به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، بازی تیمهای ملی فوتبال دانمارک و فرانسه در جام جهانی ۲۰۲۲ ، شنبه ۵ آذر ساعت ۱۹:۳۰ در ورزشگاه ۹۷۴ برگزار می شود.
لینک پخش زنده بازی دانمارک و فرانسه از سیما
لینک پخش بازی دانمارک و فرانسه از رادیو ورزش
برنامه کامل و نتایج جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ قطر؛ از مرحله گروهی تا فینال + جدول
برنامه بازی های گروه D:
اول آذر : دانمارک - تونس، ساعت ۱۶:۳۰، ورزشگاه اجوکیشنسیتی
اول آذر : فرانسه - استرالیا، ساعت ۲۲:۳۰، ورزشگاه الجنوب
۵ آذر: تونس - استرالیا، ساعت ۱۳:۳۰، ورزشگاه الجنوب
۵ آذر: فرانسه - دانمارک،ساعت ۱۹:۳۰، ورزشگاه ۹۷۴
۹ آذر: استرالیا - دانمارک، ساعت ۱۸:۳۰، ورزشگاه الجنوب
۹ آذر: فرانسه - تونس، ساعت ۱۸:۳۰، ورزشگاه اجوکیشنسیتی
معرفی دانمارک
در میان باسابقهترین تیمهای ملی که جواز حضور در جام جهانی ۲۰۲۲ را کسب کردهاند، دانمارک میتواند ادعا کند که جزو باقدمتترینهاست. این تیم شاید در تراز مدعیان قهرمانی نباشد اما با عملکرد و آماری که در مرحله انتخابی این دوره از رقابتها داشت، پتانسیل خود جهت دردسرسازی برای بزرگان فوتبال جهان را به اثبات رساند.
خلاصه بازی دانمارک - فرانسه
پیش از آن اتفاقی هم که برای دانمارکیها در یورو ۲۰۲۰ رخ داد - سکته قلبی کریستین اریکسن در جریان اولین بازی قرمزهای اسکاندیناوی - قدرت روانی شاگردان کاسپر هیولماند برای مدیریت شایسته لحظات بحرانی بازی را به رخ رقبا کشید. اتفاقی که نه فقط هواداران حاضر در ورزشگاه بلکه تمامی اهالی دنیای فوتبال را شوکه کرد، نه تنها باعث نشد که دانمارک انگیزه و روحیهاش برای صعود به مرحله بعدی را از دست بدهد، بلکه انگیزهای مضاعف به اعضای این تیم داد تا ولز و پس از آن جمهوری چک را در مراحل یک هشتم نهایی و یک چهارم نهایی حذف کند و به نیمه نهایی رقابتها برسد. در واقع دانمارکیها این بار قصد دارند رقبا را سکته دهند.
اکثر بازیکنان همان تیم دوباره دور هم جمع شدهاند و با هدایت همان مربی قبلی، یکی از قاطعانهترین صعودهای تاریخ دانمارک به جام جهانی را رقم زدند. شاگردان هیولماند از ۱۰ بازی خود در گروه F مرحله انتخابی ۹ تا را بردند و تنها یکی را باختند تا با ۲۷ امتیاز - بیشترین امتیاز کسب شده در مرحله انتخابی به همراه آلمان - بلیت سفر به قطر را کسب کنند.
وضعیت تیم ملی دانمارک در بازی های ۲۰۲۲
دانمارک پس از قطر و آلمان سومین تیمی بود که مسافر جام جهانی ۲۰۲۲ شد. این تیم با پیروزی خانگیاش برابر اتریش در فاصله دو دور مانده به پایان مرحله انتخابی توانست صعود خود به جام جهانی را قطعی کند. آن بازی با ثبت هشتمین پیروزی متوالی دانمارکی در هشتمین دور مسابقات همراه بود آن هم در شرایطی که این تیم ۲۷ گل به حریفانش زده و حتی یک گل هم نخورده بود. این ششمین باری است که دانمارک در جام جهانی حضور پیدا میکند و در پنج مورد قبلی بهترین عملکرد این تیم صعود به مرحله یک چهارم نهایی در سال ۱۹۹۸ بود. بدترین عملکرد دانمارک در تمامی ادوار حضورش در جام جهانی مربوط به سال ۲۰۱۰ بود که نتوانست از گروهش صعود کند. در سه دوره دیگر هم این تیم تنها تا مرحله یک هشتم نهایی پیشروی کرد.
دانمارک که در رتبهبندی فیفا در رده دهم قرار گرفته، در ترکیب خود بازیکنانی سرشناس مثل کریستین اریکسن، کسپر اشمایکل، سیمون کیائر، یواخیم مائله، آندریاس کریستنسن، کسپر دولبرگ و پیر امیل هویبرگ دارد که چهرههای سرشناس در قاره سبز به شمار میروند. نکته مهم درباره تیم ملی دانمارک حضور غالب لژیونرهاست. از ۲۳ بازیکن آخرین لیست نفرات دعوت شده به اردوی تیم ملی دانمارک تنها دانیل واس که در تیم بروندبی توپ میزند، در لیگ داخلی شاغل و سایر بازیکنان در لیگهای معتبرتر قاره سبز توپ میزنند. با تکیه بر تجربه و مهارتهای این بازیکنان، دانمارک شانس زیادی دارد که از گروه D که فرانسه، استرالیا و تونس هم در آن حضور دارند، صعود کند.
دانمارک اگرچه تیمی متکی به کار گروهی است اما باز هم به یکی دو بازیکنش به طور ویژه برای باز کردن گره از کار تیم در لحظات دشوار امیدوار است. یکی از آنها کاپیتان سیمون کیائر است. کیائر با عملکردی که در یورو به ویژه پس از حادثه اریکسن داشت، توانایی مثال زدنیاش برای مدیریت تیم و از همه بیشتر خط دفاعی آن را به رخ کشید. او به دلیل مصدومیت برای مدتی طولانی از میادین دور ماند اما اکنون در شرایط کاملاً مناسب برگشته و آماده فرماندهی دانمارکیها در زمین بازی است. از بازیکنانی مانند کریستنسن، و دولبرگ و توماس دلانی که بگذریم، دیگر بازیکنی که مستعد تبدیل شدن به مهره کلیدی دانمارکیها باشد، کریستین اریکسن است؛ ستاره منچستریونایتد که به دلیل سکته قلبی تنها چند دقیقه توانست کشورش را همراهی کند، حالا با انگیزهای مضاعف برگشته تا تفاوت در بود و نبودش در ترکیب دانمارک را ثابت کند. اریکسن، در این فصل جزو مهرههای ترکیب اصلی منچستریونایتد بوده و اکثر بازیها اریک تنهاخ از او برای پوشش سمت چپ خط میانی استفاده کرده است.
تاریخچه
تیم ملی فوتبال دانمارک یکی از قدیمیترین تیمهای فوتبال دنیاست. این تیم سال ۱۸۸۹ تشکیل شد و سال ۱۹۰۶ اولین عنوان خود را با غلبه بر یک تیم یونانی و دو باشگاه از امپراتوری عثمانی کسب کند و یک مدال غیررسمی کسب کرد. دوسال بعد تیم ملی دانمارک در عرصهای بزرگتر مثل المپیک شرکت کرد و جایگاه دوم را به خود اختصاص داد. این اتفاق در سال ۱۹۱۲ نیز تکرار شد. با این حال بدون تردید بزرگترین موفقیت تاریخ دانمارکیها همان شگفتی است که سال ۱۹۹۲ با فتح جام ملتهای اروپا رقم زدند. در آن دوره از رقابتهای، دانمارک نتوانست به صورت مستقیم به یورو صعود کند اما به لطف محروم شدن یوگسلاوی از سوی یوفا، جواز حضور در مرحله نهایی رقابتها را کسب کرد. دانمارکی در مرحله گروهی بالاتر از رقبایی مانند انگلیس و فرانسه صعود کرد و در ادامه مسابقات هلند، مدافع عنوان قهرمانی را در مرحله نیمه نهایی و آلمان قهرمان جهان را شکست داد تا یکی از غیرمنتظرهترین و افسانهایترین قهرمانیهای تاریخ فوتبال جهان به دست «دینامیتها» خلق شود. تیم ملی دانمارک که در ماه می سال ۱۹۹۷ به بالاترین جایگاه تاریخ خود در ردهبندی فیفا رسید (سوم)، سال ۱۹۰۸ یک اتفاق غیرمنتظره دیگر را هم رقم زد و با نتیجه عجیب ۱۷ بر یک فرانسه را شکست داد که بهترین برد تاریخ این تیم محسوب میشود. دیگر افتخار مهم تیم ملی دانمارک قهرمانی در جام کنفدراسیونهای سال ۱۹۹۵ است که با غلبه بر آرژانتین در فینال رقم خورد.
در تاریخ تیم ملی دانمارک هیچ بازیکنی بیشتر از پیتر اشمایکل (پدر دروازهبان فعلی) بیشتر بازی نکرده است - او ۱۲۹ بازی ملی دارد - و هیچ بازیکنی هم به اندازه پل نیلسن و یان دال توماسون که هر دو ۵۲ گل ملی در کارنامه دارد، گل نزده است. اینها اما تنها بخش کوچکی از ستارههای پرآوازهای هستند که دانمارک را به تیمی تاریخساز تبدیل کردند و بازیکنان دیگری مانند میشل لادروپ، پیتر اشمایکل، آلن سیمونسن و هنینگ ینسن، هم جایگاهی ویژه در تاریخ قرمزهای اسکاندیناوی دارند.
معرفی تیم ملی فرانسه
فرانسه یکی از مدعیان قهرمانی در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر است؛ البته به شرط آنکه گرفتار کابوس قدیمیاش نشود و بتواند این بار عملکرد بهتری پس از قهرمانی ۲۰۱۸ داشته باشد.
