به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، بازی تیمهای ملی فوتبال دانمارک و تونس در جام جهانی ۲۰۲۲ ، ساعت ۱۶:۳۰ روز سه شنبه یک آذر در ورزشگاه اجوکیشن سیتی برگزار شد.
اولین تساوی جام جهانی / دانمارک ۰- تونس ۰ + فیلم خلاصه بازی
برنامه کامل و نتایج جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ قطر؛ از مرحله گروهی تا فینال + جدول
برنامه بازی های گروه D:
اول آذر : دانمارک - تونس، ساعت ۱۶:۳۰، ورزشگاه اجوکیشنسیتی
اول آذر : فرانسه - استرالیا، ساعت ۲۲:۳۰، ورزشگاه الجنوب
۵ آذر: تونس - استرالیا، ساعت ۱۳:۳۰، ورزشگاه الجنوب
۵ آذر: فرانسه - دانمارک،ساعت ۱۹:۳۰، ورزشگاه ۹۷۴
۹ آذر: استرالیا - دانمارک، ساعت ۱۸:۳۰، ورزشگاه الجنوب
۹ آذر: فرانسه - تونس، ساعت ۱۸:۳۰، ورزشگاه اجوکیشنسیتی
معرفی دانمارک
در میان باسابقهترین تیمهای ملی که جواز حضور در جام جهانی ۲۰۲۲ را کسب کردهاند، دانمارک میتواند ادعا کند که جزو باقدمتترینهاست. این تیم شاید در تراز مدعیان قهرمانی نباشد اما با عملکرد و آماری که در مرحله انتخابی این دوره از رقابتها داشت، پتانسیل خود جهت دردسرسازی برای بزرگان فوتبال جهان را به اثبات رساند.
خلاصه بازی دانمارک - فرانسه
پیش از آن اتفاقی هم که برای دانمارکیها در یورو ۲۰۲۰ رخ داد - سکته قلبی کریستین اریکسن در جریان اولین بازی قرمزهای اسکاندیناوی - قدرت روانی شاگردان کاسپر هیولماند برای مدیریت شایسته لحظات بحرانی بازی را به رخ رقبا کشید. اتفاقی که نه فقط هواداران حاضر در ورزشگاه بلکه تمامی اهالی دنیای فوتبال را شوکه کرد، نه تنها باعث نشد که دانمارک انگیزه و روحیهاش برای صعود به مرحله بعدی را از دست بدهد، بلکه انگیزهای مضاعف به اعضای این تیم داد تا ولز و پس از آن جمهوری چک را در مراحل یک هشتم نهایی و یک چهارم نهایی حذف کند و به نیمه نهایی رقابتها برسد. در واقع دانمارکیها این بار قصد دارند رقبا را سکته دهند.
اکثر بازیکنان همان تیم دوباره دور هم جمع شدهاند و با هدایت همان مربی قبلی، یکی از قاطعانهترین صعودهای تاریخ دانمارک به جام جهانی را رقم زدند. شاگردان هیولماند از ۱۰ بازی خود در گروه F مرحله انتخابی ۹ تا را بردند و تنها یکی را باختند تا با ۲۷ امتیاز - بیشترین امتیاز کسب شده در مرحله انتخابی به همراه آلمان - بلیت سفر به قطر را کسب کنند.
وضعیت تیم ملی دانمارک در بازی های ۲۰۲۲
دانمارک پس از قطر و آلمان سومین تیمی بود که مسافر جام جهانی ۲۰۲۲ شد. این تیم با پیروزی خانگیاش برابر اتریش در فاصله دو دور مانده به پایان مرحله انتخابی توانست صعود خود به جام جهانی را قطعی کند. آن بازی با ثبت هشتمین پیروزی متوالی دانمارکی در هشتمین دور مسابقات همراه بود آن هم در شرایطی که این تیم ۲۷ گل به حریفانش زده و حتی یک گل هم نخورده بود. این ششمین باری است که دانمارک در جام جهانی حضور پیدا میکند و در پنج مورد قبلی بهترین عملکرد این تیم صعود به مرحله یک چهارم نهایی در سال ۱۹۹۸ بود. بدترین عملکرد دانمارک در تمامی ادوار حضورش در جام جهانی مربوط به سال ۲۰۱۰ بود که نتوانست از گروهش صعود کند. در سه دوره دیگر هم این تیم تنها تا مرحله یک هشتم نهایی پیشروی کرد.
