به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس، سوال احمد راستینه از وزیر ورزش و جوانان مطرح شد مبنی بر اینکه با وجود گذشت ۱۸ ماه از تصویب قانون شرح وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان متاسفانه هنوز آیین نامه اجرایی این قانون به تصویب هیات دولت نرسیده و عملا ظرفیت های این قانون فعال نشده است.
بعد از توضیحات وزیر، راستینه سوال را به رای مجلس شورای اسلامی گذاشت و نمایندگان با ۱۱۲ رای موافق، ۱۲۰ رای مخالف و سه رای ممتنع از مجموع ۲۴۳ رای اعلام کردند که از توضیحات وزیر ورزش و جوانان قانع نشدند.
در مجلس چه گذشت؟
راستینه: چطور ممکن است مسببین پرونده ویلموتس سودای بازگشت به تاج ورزش ایران را داشته باشند؟
احمد راستینه در جلسه علنی امروز (سهشنبه) مجلس شورای اسلامی این سوال را از سجادی وزیر ورزش و جوانان پرسید که با وجود گذشت ۱۸ ماه از تصویب قانون شرح وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان متاسفانه هنوز آیین نامه اجرایی این قانون به تصویب هیات دولت نرسیده و عملا ظرفیت های این قانون فعال نشده است.
وی در توضیح سوالش اظهار کرد: قانون مهم شرح وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان میتواند تحولی در حوزه ورزش ایجاد کند که این اتفاق به دلیل ترک فعلهای متعدد رخ نداد و آسیبهایی را در حوزههای مختلف ورزش میبینیم.
رئیس کمیته تربیت بدنی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قانون شرح وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان در ۱۶ شهریور سال ۱۳۹۹ در مجلس یازدهم تصویب شد، گفت: وزارت ورزش و جوانان بعد از ۱۱ سال صاحب قانون شد و بعد از حدود دو سال پیگیری کمیسیون فرهنگی هنوز این قانون اجرایی نشده است و تنها به تازگی آییننامههای آن نوشته شده است.
راسینه ادامه داد: دولت گذشته ارادهای برای انجام این قانون نداشت و دولت فعلی هم به اهمیت این موضوع توجه نکرد. دو سال طول کشید تا آییننامه این قانون نوشته شود اما مگر اجرای یک قانون به نوشتن آییننامه است؛ با این وضعیت ظرفیتهای این قانون بر باد رفته است.
نماینده شهرکرد در بخش دیگری در سخنانش خطاب به وزیر ورزش و جوانان گفت: آیا حال ورزش خوب است؟ آیا صعود به جام جهانی را به حساب حال خوب ورزش می گذاریم؟ آیا بازگشت مسببین پرونده ویلموتس به فوتبال با نظارت ضعیف را حال خوب ورزش می دانیم؟ چطور ممکن است مسببین چند صد میلیاردی پرونده ویلموتس و خسارت به بیت المال سودای بازگشت به تاج ورزش ایران را داشته باشند و شما به عنوان وزیر ورزش بگویید حال ورزش خوب است.
وی ادامه داد: یک مجمع در وزارت ورزش بدون حضور وزیر و معاونینش تشکیل و انتخابات آن برگزار می شود، سپس مسئولین آن با حجم بالای تخلفات با تنظیمات خارج از وزارتخانه انتخاب می شوند که اگر نظارت بود این اتفاقات رخ نمی داد اما هنوز وزیر می گوید حال ورزش ما خوب است.
