صادرات پسته تقریبا به صفر رسید

رئیس هیئت مدیره انجمن پسته ایران از رسیدن صادرات پسته ایران به مرز صفر خبر داد و گفت: رسیدن صادرات پسته ایرانی به مرز صفر به دلیل اجرای سیاست‌های غلط صادراتی در حالی است که فصل برداشت پسته در سالجاری از چند روز پیش آغاز شده و از سال گذشته نیز حجم زیادی محصول در انبارها باقی‌ مانده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از اقتصاد آنلاین ، محمد صالحی، رئیس هیئت مدیره انجمن پسته ایران، در گفتگو با اقتصادآنلاین با بیان اینکه شرایط تولید و بازار پسته کشور نامطلوب است، افزود: امسال بخش زیادی از باغ‌های پسته کشور با کم آبی شدید و بخشی دیگر درگیر سیل تابستانه شده‌اند.

وی ادامه داد: سیل تابستانی سطح زیادی از باغ‌های پسته شهرستان‌های رفسنجان و سیرجان را ۱ تا ۱.۵ متر زیر آب برد و در برخی مناطق تعدادی از درختان را از ریشه کند.

صالحی همچنین از خسارت سرما به باغ‌های پسته به ویژه در استان کرمان که قطب تولید این محصول به شمار می‌رود خبر داد و گفت: باغ‌های کرمان در فروردین ماه دچار سرمازدگی شده‌اند که نتیجه آن از بین رفتن جوانه درختان و محصول بود.

وی میزان خسارت سرما به باغ‌های پسته کشور را در مجموع ۴۰ تا ۵۰ درصد اعلام کرد.

به گفته صالحی؛ این خسارات، تولید پسته کشور در سالجاری را کاهش زیادی داده است.

وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر نمی‌توان مجموع خسارات باغ‌های پسته کشور از کم آبی، سیل و سرمازدگی را برآورد کرد، افزود: به رغم عدم امکان برآورد مجموع خسارات به باغ‌های پسته کشور، پیش‌بینی انجمن این است که تولید بسیار کمتر از میزان مورد انتظار برای سالجاری باشد.

صالحی میزان مورد انتظار برای تولید پسته امسال را ۲۳۰ تا ۲۴۰ هزار تن اعلام کرد در حالی که، با توجه به خسارات به باغ‌ها پیش‌بینی انجمن پسته برای تولید سال جاری ۱۳۵ هزار تن است.

رئیس هیئت مدیره انجمن پسته ایران همچنین شرایط بازار داخلی و صادراتی پسته ایران را نیز نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی بازار داخلی پسته شرایط نامطلوبی دارد به نحوی که بازار عید نوروز سال ۱۴۰۱ با کاهش تقاضای زیادی مواجه شد.

صالحی ادامه داد: شرایط بازار صادراتی پسته بسیار بدتر از بازار داخلی است به نحوی که صادرات پسته ایرانی به صفر نزدیک شده است.

 وی تاکید کرد: سیر نزولی صادرات پسته در شرایطی است که هم موجودی محصول در انبارها زیاد است و هم مشتری خارجی به اندازه کافی وجود دارد.

به گفته صالحی؛ صادرات پسته ایرانی از متوسط ۱۵ هزار تن در ماه به ۳ تا ۴ هزار تن کاهش داشته است.

وی تصریح کرد: مقدار کم صادراتی که انجام می‌شود نیز توسط اندک تجار با سابقه این بازار برای حفظ قراردادهای خاص و دراز مدت است.

صالحی معتقد است؛ روند نزولی صادرات پسته نتیجه اجرای سیاست‌های غلط مسئولان از جمله برگشت ارز صادراتی است.

وی اظهار کرد: تجار پسته را با نرخ ارز آزاد از کشاورز خریداری می‌کنند اما، دولت قیمت ارز برگشتی را ۳ تا ۴ هزار تومان زیر این نرخ سیاست‌گذاری می‌کند، به عبارت دیگر شرایط را به گونه‌ای پیش می‌برد که واردکننده‌ای که می‌خواهد ارز را از صادرکننده خریداری کند باید در حدود پانزده درصد زیر قیمت بازار آزاد خرید کند.

رئیس هیئت مدیره انجمن پسته ایران بر این باور است؛ با ادامه اجرای سیاست‌های غلط صادراتی، به زودی اندک تجار باقی مانده در بازار صادراتی پسته از دور خارج شده و بازار جهانی خالی از پسته ایرانی می‌شود.

۳۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۷:۵۶
کد خبر: 32006

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha