به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، بازی تیمهای ملی فوتبال غنا و کره جنوبی در جام جهانی ۲۰۲۲ ، دوشنبه ۷ آذر ساعت ۱۶:۳۰ در ورزشگاه اجوکیشنسیتی برگزار می شود.
لینک پخش زنده بازی غنا و کره جنوبی از سیما
لینک پخش بازی غنا و کره جنوبی از رادیو ورزش
برنامه کامل و نتایج جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ قطر؛ از مرحله گروهی تا فینال + جدول
برنامه بازی های گروه H:
۳ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۶:۳۰/ اروگوئه - کره جنوبی، ورزشگاه اجوکیشنسیتی
۳ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۹:۳۰/ پرتغال - غنا، ورزشگاه راس ابوعبود
۷ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۶:۳۰/ کره جنوبی - غنا، ورزشگاه اجوکیشنسیتی
۷ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۲۲:۳۰/ پرتغال - اروگوئه، ورزشگاه لوسیل
۱۱ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۸:۳۰/ غنا - اروگوئه، ورزشگاه الجنوب
۱۱ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۸:۳۰/ کره جنوبی - پرتغال، ورزشگاه اجوکیشنسیتی
معرفی غنا
اگر قبل از شروع بازیهای مرحله انتخابی قاره آفریقا از هواداران پرسیده میشد که شانس کدام تیمها برای صعود بیشتر از سایرین است؛ قطعاً مصرِ محمد صلاح، ساحل عاجِ نیکلاس پپه و سرژ اوریر و ویلفرد زاها و الجزایر ریاض محرز و اسماعیل بنناصر جزو کاندیدهای اصلی بودند. هیچیک از این سه تیم اما صعود نکردند و تیمی دیگر به جای آنها بلیت سفر به قطر را گرفت که جایگاهش در ردهبندی فیفا پایینتر بود؛ غنا.
فیلم خلاصه بازی غنا و برزیل
تیم تحت هدایت اوتو آدو پیش از این تنها سه بار در جام جهانی شرکت کرده بود که اولین بار سال ۲۰۰۶ رخ داد. پس از صعودی نفسگیر از گروه G دور دوم مرحله انتخابی که تنها به لطف گل زده بیشتر نسبت به آفریقای جنوبی بود، غناییها، در دور سوم نیز نیجریه را هم به لطف تنها گل زده بیشتر در خانه حریف (بازی رفت در غنا بدون گل و بازی برگشت در نیجریه یک – یک مساوی شد) حذف و خودشان برای چهارمین بار به مرحله نهایی صعود کردند.
وضعیت تیم ملی غنا در جام جهانی ۲۰۲۲
با وجود صعود ناپلئونی به جام جهانی؛ تیم ملی غنا حضور ستارگانی مانند ژوزف آیدو و جاناتان منسا، میتواند حضوری متفاوت نسبت ادوار قبلی حضورش در این تورنمنت داشته باشد. غنا مانند دیگر کشورهای آفریقایی دارای تیمی منسجم با قدرت بدنی بسیار بالا است. داشتن قوای جسمانی زیاد برای دوام آوردن تا دقیقه ۹۰ در حالی که بسیاری از تیمها در دو سوم پایانی زمان بازی دچار افت میشوند، یک برگ برنده برای غناییها است. با این حال با توجه به حضور رقبایی سرسخت مانند پرتغال کریستیانو رونالدو، اروگوئه و کره جنوبی شاید خیلی نتوان روی شانس غناییها برای صعود حساب کرد و رخ دادن چنین اتفاقی برای آنها یک دستاورد خواهد بود.
تاریخچه
تیم ملی فوتبال غنا را میتوان یکی از قدیمیترینها بین تیمهای آفریقایی دانست که تشکیل اولین تیم فوتبال مردان آن به سال ۱۹۵۰ میلادی برمیگردد. این تیم که با لقب «ستارههای سیاه» شناخته میشود، سال ۲۰۰۵ بهترین بازیهای خود را ارائه کرده و به تیمی شکستناپذیر تبدیل شده بود. جایزه بهترین تیم تقویت شده توسط فیفا در این سال یکی از جذابترین جوایز در تاریخچه تیم ملی فوتبال غنا به شمار میرود. تیم ملی غنا در سال ۲۰۱۴ برای سومین دوره متوالی در جام جهانی حاضر شد و یک دوره قبل از آن، در جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی بهترین دستاوردش در این مسابقات که صعود به مرحله یک چهارم نهایی بود را رقم زد.
در تاریخ تیم ملی فوتبال غنا، بهترین جایگاه در فیفا رتبه ۱۴، بهترین نتیجه برد ۱۳-صفر مقابل کنیا در سال ۱۹۶۵ و بدترین نتیجه باخت ۱۰-صفر مقابل بلغارستان بوده است. تیم ملی فوتبال غنا تا کنون ۱۸ بار در مسابقات قهرمانی جام ملت های آفریقا شرکت کرده که توانسته در ۴ دوره مقام قهرمانی را کسب کند.
