادامه مسیر زندگی می باشد. گاهی سفرها می توانند معنوی یا فرهنگی باشند و گاهی هم می توانند تماشای طبیعت و لذت بردن از ایام فراغت باشد. اگر هدفتان مورد دوم است ما به شما سفر به آبشار کبودوال را پیشنهاد می کنیم. این جاذبه گردشگری در ۵ کیلومتری علی آباد کتول واقع در استان گلستان می باشد، و به عنوان تنها آبشار خزه ای ایران معرفی شده است. کبودوال از چشمه های جنوبی سرچشمه می گیرد و در عمق دره ای انبوه از جنگل واقع می باشد.
آبشار کبودوال در ۵ کیلومتری استان گلستان قرار دارد و آب این رودخانه از چشمه های جنوبی سرچشمه می گیرد و قابلیت شرب دارد. نکته قابل توجه برای مسافران این منطقه این است که در مسیر آبشار سکوها و چادرهای انفرادی و گروهی به تعداد کافی و مناسب وجود دارد. این منطقه در تابستان و همینطور ایام تعطیل علاقمندان به طبیعت را به خود جذب می کند.
آبشارهای کوچک و بزرگ زیادی در امتداد رودخانهی کبودوال خودنمایی می کنند که در زیر هر آبشار حوضچه های جالبی بوجود آمده که برخی جوانان منطقه از آن برای شنا و آبتنی استفاده میکنند. آبشار کبودوال به عنوان مهمترین جاذبهی گردشگری بشمار میرود، آب آن زلال و شفاف بوده، زمزمه حرکت آب در فضای آرام و سکوت جنگل، بهترین وسیلهی تسکین و آرامش انسان است.
از جمله امکانات رفاهی در منطقه آبشار کبود وال می توان به این موارد زیر اشاره کرد:
سرویس های بهداشتی همراه با نگهبانی، سنگ فرش بودن مسیر دسترسی به آبشار و امکان پیاده روی راحت، نمازخانه، وجود آلاچیق و سکوی استراحت به همراه تاسیسات مکانیکی و برقی محوطه و محوطه سازی، پارکینگ مناسب در ابتدای مسیر جنگلی که می توان اتومبیل را در آنجا پارک کرده و با خیالی آسوده پا به دل جنگل بگذارید.
پارک ملی گلستان
پارک ملی گلستان یا جنگل گلستان، منطقهٔ حفاظت شدهای در شرق استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی است. این منطقه قدیمیترین پارک ملی زیبای ثبت شده در کشور ایران و پناهگاهی کمنظیر برای حیاتوحش است که ۱۳۵۰ گونهٔ گیاهی و ۳۰۲ گونهٔ جانوری، از جمله نیمی از گونههای پستانداران ایران را در حدود ۹۰۰ کیلومتر مربع مساحت خود جای دادهاست و به همین دلیل از سوی یونسکو به عنوان ذخیرهگاه زیستکره در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیدهاست.
جنگل گلستان بدون تردید ارزشمندترین منطقه ایران چه از لحاظ کمیت و چه از نظر تنوع حیات جانوری و گیاهی است. تنوع زیستی پارک ملی گلستان حتی فراتر از برخی کشورهای اروپایی است که صدها برابر این پارک وسعت دارند. نام استان گلستان هم از روی این منطقه انتخاب شدهاست.
پارک ملی گلستان از بهترین زیستگاههای پستانداران بزرگی چون پلنگ، خرس قهوهای، گرگ، وشق، مرال، شوکا، گوسفند وحشی و بز وحشی، آهوی ایرانی و گراز است و به ویژه به خاطر جمعیت فراوان قوچ و میش اوریال معروف است. جمعیت قوچومیشهای این پارک ملی در دهه ۱۳۵۰ حدود ۱۵۰ هزار رأس برآورد شدهبود که معادل نزدیک به سهچهارم کل جمعیت گوسفندان اوریال دنیا میشد.
موزه فرش ترکمن
موزه فرش گنبدکاووس یکی از موزه هایی است که با رویکرد ترویج فرهنگ و هنر اصیل قوم ترکمن و همچنین ماندگاری و معرفی فرش ترکمن به عنوان سومین موزه تخصصی فرش در کشور راه اندازی شده است. فرش دستباف ترکمن جایگاه خاصی در بین فرشهای دستبافت ایران دارد و ازلحاظ کیفیت، طرح و رنگ منحصر به فرد بوده و در بازارهای جهانی شهرت زیادی دارد، صادرات فرش ترکمن از استان گلستان بخش قابل توجه ای از صادرات صنایع دستی را به خود اختصاص داده است.
این هنر ترکمن به شکل مورثی در نزد بانوان ترکمن حفظ شده و بر این اساس بافندگان فرش زیادی در استان گلستان فعالیت میکنند. ازاین رو برای ماندگاری و معرفی فرش ترکمن موزه فرش گنبدکاووس به عنوان سومین موزه تخصصی فرش در کشور در خردادماه ۱۳۹۳ افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.
این موزه در ضلع غربی میراث جهانی گنبد قابوس واقع و در راستای احیا و ترویج فرش ترکمن و با اهداف حفظ و تقویت ملی و قومی، توسعه اقتصادی و ارتقای گردشگری فرهنگی تأسیس شده است. در بخش نمایش اصلی و فضای داخلی موزه انواع فرش از ایلات مختلف ترکمن در نقوش سنتی متنوع با الهام از تاریخ گونه های مردم شناسی، طبیعت، نوع فعالیت اقتصادی مبتنی بر دامداری و...که هر یک نماد و نشانگر هویت فرهنگی این قوم محسوب می شود در معرض دید علاقه مندان قرارگرفته است.
فرش ترکمن بیش از ۵۰۰ نقش مختلف دارد که از معروف ترین آن ها می توان به ماری گل، انسی، آیناگول، درناق گول، ساریق گول، قرق تکه و.... اشاره کرد. از نمادهای فرش ترکمن می توان از شاخ قوچ به عنوان نماد قدرت و شجاعت "ساری چیان" نماد رشد و باروری نام برد.
مقبره خالد نبی و گورستان تاریخی
گورستان و زیارتگاه خالد نبی در فاصله ۹۰ کیلومتری شمال شرق شهرستان گنبد کاووس و ۵۵ کیلومتری شمال شرق شهرستان کلاله و ۶ کیلومتری روستای گچی سو – نزدیک آی تمر از توابع بخش مراوه تپه و بر فراز قله کوه گوگجه داغ واقع شدهاست. قله کوه گوگجه داغ که در بین مردم به قله «قدرت» یا گوج (گوژ) به زبان ترکی نیز معروف است، حدود ۷۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. رشته کوه گوگجه داغ از مشرق به کوههای بابا شملک و از شمال و غرب و جنوب به هزار دره اطراف پیوستهاست.
راه ارتباطی زیارتگاه خالد نبی کوهستانی بوده، ولی از طریق کلاله و تمرقره قوزی تا آن محل راه دشواری نیست. به دلیل دوری راه و فقدان وسیله نقلیه و کمبود تسهیلات رفاهی در محل و همچنین گرمای شدید تابستان و سرمای زمستان، بهترین زمان برای دیدار از آن، ماههای فروردین و اردیبهشت است.
در نزدیکی و پایینتر از بقعه خالد نبی، بقعههای عالم بابا و چوپان عطا و درهای بنام پنج شیر و همچنین چشمه خضر دندان قرار دارند. طبق روایات رایج بین اهالی، عالم بابا پدر همسر خالد نبی و چوپان عطا، شبان خالد نبی یا یکی از اولیای گمنام یا یکی از همراهان وی بودهاست، که همگی آنها مورد توجه و احترام ترکمنها هستند.
در قسمت شرق بقعه چوپان عطا و پیوسته به آن و بر روی یک رشته تپه ماهورهای خاکی که ارتفاع آنها به مراتب کمتر از ارتفاع محل مرقد خالد نبی است، گورستان عظیمی دیده میشود که حدود ۶۰۰ سنگ مزار استوانهای تا ارتفاع حداکثر ۲ متر در آن دیده میشود.
جنگل چهل چای مینودشت
یکی از زیباترین تفرجگاه های شهرستان مینودشت استان گلستان جنگل تنگه چهل چای است. این جنگل مناسب برای بهره برداری مسافران نوروزی از این طبیعت است.تنگه چهل چای که به بهشت نیز معروف است در فاصله هفت کیلومتری شهر مینودشت قرار گرفته , نزدیکترین روستا به این منطقه روستای کلوکند است.
