به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصا به نقل از خبرگزاری مهر، ایرج روحی در گفتگو در خصوص وضعیت زمینلرزههای ایران در سال ۱۴۰۰ گفت: شبکههای لرزهنگاری مرکز لرزهنگاری کشوری در سال ۱۴۰۰ تعداد ۸۶۳۰ زمینلرزه را ثبت کردند. این زمینلرزهها در نواحی مختلف ایران و نواحی مرزی رخ داده و توسط شبکههای لرزهنگاری ثبت و تعیین محل شدهاند.
رئیس پایگاه اطلاعات لرزهای مرکز لرزه نگاری کشوری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران افزود: در این سال تعداد ۱۶۷ زمینلرزه با بزرگی بیش از ۴ در کشور به ثبت رسیده است که بزرگترین آنها زمین لرزههای دو گانه فین هرمزگان به بزرگیهای ۶.۲ و ۶.۳ در تاریخ ۲۳ آبان در عمقهای ۱۰ و ۱۹.۵ به ثبت رسید که متأسفانه خساراتی به بار آوردند.
وی عنوان کرد: این دو زمین لرزه در دماغه هرمز رخ داده است؛ جایی که از لحاظ لرزه خیزی فعالترین بخش زاگرس از نظر تعداد زمین لرزه رخ داده محسوب میشود. گسلهای این منطقه گسل زاگرس مرتفع و گسل پیشانی کوهستان هستند.
تعداد زمین لرزههای ۱۴۰۰
روحی خاطر نشان کرد: آمارها نشان میدهد در سال ۱۴۰۰ در کشور به طور متوسط در هر ماه حداقل یک زمین لرزه با بزرگی بیش از ۵ رخ داده است. در بین استانهای کشور استان خراسان رضوی با ۱۰۱۴ زمینلرزه ثبت شده، بالاترین تعداد زمینلرزه را در کشور داشته است و پس از آن استانهای کرمان با ۶۷۴ و اصفهان با ۵۸۴ زمینلرزه قرار دارند.
نمودار میلهای فراوانی زمین لرزههای ثبت شده در کشور و نواحی همجوار بر حسب بزرگای زمین لرزه
نمودار فراوانی زمین لرزههای ثبت شده در کشور به تفکیک استانها
رئیس پایگاه اطلاعات لرزهای مرکز لرزه نگاری کشوری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: استانهای زنجان، سیستان و بلوچستان و البرز کمترین تعداد زمین لرزههای ثبت شده را دارند.
جدول زمین لرزههای با بزرگی بیش از ۵ کشور در سال ۱۴۰۰
رئیس پایگاه اطلاعات لرزهای مرکز لرزه نگاری کشوری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران ادامه داد: مرکز لرزهنگاری کشوری در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۴۴ زمینلرزه در استان تهران ثبت کرد که بزرگترین آنها در حوالی پردیس با بزرگی ۳.۹ رخ داد.
نظر شما