راستینه ادامه داد: ما در بازدیدهای نظارتی خود به یکی از استان ها شاهد اداره یک باشگاه هزار میلیاردی در مرکز استان بودیم، در حالی که در روستاهای همان استان یک متر سرانه ورزشی نیز وجود نداشت و آیا این وظیفه شما نیست که سرانه ورزشی را براساس قانون تامین کنید؟
وی با اشاره به قانون وظایف و اختیارات وزارت ورزش، گفت: کرونا مشکلات زیادی را برای باشگاه های ورزشی ایجاد کرد و این قانونی است که اگر قانون به درستی اجرا می شد و اتحادیه ها تشکیل می شد و از این باشگاه ها حمایت می شد شاهد آسیب رسیدن به آن ها نبودیم و مشکلات فدراسیون ها را نیز به این مشکلات اضافه کنیم. همچنین یک جلسه شورای عالی ورزش تشکیل نشده و علیرغم اهمیت این موضوع شاهد تداوم مشکلات جوانان و ورزشکاران هستیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی همچنین از بی توجهی به وضع معیشت ورزشکاران و قهرمانان انتقاد کرد و گفت: ورزشکاران و قهرمانان در دیدار با مقام معظم رهبری از اشتغال، معیشت و مشکلات خود گفتند و قرار شد به این مسئله رسیدگی شود. این سوال مطرح است که در کجای دنیا افتخارآفرینان و قهرمانان مشکلات معیشتی و مستمری دارند؟ و آیا قرار نبود در کوتاه ترین زمان به این مسئله رسیدگی شود، چرا اینگونه نشده است؟. همچنین جای نظارت بر باشگاه ها و باشگاه داری و فدراسیون های ورزشی خالی است اما آقای وزیر همچنان از حال خوب ورزش سخن می گویید؛ سهم نظارت در وزارتخانه شما کجاست ؟
سجادی: این روزها اخبار خوب حوزه ورزش حال ما را خوب میکند
سید حمید سجادی در جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی و در پاسخ به سوال احمد راستینه در خصوص اینکه چرا با وجود گذشت ۱۸ ماه از تصویب قانون شرح وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان، هنوز آییننامه اجرایی این قانون به تصویب هیات دولت نرسیده و عملا ظرفیتهای این قانون فعال نشده است؟ بیان کرد: تردیدی نیست که با تصویب این قانون با همت مجلس شورای اسلامی گام بلندی در راستای انسجام مسائل و موضوعات مهم حوزه ورزش و جوانان برداشته شد. این قانون کمک کرد تا حوزه ورزش و جوانان تا حدود زیادی ساماندهی و قانونمند شود. ما سالها دغدغه داشتیم که بعد از پیروزی انقلاب در حوزه ورزش و جوانان قانون نداشته و همچنان با قانون زمان پهلوی دوم، حوزه ورزش و جوانان را اداره میکردند.
وزیر ورزش و جوانان در ادامه خاطر نشان کرد: در خردادماه سال ۱۳۹۰ که وزارت ورزش و جوانان نیز تشکیل شد همچنان همان قانون سازمان تربیت بدنی دوران پهلوی دوم به وزارتخانه تفویض شد و حوزه ورزش و جوانان با این قانون اداره شد. الحمدلله آرزوی ما برآورده شد و قانون اهداف و وظایف حوزه ورزش و جوانان از سوی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. از زمان تصویب این قانون و ابلاغ آن در دولت گذشته وزارت ورزش وقت پیشنویس آییننامههای آن را تهیه کرد و به نهاد ریاست جمهوری و هیات دولت ارائه نمود. از آن زمان با روی کار آمدن دولت جدید فاصلهای در تصویب آییننامههای این قانون افتاد اما بنده به اتفاق همکارانم در وزارت ورزش و جوانان تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا آییننامه این قانون هرچه سریعتر به تصویب برسد.
وی گفت: وزارت ورزش و جوانان در ۱۰ قسمت وظیفه داشت که آییننامه تهیه کند و ما در ۸ قسمت آییننامه و دستورالعملهای لازم را تهیه و به تصویب رساندیم، یعنی از ۱۰ تکلیف ما ۸ تکلیف خود را انجام دادیم.
وزیر ورزش در ادامه تاکید کرد: دو تکلیف باقیمانده که نیز منجر به طرح این سوال شد با جدیت در وزارتخانه دنبال شد و ما به صورت متمرکز تمام تلاش خود را به کار بستیم تا هرچه سریعتر تعیین تکلیف گردد. خوشبختانه در تاریخ ۱۴۰۱.۰۵.۰۹ یعنی دو روز پیش دو مورد باقیمانده از آییننامه این قانون با پشتکار و پیگیری وزارت ورزش و حمایت رئیس جمهور به تصویب رسید. اکنون هر ۱۰ تکلیف ما در تهیه آییننامه اجرایی این قانون انجام شده است. آنچه که مورد سوال قرار گرفته اکنون به تصویب رسیده است و ما در تلاش هستیم تا از تمام نقاط قوت این قانون بهرهمند شویم. ماده چهار این قانون یکی از آرزوهای ما را برآورده کرد همانطور که در حوزه سلامت تنها وزارت بهداشت میتواند امور را پیگیری کند و هیچ دستگاهی اجازه دخالت ندارد اکنون با تصویب این قانون در ماده چهار متولی اصلی حوزه ورزش و جوانان، وزارتخانه تعیین شده و تمام سیاستگذاریها و ریلگذاریهای حوزه ورزش و جوانان باید از طریق وزارت ورزش و جوانان دنبال شود. ما نیز در تلاش هستیم تا از تمام نقاط قوت و فرصتهای این قانون استفاده کنیم.
