به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد دکتر مهدی فهیمی در گفتوگو با تسنیم درباره جایگاه طب سنتی در نظام سلامت کشور و چرایی عدم استفاده از این ظرفیت گسترده در بحران کنونی کرونا در کشورمان اظهار کرد: عملکرد وزارت بهداشت در قبال طب سنتی، بهنوعی خیانت به این طب است؛ مسئولان وزارت بهداشت به تأثیر طب سنتی و تغذیه سالم بر سلامتی و دانش طب ایرانی واقف هستند اما مخالف آن عمل میکنند.
وی افزود: کرونا باعث بروز تب میشود؛ در افرادی که طبع سرد و غلبه سودا دارند یا بلغم در بدن آنها وجود دارد، در مواجهه با کرونا و تب، فساد اخلاط سرد صورت میگیرد و بلغم و سودای غلیظ در ریه، کلیه و کبد ایجاد میشود و احتمال مرگومیر بالاتر میرود.
این متخصص طب سنتی متذکر شد: ما میتوانیم با مصرف سوپ، آش و ترکیبات پاککننده کبد و پاککنندههای سودا و بلغم، به کاهش شدت بیماری کرونا کمک کنیم اما این اتفاق رخ نداده است زیرا دولت از طب سنتی حمایتی نمیکند.
دکتر فهیمی گفت: توجه صرف به درمانهای دارویی غربی، باعث افزایش تلفات کرونا در کشور شده است؛ از سوی دیگر مردم بهدلیل مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم و... تحت تنش هستند و جرمهای غلیظ در بدنشان زیاد است؛ مطالبه بحق متخصصین طب سنتی این است که حداقل کنار درمانهای دارویی برای بیماران کرونا، بر رژیم غذایی بیماران کرونایی نظارت داشته باشند اما حتی با این اقدام هم موافقت نشده است و همین چشم دوختن مسئولان نظام سلامت کشورمان به خارج از مرزها و عدم استفاده از ظرفیتهای طب سنتی باعث افزایش مرگومیر بیماران کرونایی شده است.
این متخصص طب سنتی یادآور شد: با بسیاری از رفتارهای ساده میتوانیم بزرگترین موانع بهبود بیماران کرونا را از سر راه برداریم بهشرطی که حداقل یک بخش، به طب سنتی ایرانی اختصاص داده شود؛ ما نمیگوییم یک بیمارستان کرونا بهطور مختص به متخصصین طب سنتی داده شود بلکه از وزارت بهداشت درخواست داریم در مراکز درمانی از درمان ترکیبی طب سنتی و طب مدرن استفاده کند و پژوهشی صورت بگیرد تا متوجه تأثیر مداخلات طب سنتی بر بهبودی بیماران کرونا شویم.
وی تصریح کرد: ما حتی ادعای مداخله شدید در درمان کرونا نداشتهایم اما به درخواست ما توجه نشد؛ ما در ابتدا گفتیم که داروی "هیدروکسی کلروکین" که از گیاه گنهگنه ساخته میشود برای بیماران کرونا خوب نیست اما این دارو تجویز شد و ترکیبات مدنظر ما تجویز نشد.
نظر شما