به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از همشهری آنلاین، در پی انتشار ویدئویی در فضای مجازی، در خصوص فردی که مدعی است به دلیل اضافه وزن، برای انجام سیتیاسکن در مراکز درمانی شیراز پذیرش نشده است، دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادعای مذکور را بررسی کرد.
در بررسیهای صورتگرفته مشخص شد بیمار به دلیل علائم بالینی که در ویدئو نیز قابل مشاهده است، نیاز به بستری و ویزیت توسط پزشک برای دریافت خدمات درمانی داشته که متاسفانه از این امر خودداری کرده است.
بدیهی است مطابق راهنماهای بالینی، انجام تمامی اعمال تشخیصی و درمانی، به عهده پزشک و تیم درمان است که در خصوص بیمار مذکور نیز کادر درمان فرد را به طی این فرآیند دعوت کرده، اما همکاری لازم در این زمینه از سوی وی صورت نگرفته است.
با وجود تریاژ بیمار در بیمارستان نمازی و ارائه توضیحات کامل توسط سوپروایزر بیمارستان و تلاش برای ارائه خدمات درمانی لازم، بیمار از بستری و طی فرایند درمانی خودداری و مرکز درمانی را ترک کرده است. بیمارستان های نمازی و شهید دکتر فقیهی شیراز از مجموعه بیمارستان های دولتی بوده و ادعای مربوط به دریافت وجه برای ارایه خدمات بستری در بخش اورژانس این بیمارستان ها صحت ندارد.
پایش آمارهای شبانه روز گذشته در بیمارستان نمازی شیراز نیز حاکی از آن است که در آن تاریخ۲۶۶ بیمار به تریاژ بیمارستان نمازی مراجعه کرده و در این بازه زمانی ۱۸۵ مورد سی تی اسکن برای بیماران بخش های مختلف بیمارستان انجام شده است. همچنین در بیمارستان شهید دکتر فقیهی نیز با خدمت رسانی به بالغ بر۱۵۰ مورد مراجعه طی همین تاریخ، یکصد مورد سی تی اسکن برای مراجعان انجام شده است.
به گزارش همشهری آنلاین، حمید سپیدنام معروف به مستر تیستر چند شب پیش با انتشار ویدئویی از خودش مدعی شد که با وجود علائم سکته در او و داشتن نسخه پزشک برای انجام سی تی اسکن چند بیمارستان در شیراز تنها به دلیل وزن بالا از پذیرش وی در بیمارستان و انجام سی تی اسکن امتناع کردهاند.
واقعیت ماجرا چه بود؟
فارس هم در گزارشی نوشت:برای بهتر روشن شدن ماجرا با دکتر «مهرداد شریفی» معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفتوگو کردیم. وی با بیان اینکه وی با مراجعه به بیمارستان نمازی استان فارس درخواست انجام سی تی اسکن داده است توضیح میدهد: «بر اساس دستورالعملهای کشوری وزارت بهداشت هر بیماری که به اورژانس بیمارستان مراجعه میکند در ابتدا باید در بخش تریاژ معیانه اولیه شود و سطح فشار خون و برخی علائم اولیهاش بررسی شود تا بر اساس نوع علائم بیماری به پزشک ارجاع داده شود و در نهایت پزشک تصمیم میگیرد که بیمار به بستری و انجام سایر روشهای درمانی نیاز دارد یا خیر.
وی پس از مراجعه به بیمارستان توسط تریاژ بیمارستان نمازی بررسی میشود و به وی اعلام میشود که با توجه به علائم موجود ممکن است شما دچار فلج اعصاب صورت شده باشید و نیاز به بررسی بیشتر است و پزشک باید شما را معاینه کند تا در صورت نیاز به سی تی اسکن، این خدمت درمانی به شما ارائه میشود. همچنین ممکن است شما به خدمات درمانی دیگری نیاز داشته باشید. کارکنان بیمارستان برای بیمار فرم تریاژ را پر میکنند و وی برای معاینه توسط پزشک ارجاع داده میشود. بیمار از ویزیت توسط پزشک ممانعت میکند و اعلام میکند که دوست ندارد در بیمارستان بستری شود! و اصرار میکند که حتما باید سی تی اسکن انجام شود.
پس از اصرار بیمار سوپروایزر بیمارستان به او اعلام میکند که با توجه به علائم موجود لازم است بیمار بستری موقت شود تا بررسی بیشتری صورت گیرد. قاعده درمان همین است و ممکن است بیمار نیازمند انجام نوار قلب، سونو گرافی یا ام آر آی باشد که متاسفانه بیمار شدیدا مقاومت میکند و برای انجام سی تی اسکن به بیمارستان دیگری مراجعه میکند.»
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی فارس، با اشاره به اینکه بر اساس پروتکلهای درمانی بیمارستانی بیمار پس از ورود به بیمارستان باید تریاژ شود میگوید: «این بیمار هم اگر مراحل علمی درمان را طی میکرد امکان داشت ظرف مدت زمان کوتاهی خدمات درمان را دریافت کند و مرخص شود. پایش آمارهای شبانه روز گذشته در بیمارستان نمازی شیراز نیز حاکی از آن است که در آن تاریخ ۲۶۶ بیمار به تریاژ بیمارستان نمازی مراجعه کرده و در این بازه زمانی ۱۸۵ مورد سی تی اسکن برای بیماران بخش های مختلف بیمارستان انجام شده است. همچنین در بیمارستان شهید دکتر فقیهی نیز با خدمت رسانی به بالغ بر۱۵۰ مورد مراجعه طی همین تاریخ، یکصد مورد سی تی اسکن برای مراجعان انجام شده است.
بیمارستان هیچ محدودیتی در انجام سی تی اسکن نداشته است، در بیمارستانها چیزی به نام سی تی اسکن سنگین یا سبک وجود ندارد، بر اساس پروتکل علمی باید پزشک درخواست انجام سی تی اسکن بدهد که پزشک متخصص مقیم در بیمارستان چنین درخواستی نداشته است. موضوع وزن در بیمارستان مطرح نشده است بلکه همکاران ما تاکید داشتند که قبل از انجام سی تی اسکن باید وی توسط پزشک معاینه میشد و در صورت نیاز همکاران من موظف به انجام سی تی اسکن بودند. علائم بیمار نشان میدهد این بیمار مشکوک به سکته مغزی بوده و نیازمند بستری بوده است.
شریفی با بیان اینکه بیماران میتوانند شکایات خود را به شماره ۱۸۱۹ اعلام کنند یا مشکلات خود را از طریق سوپروابزر بیمارستان پیگیری کنند ادامه میدهد: «سوپروایزر بیمارستان توضیحات لازم را به بیمار ارائه داده است و بیمار در صورت شکایت میتوانست به جای انتشار فیلم در فضای مجازی موضوع را با شماره ۱۸۱۹ در میان میگذاشت و از طریق قانونی موضوع را پیگیری میکرد.
از منظر اخلاق پزشکی انتشار تصاویر بیمار ممنوع است همچنین انتشار تصاویر همکاران من از لحاظ اخلاقی کار درستی نبود بهتر بود ایشان به جای جنجال در بیمارستان موضوع را از طریق قانون پیگیری میکرد.»
نظر شما