دانمارک که در رتبهبندی فیفا در رده دهم قرار گرفته، در ترکیب خود بازیکنانی سرشناس مثل کریستین اریکسن، کسپر اشمایکل، سیمون کیائر، یواخیم مائله، آندریاس کریستنسن، کسپر دولبرگ و پیر امیل هویبرگ دارد که چهرههای سرشناس در قاره سبز به شمار میروند. نکته مهم درباره تیم ملی دانمارک حضور غالب لژیونرهاست. از ۲۳ بازیکن آخرین لیست نفرات دعوت شده به اردوی تیم ملی دانمارک تنها دانیل واس که در تیم بروندبی توپ میزند، در لیگ داخلی شاغل و سایر بازیکنان در لیگهای معتبرتر قاره سبز توپ میزنند. با تکیه بر تجربه و مهارتهای این بازیکنان، دانمارک شانس زیادی دارد که از گروه D که فرانسه، استرالیا و تونس هم در آن حضور دارند، صعود کند.
دانمارک اگرچه تیمی متکی به کار گروهی است اما باز هم به یکی دو بازیکنش به طور ویژه برای باز کردن گره از کار تیم در لحظات دشوار امیدوار است. یکی از آنها کاپیتان سیمون کیائر است. کیائر با عملکردی که در یورو به ویژه پس از حادثه اریکسن داشت، توانایی مثال زدنیاش برای مدیریت تیم و از همه بیشتر خط دفاعی آن را به رخ کشید. او به دلیل مصدومیت برای مدتی طولانی از میادین دور ماند اما اکنون در شرایط کاملاً مناسب برگشته و آماده فرماندهی دانمارکیها در زمین بازی است. از بازیکنانی مانند کریستنسن، و دولبرگ و توماس دلانی که بگذریم، دیگر بازیکنی که مستعد تبدیل شدن به مهره کلیدی دانمارکیها باشد، کریستین اریکسن است؛ ستاره منچستریونایتد که به دلیل سکته قلبی تنها چند دقیقه توانست کشورش را همراهی کند، حالا با انگیزهای مضاعف برگشته تا تفاوت در بود و نبودش در ترکیب دانمارک را ثابت کند. اریکسن، در این فصل جزو مهرههای ترکیب اصلی منچستریونایتد بوده و اکثر بازیها اریک تنهاخ از او برای پوشش سمت چپ خط میانی استفاده کرده است.
تاریخچه
تیم ملی فوتبال دانمارک یکی از قدیمیترین تیمهای فوتبال دنیاست. این تیم سال ۱۸۸۹ تشکیل شد و سال ۱۹۰۶ اولین عنوان خود را با غلبه بر یک تیم یونانی و دو باشگاه از امپراتوری عثمانی کسب کند و یک مدال غیررسمی کسب کرد. دوسال بعد تیم ملی دانمارک در عرصهای بزرگتر مثل المپیک شرکت کرد و جایگاه دوم را به خود اختصاص داد. این اتفاق در سال ۱۹۱۲ نیز تکرار شد. با این حال بدون تردید بزرگترین موفقیت تاریخ دانمارکیها همان شگفتی است که سال ۱۹۹۲ با فتح جام ملتهای اروپا رقم زدند. در آن دوره از رقابتهای، دانمارک نتوانست به صورت مستقیم به یورو صعود کند اما به لطف محروم شدن یوگسلاوی از سوی یوفا، جواز حضور در مرحله نهایی رقابتها را کسب کرد. دانمارکی در مرحله گروهی بالاتر از رقبایی مانند انگلیس و فرانسه صعود کرد و در ادامه مسابقات هلند، مدافع عنوان قهرمانی را در مرحله نیمه نهایی و آلمان قهرمان جهان را شکست داد تا یکی از غیرمنتظرهترین و افسانهایترین قهرمانیهای تاریخ فوتبال جهان به دست «دینامیتها» خلق شود. تیم ملی دانمارک که در ماه می سال ۱۹۹۷ به بالاترین جایگاه تاریخ خود در ردهبندی فیفا رسید (سوم)، سال ۱۹۰۸ یک اتفاق غیرمنتظره دیگر را هم رقم زد و با نتیجه عجیب ۱۷ بر یک فرانسه را شکست داد که بهترین برد تاریخ این تیم محسوب میشود. دیگر افتخار مهم تیم ملی دانمارک قهرمانی در جام کنفدراسیونهای سال ۱۹۹۵ است که با غلبه بر آرژانتین در فینال رقم خورد.