افتخارات
غنا جزو تیمهای پرافتخار قاره آفریقا نیست؛ با این حال مقام قهرمانی جام ملت های آفریقا در سال های ۱۹۶۳، ۱۹۶۵، ۱۹۷۸، ۱۹۸۲ و کسب مقام نایب قهرمانی همین رقابتها در سالهای ۱۹۶۸، ۱۹۷۰ و ۱۹۹۲ را در کارنامه دارد.
بازیکن کلیدی
غنا تیمی بیشتر متکی بر کار گروهی است و نمیتوان گفت که در چند وقت اخیر این تیم بازیکنی داشته که یک و سر گردن از همتیمیهایش بالاتر بوده است. با این حال کلیدیترین مهره تیم ملی غنا توماس پارتی هافبک آرسنال است، بازیکنی که در ۴۰ بازی ملیاش ۱۴ گل هم زده. علاوه بر او میتوان به جردن آیو مهاجم تیم کریستال پالاس که در ۸۲ بازی ملیاش ۲۰ گل زده هم اشاره کرد. اینیاکی ویلیامز نیز از دیگری ستارههای این تیم محسوب میشود که بین تیم ملی اسپانیا و غنا در نهایت دومی را انتخاب کرد.
باسابقهترین بازیکن در لیست اولیه نفرات دعوت شده به اردوی غنا، آندره آیو (برادر جردن) که برای تیم السد قطر توپ میزند و در ۱۰۷ بازی ملیاش ۲۳ گل زده هم سومین مهره کلیدی غناییها به شمار میرود. آندره آیو کاپیتان فعلی غنا هم محسوب میشود. عنوان بهترین گلزن تاریخ تیم ملی غنا اما متعلق به آساموا جیان است که ۵۱ گل به ثمر رسانده است.
فهرست بازیکنان
دروازهبانان: ابراهیم دانالد، عبدالمناف نورالدین و لاورنس آتیزیگی
مدافعان: دنیل آمارتی، محمد سالیسو، الکساندر جیکو، آلیدو سیدو، طارق لامپتی، عبدالرحمان بابا، گیدئون منساه، دنیس اودوی و جوزف آیدو
هافبکها: سالیس عبدالصمد، توماس پارتی، الیشا اووسو، دنیل آفریه، کمال سواه، محمد قدوس، آندره آیو و دنیل کوفیکایره
مهاجمان: عثمان بوکاری، جردن آیو، ایناکی ویلیامز، عبدل فاتاوو، کمالالدین سلیمان و آنتوین سلروم سمنیو
معرفی تیم ملی کره جنوبی
تیم ملی فوتبال کره جنوبی با یکی از سختترین گروههای تیمهای آسیایی در جام جهانی ۲۰۲۲ روبروست و در گروه H با پرتغال، اروگوئه و غنا رقابت خواهد کرد.
فیلم خلاصه بازی کره جنوبی و کامرون
ورود به جام جهانی با شکستهای سنگین
کرهایها وارد یازدهمین جام جهانی خود میشوند و بیشترین حضور را در میان تیمهای آسیایی تجربه میکنند. کره جنوبی برای اولین بار در سال ۱۹۵۴ در این مسابقات به میدان رفت؛ البته این دوره، توفیقی برای کره جنوبی به همراه نداشت. نماینده آسیا با نتیجه ۹ بر صفر مغلوب یوگسلاوی شد و با نتیجه ۷ بر صفر از ترکیه شکست خورد.
صعودهای متوالی و ثبت نتایجی تاریخی در خانه
کره جنوبی در هفت دوره جام جهانی شرکت نکرد و از سال ۱۹۸۶ پای ثابت این جام بود. این تیم پس از اینکه چهار بار در مرحله گروهی حذف شد، میزبانی جام جهانی را در سال ۲۰۰۲ به همراه ژاپن در اختیار گرفت. کره با سرمربیگری گاس هیدینک در دور گروهی بالاتر از آمریکا، پرتغال و لهستان قرار گرفت و حریف ایتالیا شد. دو پیروزی برابر ایتالیا و اسپانیا در مراحل حذفی که اشتباهات عجیب داوری به همراه داشت، کره جنوبی را به نیمهنهایی رساند که افتخاری تاریخی برای این کشور محسوب میشود.
با وجود شکست در بازیهای نیمهنهایی و ردهبندی، کره جنوبی بهترین عملکرد یک تیم آسیایی در ادوار جام جهانی را ثبت کرده که هیچ تیمی تاکنون موفق به تکرار آن نشده است. جنگجویان تائهگوک پس از آن در چهار دوره دیگر مسابقات هم شرکت کردند که تنها در سال ۲۰۱۰ راهی مرحله حذفی شدند و خاک آفریقای جنوبی را با شکست برابر کره جنوبی ترک کردند.