خلاصه بازی دانمارک - فرانسه
ترس از تکرار یک کابوس تلخ
فرانسه تاکنون ۳ بار در ادوار مختلف جام جهانی موفق به صعود به فینال شده که حاصل آن ۲ قهرمانی در سالهای ۱۹۹۸ و ۲۰۱۸ و یک نایب قهرمانی در سال ۲۰۰۶ بوده است. نکته مهم این است که خروسها در دوره بعد از صعودشان به فینال، در همان مرحله گروهی حذف شدهاند؛ همان اتفاقی که در سالهای ۲۰۰۲، ۲۰۱۰ رخ داده است. حالا این ترس وجود دارد که با توجه به قهرمانی در جام جهانی ۲۰۱۸، کابوس ترسناک حذف در مرحله گروهی باز هم در ۲۰۲۲ قطر تکرار شود.
تیمی با تجربه بالا در تاریخ جام جهانی
در بیست و یک دوره گذشته جام جهانی، فرانسویها در ۱۵ دوره حضور داشتهاند. بهترین عملکرد همانطور که عنوان شد؛ در سالهای ۱۹۹۸ و ۲۰۱۸ با کسب عنوان قهرمانی بوده و بدترین عملکرد نیز در سالهای ۲۰۰۶ و ۲۰۱۰ بود که فقط یک تساوی کسب کردند و دو بار هم شکست خوردند.
فرانسه تاکنون ۶۶ بار در جام جهانی به میدان رفته و موفق به کسب ۳۴ برد و ۱۲۰ گل زده و همچنین متحمل ۱۳ تساوی، ۱۹ شکست و ۷۷ گل خورده شده است.
احتمال آخرین حضور دشان روی نیمکت
این دوره از جام جهانی به احتمال فراوان آخرین حضور دیدیه دشان روی نیمکت فرانسه خواهد بود. این سرمربی ۵۴ ساله که یکی از موفقترین مربیان تاریخ کشورش نیز محسوب میشود، به شدت سایه زینالدین زیدان را روی سر خود حس میکند و کوچکترین لغزشی منجر به اخراجش میشود.
دشان که بیش از ۱۰ سال از انتخابش به عنوان سرمربی فرانسه میگذرد (۸ جولای ۲۰۱۲ تاکنون)، در دوره حضورش قهرمانی در جام جهانی ۲۰۱۸، قهرمانی در لیگ ملتهای اروپا در سال ۲۰۲۱ و نایب قهرمانی در جام ملتهای اروپا ۲۰۱۶ را به ارمغان آورده است. وی ۱۳۲ بار سرمربیگری فرانسه را بر عهده داشته که حاصل آن ۸۴ برد، ۲۷ تساوی و ۲۱ باخت بوده است.
بنزما، امباپه و جمع ستارهها
بدون شک فرانسه یکی از پرستارهترین تیمهای جام بیست و دوم خواهد بود؛ تیمی که با اتکا به ستارههایی همچون بنزما، امباپه، گریزمان، دمبله، رابیو، تئو و لوکاس هرناندز، کونده و ... میتواند در لیست مدعیان قهرمانی قرار بگیرد. در میان همه این نفرات، بنزما و امباپه به واسطه درخشش در سالهای اخیر بیشتر از سایرین مورد توجه هستند؛ بنزما که بهترین بازیکن جهان در سال ۲۰۲۲ شده و امباپه نیز با گلزنیهای فراوانش یکی از ستونهای تیم پاریسنژرمن است.
عملکرد سال ۲۰۲۲
فرانسه در سال جاری تاکنون ۸ بازی دوستانه و رسمی برگزار کرده و عملکرد خوبی هم نداشته است. ۳ برد، ۲ تساوی و ۳ باخت، حاصل عملکرد تیمی است که انتظارات از آن بسیار زیاده بوده و همه منتظر موفقیتش هستند، نه شکست. نکته مهم اینکه دو برد فرانسویها در سال ۲۰۲۲ در دو دیدار تدارکاتی با ساحل عاج و آفریقای جنوبی رقم خورده است.
لیست ۲۶ نفره فرانسه برای جام جهانی:
دروازهبان: هوگو یوریس، آلفونسو آرئولا و استیو ماندانا
مدافعان: بنجامین پاوار، ژول کونده، پرسنل کیمپمبه، ویلیام سابیا، رافائل واران، لوکاس هرناندس، تئو هرناندس، دایو اوپامکانو و ابراهیما کوناته
هافبکها: آدرین رابیو، آئورلین چوآمنی، یوسف فوفانا، متئو گندوزی، جردن فرتو و اکوادور کاماوینگا
مهاجمان: کینگسلی کومان، کیلیان امباپه، کریم بنزما، اولیویه ژیرو، آنتوان گریزمان، عثمان دمبله و کریستوف اِنکونکو
نظر شما