در تاریخ تیم ملی دانمارک هیچ بازیکنی بیشتر از پیتر اشمایکل (پدر دروازهبان فعلی) بیشتر بازی نکرده است - او ۱۲۹ بازی ملی دارد - و هیچ بازیکنی هم به اندازه پل نیلسن و یان دال توماسون که هر دو ۵۲ گل ملی در کارنامه دارد، گل نزده است. اینها اما تنها بخش کوچکی از ستارههای پرآوازهای هستند که دانمارک را به تیمی تاریخساز تبدیل کردند و بازیکنان دیگری مانند میشل لادروپ، پیتر اشمایکل، آلن سیمونسن و هنینگ ینسن، هم جایگاهی ویژه در تاریخ قرمزهای اسکاندیناوی دارند.
معرفی تونس
تیم ملی تونس ششمین حضور خود را در مسابقات فوتبال جام جهانی تجربه میکند. این تیم که روز ۲۵ آبان در دیداری دوستانه به مصاف تیم ملی ایران میرود، در گروه D جام جهانی ۲۰۲۲ با فرانسه، استرالیا و دانمارک همگروه است.
اولین صعود مصادف با بهترین حضور
پس از استقلال تونس در سال ۱۹۵۶، تیم ملی این کشور در سالهای ۱۹۵۸ و ۱۹۶۲ به جام جهانی نرسید و وارد دور انتخابی جام جهانی ۱۹۶۶ (به دلیل انصراف تیمهای آفریقایی) نشد. تونس بهعنوان تنها نماینده این قاره، برای اولین بار در جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین حاضر شد و در اولین مسابقه، نخستین پیروزی تاریخ خود در جام جهانی را به دست آورد. برتری مقابل مکزیک اما با شکست مقابل لهستان و تساوی با آلمان غربی پیگیری شد تا تونس از صعود به مرحله حذفی بازبماند.
بازگشت پس از ۲۰ سال بدون موفقیت
تونسیها مانند ایران ۲۰ سال از جام جهانی دور بودند و سال ۱۹۹۸ به این رقابتها بازگشتند. آنها در دو دوره بعدی این مسابقات هم شرکت کردند که در هر سه سال، قعرنشین جدول گروههای خود شدند و مجموعاً ۶ شکست و ۳ تساوی کسب کردند. عقابهای قرطاج (برگرفته از نام تمدن سابق تونسیها) جایی در میان نمایندگان آفریقا در جامهای جهانی ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴ نداشتند و در جام جهانی ۲۰۱۸ به مهمترین رویداد فوتبال جهان بازگشتند. تونس بازگشت باشکوهی نداشت و پس از شکست برابر انگلیس و بلژیک، از دور گروهی حذف شد.
خلاصه بازی برزیل تونس:
امید به مربی بومی برای پایان دادن به ناکامیها
۴ صعود از ۶ صعود تیم ملی تونس به جام جهانی با مربیان داخلی به دست آمد. جلال القادری که مربی تیم ملی این کشور بود، ابتدای سال ۲۰۲۲ و در تصمیمی تعجببرانگیز بهعنوان سرمربی تونس انتخاب شد و فوتبالدوستان این کشور امیدوارند این مرد ۵۰ ساله به ناکامیهای پیاپی تونس در جام جهانی پایان بدهد.
۵ ستاره اصلی تونس در جام جهانی
تونس در گروه B مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ بالاتر از گینه استوایی، زامبیا و موریتانی قرار گرفت و در مرحله پلیآف حریف مالی شد. این تیم در دور پلیآف با شکست مالی، صعود خود را به جام جهانی قطعی کرد. یوسف المساکنی از الدحیل، دیلان برون از سالرنیتانا، الیاس صخیری از کلن، وهبی خزری از مونپولیه و عیسی العیدونی از فرانسواروژ را میتوان ستارههای اصلی تونس در جام جهانی ۲۰۲۲ دانست.
مهمترین افتخار و جایگاه تونس
شاگران جلال القادری جایگاه سیام ردهبندی فیفا را در اختیار دارند و بهترین رتبه تونس به سال ۲۰۱۸ با کسب رده چهاردهم مربوط میشود. مهمترین افتخار تاریخ فوتبال تونس نیز به سال ۲۰۰۴ برمیگردد که عقابها در خانه خود به قهرمانی جام ملتهای آفریقا دست یافتند.
طمع ایتالیاییها به جایگاه تونس در جام
تیم ملی تونس یکی از تیمهای خبرساز این دوره از جام جهانی ۲۰۲۲ محسوب میشود. دخالت کمال دقیش وزیر ورزش و جوانان این کشور در امور فوتبال، زمزمههایی مبنی بر حذف تونس از جام جهانی قطر به وجود آورد و فعالان فوتبالی کشورهایی چون ایتالیا را برای جایگزینی تونس به طمع انداخت. با این حال فیفا هیچ موضعی در این باره نگرفت و تونس را یکی از ۳۲ تیم حاضر در جام جهانی ۲۰۲۲ برشمرد.
نظر شما