سجادی ادامه داد: یکی از نگرانیهای ما در حوزه ورزش و جوانان این بود که از ظرفیتهای این قانون به شکل اصلی استفاده نشود. بنده به عنوان خادم حوزه ورزش و جوانان قول میدهم که با تلاش و پشتکار قریب به ۱۰۰ درصد مفاد این قانون در آییننامه و دستورالعمل دیده شده و تمام تلاش ما بهرهگیری از ظرفیتهای این قانون است. یکی دیگر از موارد دیده شده اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان است که خوشبختانه با تلاشهای صورت گرفته هیچگاه از خدمات این صندوق به جامعه قهرمانان کاسته نشد و یک رضایت مطلوبی نزد خانواده ورزش و پیشکسوتان ایجاد شده است.
وی در ادامه گفت: این مورد از نقاط قوت این قانون به شمار میرود. از سویی دیگر تمام تلاش ما برای فعال کردن ظرفیت ماده چهار این قانون میباشد که متولی اصلی ورزش و جوانان را وزارت ورزش و جوانان قرار داده است. در بند ۱۱ ماده ۱۴ این قانون ظرفیت بزرگی دیده شده که صدور یا لغو مجوز رشتهها و سبکهای مختلف ورزشی را در اختیار وزارتخانه قرار داده است. در بند ۱۳ قانون نیز صدور یا لغو مجوز باشگاههای ورزشی، اماکن و اتحادیهها را نیز به وزارتخانه داده است. بنده با همکارانم هیچ کوتاهی در تهیه این آییننامه نداشتیم و تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا از تمام ظرفیتهای این قانون به درستی بهرهمند شویم.
وزیر ورزش و جوانان در پایان بیان کرد: یکی از افتخارات ما این است که این روزها اخبار خوب حوزه ورزش حال ما را خوب میکند. سریعترین صعود تیم فوتبال به جام جهانی و اتفاقات خوبی که در حوزه ورزش بانوان رخ داده است. از سوی دیگر رشد معاونت امور جوانان و ارتقاع جایگاهاش به دبیر شورای عالی جوانان از دیگر دستاوردهای حوزه ورزش است که بنده قول آن را داده و محقق شد.
رئیس کمیسیون اصل نود:پرونده ویلموتس و تاج در کمیسیون اصل نود مفتوح است
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با اشاره به ورود کمیسیون اصل نود بر قرداداد ویلموتس گفت: پرونده ویلموتس و عملکرد تاج به دور از نگاههای سیاسی و با همراهی دستگاههای نظارتی و دغدغهمندان فوتبال کشور در کمیسیون اصل نود همچنان مفتوح و در حال بررسی است.
نصرالله پژمان فر در مطلبی در صفحه توییتر خود نوشت: «کمیسیون اصل نود به دلیل جایگاه نظارتی بر طرز کار قوای سه گانه، از ابتدای شروع حواشی قرارداد ویلموتس به این موضوع ورود پیدا کرد. قراردادی با رقمی قابل توجه و تعهدات فراوان، که متاسفانه بخش مهمی از اشکالات آن به مدیریت وقت فدراسیون فوتبال برمیگشت. پرونده ویلموتس و عملکرد آقای تاج به دور از نگاههای سیاسی و با همراهی دستگاههای نظارتی و دغدغهمندان فوتبال کشور در کمیسیون اصل نود همچنان مفتوح و در حال بررسی است.
در بهکارگیری افراد در مشاغل حساس که تعهدات آنان میتواند هزینههای سنگینی بر کشور تحمیل کند، عدم سابقه محکومیت قطعی و پرونده مفتوح در دستگاه قضایی، باید لحاظ گردد.خوشبختانه نیروهای جوان، باانگیزه و مدبری در ورزش به ویژه فوتبال رویش داشتهایم که میتوانند بیش از مدیران سابق فدراسیون فوتبال در کسب دستاوردهای آسیایی و جهانی و رفع نگرانیهای به حق مردم نقش آفرینی کنند.»
چند روز پیش حکم نهایی پرونده مارک ویلموتس از سوی دادگاه داوری ورزش (CAS) اعلام شد و فدراسیون فوتبال با نصف شدن رای اولیه، به سه میلیون و ۳۲۵ هزار یورو محکوم شد. به این مبلغ به ازای هر سال تاخیر پنج درصد سود اضافه خواهد شد.همچنین اخیرا مهدی تاج، رییس سابق فدراسیون فوتبال برای حضور در انتخابات ریاست این فدراسیون در هشتم شهریور، نامزد شد. موضوعی که ابهامات و سوالات بسیاری را به وجود آورده است.
نظر شما