راهیابی به جام جهانی ۲۰۲۲ از گروه ایران
کره جنوبی در دور مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ در رتبه نخست گروهی قرار گرفت که لبنان، ترکمنستان و سریلانکا را در خود داشت، البته کره شمالی نیز همگروه تیم پائولو بنتو بود که از دور رقابتها انصراف داد. کرهایها در مرحله انتخابی جام جهانی در گروه مناسبی قرار گرفتند و با کسب جایگاه دوم گروه A، بلیت سفر به قطر را قطعی کرد. کره جنوبی در بازی رفت مقابل ایران به تساوی یک-یک رسید و در دور برگشت، ملیپوشان کشورمان را با نتیجه ۲ بر صفر شکست داد.
تجربهای ناموفق همراه با بنتو
پائولو بنتو پس از جام جهانی ۲۰۱۸ بهعنوان سرمربی تیم ملی کره جنوبی انتخاب شد. وی در آفریقای جنوبی هدایت پرتغال را بر عهده داشت که سلسائوی اروپا در همان بازی اول چهار گل از آلمان دریافت کرد. برتری برابر غنا و تساوی مقابل آمریکا هم سبب نشد که پرتغال جایگاهی در میان دو تیم برتر گروه داشته باشد و موفق به صعود شود. کره جنوبی زیر نظر این مربی در مرحله یکچهارم نهایی جام ملتهای آسیا مغلوب قطر شد و از دور رقابتها کنار رفت.
دو رکن کرهای برای موفقیت
هیونگمین سون یکی از ارکان موفقیت کره جنوبی ظرف سالهای اخیر به شمار میرود. سون در فصل ۲۲-۲۰۲۱ عنوان کفش طلای لیگ برتر انگلیس را به دست آورد و یکی از بهترینهای تاریخ فوتبال آسیا بوده است؛ البته کاپیتان کره جنوبی اخیراً دچار مصدومیت شده و شاید در دیدارهای گروهی از آمادگی کامل به دور باشد. مینجائه کیم را نیز میتوان یکی از ارکان درخشش ناپولی در سری A و لیگ قهرمانان اروپا دانست. کیم در ۱۳ بازی ناپلیها در سری A و هر ۶ دیدار آنها در لیگ قهرمانان به میدان رفته و عملکرد درخشانی ارائه کرده است.
گذشت ۶۲ سال از آخرین قهرمانی در آسیا
پس از سقوطی نسبی در ردهبندی جهانی، کره جنوبی از ابتدای سال ۲۰۲۲ به جمع ۳۰ تیم برتر دنیا راه یافت و اکنون رتبه ۲۸ رنکینگ فیفا را در اختیار دارد. نسل تاریخساز کره جنوبی که اولین راهیابی این کشور را به جام جهانی رقم زد، در ادوار جام ملتهای آسیا ظرف سالهای ۱۹۵۶ و ۱۹۶۰ جام قهرمانی رقابتها را بالای سر برد که مهمترین عناوین تاریخ فوتبال کره محسوب میشود. چهار نایب قهرمانی و چهار عنوان سومی آسیا هم در کارنامه تیم ملی کره جنوبی دیده میشود.
تقابل با رقبای خوشیمن
کره جنوبی در اولین دیدار خود در جام بیستودوم مقابل اروگوئه صفآرایی میکند که خاطره صعود از دور گروهی جام جهانی ۲۰۱۰ و شکست ۲ بر یک در مرحله یکهشتم نهایی را در خاطرات زنده میکند. پرتغال، دیگر رقیب پُرستاره کرهایهاست که تنها تقابل دو تیم در تاریخ، به پیروزی یک بر صفر کره در جام جهانی ۲۰۰۲ برمیگردد. به این ترتیب میتوان گفت شاگردان پائولو بنتو با رقبایی روبرو میشوند که دو صعود آنها به مراحل حذفی جام جهانی را یادآوری میکند.
جنگجویان تائهگوک در دوره قبلی جام جهانی که در قاره آسیا برگزار شد، خود را به جمع چهار تیم برتر رساندند و ممکن است قطر هم به عرصهای برای تاریخسازی دیگر آنها تبدیل شود.
فهرست بازیکنان
دروازهبانان: سئونگیو کیم، بومکئون سونگ و هیونوو جو
مدافعان: کیونگوون کِوون، مونهوان کیم، مینجائه کیم، یونگوون کیم، جینسو کیم، تائههووان کیم، جونگیو یوون، یومین چو و چول هونگ
هافبکها: چانگهوون کِوون، سانگهو نا، سئونگهو پایک، جونهو سون، هیونگمین سون، مینکیو سونگ، کانگین لی، جائهسونگ لی، وویونگ جونگ، وویئونگ جئونگ، اینبئوم هوانگ و هیچان هوانگ
مهاجمان: گوئهسونگ چو و اویجو هوانگ
نظر شما