جنگلهای انبوه در دامنه کوه و جریان رودخانهها و چشمههای دائمی و فصلی، مناظر زیبایی را در مساحتی حدود ۵۹هکتار به وجود آورده است و صدای جریان آب آرامش دهنده روح و روان هر گردشگری است. پوشش گیاهی پارک جنگلی چهل چای بر اساس تقسیم بندی جنگلهای ایران در ناحیه جنگلهای پهن برگ خزری در دامنه شمالی رشته کوه های البرز واقع شده و شامل انواع درختان، درختچهها و گیاهان علفی و بوته ای کف جنگل است.
با توجه به دسترسی آسان، وجود جاده آسفالته، محوطه سازه های انجام شده نمازخانه، سرویس های بهداشتی و فروشگاه های مواد غذایی و رستوران های سنتی موقعیت مناسبی برای تفرج و تفریح مسافران، اهالی منطقه و شهرهای مجاور است.
پدیدههای طبیعی چهل چای با جنگلهای انبوه و بهم فشرده ای که در دامنه کوه و بستر دره وجود دارد و جریان رودخانه و همچنین چشمههای دائمی و فصلی فراوان مناظر زیبا از جلوههای آفرینش را در پیش روی مشتاقان طبیعت داده است.
بازارچه مرزی اینچه برون
بازارچه مرزی اینچه برون در شرق استان گلستان و در نزدیکی شهرستان گنبدکاووس قرار دارد. این مکان به مرز پل هم شناخته می شود که یکی از جاذبه های دیدنی گنبدکاووس و دارای بافتی قدیمی است که در منطقه مرزی ایران و ترکمنستان قرار دارد. ساختار بازارچه مرزی به صورت پاساژ مانند است.
در شهرستان گنبد کاووس مردمان ترکمنی هستند که به کشور ترکمنستان تردد زیادی دارند. بازارچه مرزی اینچه برون اجناس ارزان، متنوع، باکیفیت و مشتری پسندی را در خود جای داده و امکان خریدی خاطره انگیز و عالی را برای گردشگران فراهم کرده است. بیشترین اجناس بازارچه مرزی اینچه برون لباس های ترکمنی، پارچه های ترکمنی و... هستند و به همین دلیل نظر گردشگران زیادی را به خود جلب نموده است.
در این بازارچه امکانات رفاهی متعددی از جمله سرویس بهداشتی، هتل، رستوران، فضای سنتی پذیرایی با غذای ترکمنی و ... نیز فراهم شده است.
بقاع متبرکه و آستان مقدس امامزادگان
وجود بیش از ۱۰۰ بقعه متبرکه و آستان مقدس امامزادگان در استان گلستان، از این استان و منطقه که میزبان بسیاری از خاندان رسول اکرم (ص) بوده چهره ای مذهبی ساخته و گردشگری مذهبی را نیز در این استان رونق بخشیده است.
به ابتکار و تلاش اداره کل اوقاف و امور خیریه استان گلستان در سالهای اخیر به ویژه در گرگان، گنبدکاووس و مینودشت بقاع متبرکه دارای امکانات رفاهی و خدماتی بسیار مطلوبی شده اند که امکان پذیرایی و اسکان مسافران را در بسیاری از بقاع فراهم کرده اند.
از این میان می توان به آستان مقدس امامزاده یحیی بن زید (ع) که در لسان بسیاری از علمای بزرگ به امامزاده واجب التعظیم معروف است و یا امامزاده طیب قرن آباد گرگان که در وسط جنگل و فضایی بسیار دلپذیر قرار گرفته است نام برد.
البته در کنار همه این جاذبه ها باید به جنگل های باقرآباد، فارسیان، قرق، دلند و دهها جنگل و پارک جنگلی دیگر، تعداد بی شمار سد بتنی و خاکی، آب بندان های زیبا، تپه های تاریخی و گردشگری، رودخانه های سرتاسری استان، کویر و بیابان های شمال استان و اسکله دریا در بندرترکمن، بومگردی ها و روستاهای گردشگری کلاله و علی آباد، نیلکوه گالیکش و .... نیز اشاره کرد که هر کدام زیبایی های خاص خودش را دارد.
نظر شما