به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد ، این تحقیق که «Value Creation in the Metaverse» نام دارد، دادههای خود را از دو نظرسنجی اخذ کرده است که شامل ۳۱۰۴ مصرفکننده در ۱۱ کشور جهان بوده و ۴۴۸ شرکت از بیش از ۱۵ صنعت مختلف در آن حضور داشتهاند.
فرصتهای موجود در متاورس
طبق این گزارش میتوان گفت که با گسترش متاورس در زندگی روزمرهی ما ۵۰ درصد از رویدادهای زندگی ممکن است در یک فضای مجازی برگزار شده و ۸۰ درصد از حجم تجارت احتمالا تا سال ۲۰۳۰ تحت تاثیر فعالیت کاربران در چنین جهانی خواهد بود. پیشبینی شده است هریک از کاربران اینترنت در آن زمان روزانه حدود ۶ ساعت از عمر خود را در جهانهای متاورسی سپری کنند.
بخش بازیسازی پیشتاز اصلی متاورس خواهد بود که حضور دو صنعت فیلمسازی و موسیقی را به میزان قابلتوجهی کمرنگ خواهد کرد. این شاخه درحال حاضر بیش از ۳ میلیارد گیمر در سراسر جهان داشته و ارزشی بالغ بر ۲۰۰ میلیارد دلار به خود اختصاص داده است.
نکتهی قابلتوجه آن است که علاوهبر بازیسازی دو حوزهی تجارت الکترونیکی و تبلیغات مجازی از مهمترین حاضرین متاورس هستند که ممکن است به ترتیب ۲.۶ تریلیون دلار و ۲۰۶ میلیارد دلار از حجم تراکنشهای این فضا را دراختیار خود بگیرند.
Eric Hazan، نویسندهی اصلی این مقاله، در یک پست مستقل شرایط فعلی متاورس را به جایگاه وب۲ در سال ۲۰۴ (۱۳۸۲) تشبیه نمود. در آن سال شبکههای اجتماعی و محتوای کاربر-محور سعی در دگرگونی شیوهی ارتباط افرار با یکدیگر را داشتند، اما زیرساختها لازم برای ارتقای این آرمانشهر اینترنتی در دسترس نبود.
وی با مقایسهی Metaverse به فناوری هوش مصنوعی در ۵ سال پیش امیدوار است که سرمایهی لازم برای توسعهی زیرساختهای لازم به زودی دراختیار آن قرار گیرد.
موج اشتیاق و بدبینی در متاورس
براساس این گزارش ۹۵ درصد از مدیران اجرایی معتقدند که از متاورس میتوان برای توسعهی کسب و کار خود بهره برد. همچنین دو سوم مصرفکنندگان نیز از ترکیب فناوری دنیای مجازی و فیزیکی هیجانزدهاند. Hazan خاطرنشان کرد که ادغام شبکههای مجازی قادر به ایجاد فرصتهای جدیدی برای استقبال بخشهای عمومی، مانند آموزشگاهها و مراکز بهداشتی، از متاورس است و به اشتغالزایی منجر خواهد شد.
اما ۳۱ درصد از مدیران ارشد حاضر در این نظرسنجی از سرمایهگذاری در این حوزه نگران بوده و آن را به عنوان فضایی ناپایدار و نوپا توصیف کردند. علیرغم ریزش شدید بازار در هفتههای اخیر و موج منفی عواطف نسبت به این کلاس از داراییها، در سال جاری بیش از ۱۲۰ میلیارد دلار در فناوریهای مرتبط با متاورس سرمایهگذاری شده است که در در مقایسه با سال گذشته با افزایش ۲ برابری روبهرو گشته است.
نظر شما